14 päivän peruutusoikeus Ilmainen toimitus

Hifi-vahvistimet

Vahva soundi – Hifi-vahvistimet Electronic-Starilta

Hifi, eli High Fidelity, tarkoittaa suomeksi ”korkea todenmukaisuus” ja se on käytössä oleva laatustandardi kodin viihde-elektroniikan audiolaitteille. Samalla kun hifi-viritinvahvistimissa on sisäänrakennettuja radioita, hifi-vahvistimet välttävät ylimääräistä ja keskittyvät olennaiseen. Hifi-vahvistimet ovat ulkoisten audiolähteiden signaalin vahvistamiseen ja toistamiseen erikoistuneita laitteita.

Kuinka paljon watteja?

Tämä on todella yleinen kysymys, mutta valitettavasti siihen ei ole aivan helppo vastata. Teoriassa hifi-vahvistimen kaksi kertaa 20 wattia sinitehoa riittäisi naapureiden suututtamiseen. Myös korkeatasoisilla audiolähteillä, kuten CD-soittimilla, jotka tuottavat 90 dB laajan dynamiikka-alueen, on teknisesti olemassa yläraja, jota ei voida ylittää. Kuitenkin korkeaa watti-määrää seuraa usein myös matala impedanssi, usein 2 tai 4 ohmia, mikä laskennallisesti tuottaa vahvistimen huipputehon. Impedanssi kuvaa hifi-vahvistimen virran aiheuttamaa vastusta. Näinollen ei ole vahingollista, jos tehoja on liikaa, sillä erityisesti surround-soundien ja kestävyyden kohdalla ne puhuvat puolestaan, mikäli kaiuttimesi ovat tarpeeksi tehokkaat.

Extrat

Et varmasti ole valinnut verkkokauppaamme turhaan ja siksi haluamme tarjota hifi-vahvistimillemme hiukan käytännöllisiä extra-toimintoja. Tavallisten toimintojen, kuten CD-soittimen, kasettidekin ja levysoittimen RCA-liitäntöjen lisäksi, monissa hifi-vahvistimissamme on myös yksi tai useampi mikrofoniliitäntä. Joissakin malleissa on myös erikseen säädettävä mikrofoniosio, jossa on erillinen kaiun säätö. Surround-vahvistimetkaan eivät ole mikään harvinaisuus. Ja jos sinulla ei vielä ole mikrofonia, niin voit yksinkertaisesti ostaa hifi-vahvistimen, jonka mukana toimitetaan myös mikrofoni! Saat täydellisen varustuksen karaokea varten todella helposti, sillä kaupastamme löytyy myös karaokekelposia hifi-vahvistimia.

Ylös