Kehonpainoharjoittelu

Suurten lihasten kasvattamiseen ei välttämättä tarvita kalliita laitteita, painoharjoittelua tai usein toistuvia vierailuja kuntosalille. Oikeilla harjoituksilla, jotka jäljittelevät kehon erilaisten lihasryhmien todellista liikkumalaajuutta, voi kasvattaa lihaksia ja toiminnallista voimaa. Monet näistä harjoituksista suorittaa hieman oman kehon painoa suuremmalla painolla ja ehkä vastuskuminauhan tai käsipainojen avulla. Kunhan suorittaa kehonpainoharjoitukset oikeaoppisesti, voi toteuttaa lyhyessä ajassa rankan treenin.

Kehonpainoharjoittelun erilaiset tavat

Oman kehon painolla harjoitellessa voi käyttää lukemattomia yhdistelmäharjoituksia. Siten voit treenata useita lihasryhmiä samanaikaisesti, kun taas klassisessa, painoilla tapahtuvassa voimaharjoittelussa voi suorittaa etupäässä yksittäisiä harjoituksia.

Tyypillisiä oman kehon painolla suoritettavia harjoituksia ovat:

  • Lankut: erinomaisia harjoituksia kehon jännitteen parantamiseen ja vatsalihasten vahvistamiseen.
  • Kyykyt: polvien koukistukset haastavat reisiä ja pakaroita.
  • Dipit: Ihanteellisesti dipit suoritetaan tuolin tai vastaavan korokkeen avulla. Ne harjoittavat ojentajia ja rintalihaksia.
  • Istumaannousut: tiukkoja vatsalihaksia tavoiteltaessa istumaannousut eivät voi puuttua kehonpainoharjoittelusta.
  • Etunojapunnerrukset: Punnerrukset vaativat töitä ennen kaikkea rintalihaksilta, selältä ja ojentajilta.

Mihin kehopainoharjoittelua käytetään?

Kehonpainoharjoittelua käytetään, kun halutaan harjoitella mutkattomasti, missä tahansa ja milloin tahansa. Erityisesti matkoilla se tarjoaa hyvän mahdollisuuden, kun et halua rikkoa tuttuja harjoittelurutiinejasi.

Ostosvinkit kehonpainoharjoitteluun

Jos haluat ottaa maksimihyödyn irti myös kehonpainoharjoittelusta, voit ottaa käyttöön erilaisia apukeinoja. Niihin kuuluvat:

  • Punnerruskahvat: Erityiset kahvat punnerrusten puhtaaseen suorittamiseen hellivät käsien niveliä. Kahvojen avulla on kaiken lisäksi miellyttävämpää suorittaa erilaisia punnerrusmuunnoksia.

  • Comp Rings -voimistelurenkaat: Voimistelurengassetti on ihanteellinen leuanvetoihin, dippeihin ja palomiespunnerruksiin. Se tukee tehokkaassa ylävartalon harjoittelussa ja vahvistaa keskivartalon lihaksistoa. Rengasten epävakaus vaatii lihaksilta enemmän kuin staattiset harjoitusvälineet.

  • Monsterverst-painoliivi: 30 kg painava painoliivi tukee voima- ja kestävyysharjoittelussa. Siihen on tuotu painoa kolmellakymmenellä metallipainolla, jotka ovat yksittäin irrotettavissa. Siten voit kerätä lisää voimaa asteittain lisäämällä säännöllisesti liivin painoa. Liiviä voi muokata yksilöllisesti erilaisiin vartalonmuotoihin sopivaksi.

  • Punnerrusteline/dippiteline: monitoimisella telineellä voi suorittaa samalla useita eri harjoituksia. Se soveltuu etunojapunnerruksiin, dippeihin, punnerruksiin, jalan nostoihin ja muihin niiden sukuisiin harjoituksiin. Myös vastuskuminauhat on integroitu telineeseen, mikä tekee laitteesta ehdottoman osan kehonpainoharjoittelua.

Kehonpainoharjoittelu FAQs

Mitä on kehonpainoharjoittelu?

Käsite viittaa harjoitteluun omalla kehon painolla. Siinä tulee käsipainojen tai erilaisten laitteiden sijaan käyttöön oman kehon paino.

Mitä kehonpainoharjoitteluun tarvitaan?

Ei paljoa! Tarvitaan urheiluvaatteet ja mahdollisesti jumppamatto. Muutamiin harjoituksiin voi käyttää vastuskuminauhoja tai käsipainoja, jotta liikkeestä saa intensiivisemmän.

Mitkä ovat kehonpainoharjoittelun edut?

Treenin voi suorittaa aina ja kaikkialla. Kustannuksia ei synny kuntosaleista tai laitteista. Harjoittelu vahvistaa syviä lihaksia ja parantaa kehon jäntevyyttä ja ryhtiä.

Onko kehonpainoharjoittelu tehokasta?

Oman kehon painolla harjoitellessa palaa yhtä paljon kaloreita kuin pitkän matkan juoksussa. Lisäksi treeni edistää lihasmassan kasvatusta. Enemmän lihaksia tarkoittaa enemmän kulutettuja kaloreita lepotilassa.
Kirjaudu sisään
Anna tähän sähköpostiosoitteesi.
Anna vähintään 6 merkkiä.
Kirjaudu sisään
Anna tähän sähköpostiosoitteesi.
Anna vähintään 6 merkkiä.