14 päivän peruutusoikeus Ilmainen toimitus

Kuntoilu & terveys

Urheillen terveelliseen elämään

Jokaiselle, joka haluaa elää terveellisesti ja hallita arkeaan tasapainoisesti, kuuluu kuntoilu ja terveys olennaisesti elämään. Jos töiden ohella ei ole aikaa vierailla säännöllisesti kuntosalilla, ei tarvitse vaipua epätoivoon. Voimaharjoittelua ja kestävyystreeniä voi harjoittaa myös ihan rennosti kotona!

Jotta urheilu sopii kaikkiin aikatauluihin

Jo 30 minuuttia urheilua päivässä tekee sinulle ja kehollesi hyvää - ja se vielä kiittää sinua. Arjessa se johtaa lisäenergiaan ja tilastollisesti katsottuna elinajanodotteesi nousee keskimäärin usealla vuodella. Ei aikaa urheilulle, koska sohva kutsuu? Älä sitten unohda, että urheilullinen toiminta kasvattaa tuottavuutta! Sisäistä laiskamatoaan voi kuitenkin huijata kohtalaisen helposti ostamalla kuntoilulaitteita suoraan kotiin ja siten säästyä matkasta kuntosalille. Niinpä tästä lähtien ei ole enää yhtään tekosyytä urheilun väliin jättämiselle, eikä mikään ole esteenä urheilullisten tavoitteiden johdonmukaiselle saavuttamiselle. Yksityisten kuntoilulaitteiden lisäetu ovat kustannukset - investointi on maksanut kuntosalin kuukausittaisiin kustannuksiin verrattuna itsensä erittäin nopeasti takaisin.

Suuri valikoima yksilöllisiä treeniohjelmia varten

Ennen kuin pääsee vauhtiin, täytyy päättää, minkä kanssa haluaisi treenata. Sitä varten pitää kysyä itseltään, mitä tarkalleen ottaen haluaa tehdä vartalolleen. Pitäisikö urheilun keskittyä voimaharjoitteluun vai tulisiko samanaikaisesti harjoittaa useita lihaksia toiminnallisen harjoittelun avulla? Vai pitäisikö fokuksen olla mieluummin kestävyysharjoittelussa? Tässä voi toki sekoittaa vaihtoehtoja myös mielivaltaisemmin, sillä lopultakin ratkaisevaa on hyvä yhdistelmä voima- ja kestävyysharjoittelua. Yleisesti pätee, että täytyy olla varma, miten erilaisia harjoituksia tulee tehdä, jotta ne eivät vahingoita terveyttä. Sitä varten on tarjolla monia urheilublogeja ja tutoriaaleja, jotka välittävät kaikki tärkeät tiedot aloittamiseen. Valinnan yksinkertaistamiseksi tarjoamme tässä silmäyksen erilaisiin osa-alueisiin.

Voimaharjoittelua kehon ja mielen vahvistamiseen

Voimaharjoittelua voi harrastaa täydellisesti illalla television äärellä. Varsinainen tavoite on lihasmassan kasvattaminen harjoitusten avulla ilman laitteita tai voimailulaitteiden tukemana. Jos asunnossa on hiemankin tilaa tai peräti kuntoiluhuone tai autotalli, voi hyvin varustautua voimahäkillä. On olemassa lukemattomasti harjoituksia, joita voi vallan mainiosti tehdä kotona kaikkien tärkeiden lihasryhmien kattamiseksi yhdellä laitteella. Ei ole mahdollisuutta, että urheilusta tulisi yksitoikkoista! Jos kyseinen laite on liian suuri, voi myös tyytyä yhtä numeroa pienempään. Tässä tilanteessa ovat esimerkiksi käsipainot erittäin hyvä valinta käsi- ja selkälihasten vahvistamiseen.

Toiminnallinen harjoittelu on trendikästä

Toiminnallinen harjoittelu on erinomainen kuntoilumuoto useiden nivelten ja lihasryhmien yhtäaikaiseen treenaamiseen. Siinä hyödynnetään esimerkiksi hyppynarua, vastuskuminauhoja tai tasapainolautaa. Kuntopallot ovat myös erittäin suosittu treenikumppani, sillä lihasten lisäksi se parantaa myös tasapainoa ja joustavuutta. Harjoitukset suuntautuvat yksilöllisille ongelma-alueille. Jos haluaa samalla parantaa kestävyyttä, valinta on fitness-trampoliini. Sitä ei sovi sekoittaa lasten puutarhatrampoliiniin, sillä ne ovat pienempiä ja ne voi integroida mainiosti asuntoon. Ne harjoittavat paitsi jalkoja, myös koko vartaloa, sillä lihakset ja tasapainoaisti työskentelevät yhtäaikaisesti. Näin urheilu on hauskaa!

Kestävyysharjoittelua ulkona

Oletko pikemminkin kestävyysharjoittelun kuin voimaharjoittelun ystävä? Jos et saa pakotettua itseäsi puistoon juoksemaan tuulella ja huonolla säällä, valitse mieluummin juoksumatto. Aloittelijoille tai ammattilaisille - juoksumatto on jokaiselle sopiva kuntoilulaite silloin, kun haluaa parantaa kestävyyttä. Erittäin nivelystävällistä ja tehokasta koko kehon treeniä tarjoaa myös crosstrainer, joka tarjoaa täydellisen vastapainon istumatyöskentelylle. Myöskään tässä tapauksessa urheilun välttelijöille ei jää tekosyitä, sillä jokainen löytää kyllä kahtena iltana sen verran aikaa, että voi asettua uuden kuntoilulaitteen kyytiin 30 minuutiksi.

Optimaaliset kuntoiluvälineet ja oikea urheiluvaatetus ovat välttämättömyys

Ennen aloittamista on hyvä hankkia myös kaikki tarvittavat lisävarusteet. Jos esimerkiksi haluaa elää kehonsa kanssa harmoniassa, on jooga sopiva laji - silloin sopiva joogamatto ei luonnollisesti saa jäädä puuttumaan. Sekä aloittelijoille että ammattilaisille pätee yhtä lailla, että kulloiseenkin urheilulajiin sopiva urheiluvaatetus on ensimmäinen askel ennen kuin hyppää treenilaitteen kyytiin. Olipa kyse sitten kompressiohousuista tai treenikassista, meillä on monia erilaisia vaihtoehtoja jokaiselle urheilun ystävälle.

Sopivalla kuntoilulaitteella voi nyt aloittaa sen tarjoamat harjoitukset ja ohjelmat, joilla otat kaiken irti kehostasi ja aloitat terveellisen ja pitkän elämän.

Ylös