14 päivän peruutusoikeus Ilmainen toimitus

Aalto aallolta - köydet toiminnalliseen harjoitteluun

Köydellä treenaaminen on toiminnallisen harjoittelun aivan erityinen muoto - pitkä treeniköysi nimittäin vaatii kestävyyttä, voimaa ja koordinaatiota. Ja koska köydet eivät ole jäykkiä treenilaitteita, jokaisesta toistosta tulee pikkuisen erilainen. Jo erittäin lyhyessä ajassa voi suorittaa tehokkaan treenin vieläpä hauskasti ja lennokkaasti.

Mikä tarkalleen ottaen on voimaköysi?

Voimaköysien kohdalla kyse on treeniköydestä, joka tuo mukanaan pituutensa ja paksuutensa mukaisesti tietyn omapainon, mikä tekee siitä täydellisen treenivälineen, Toisin kuin perinteisissä köysissä, treeniköysien päässä on kuminen kädensija, joten se ei purkaudu ja siitä on mukava tarttua kiinni.

Miten voimaköydellä treenataan?

Treenaajan tehtävä on heilauttaa köysi liikkeelle ja pitää se liikkeessä. Se ei kuitenkaan ole käytännössä niin helppoa kuin teoriassa, sillä aaltoliikkeen ja inertia kehittävät köydelle aivan oman dynamiikkansa. Vakautta voi luoda vain seisomalla tukevasti vahvojen jalkojen päällä. Jotta köydet eivät samanaikaisesti vedä sinua pois tasapainosta, on keskivartalo pidettävä tiukkana liikettä vastaan. Treeniköydet harjoittavat samanaikaisesti kehon voimaa, käsien lihaksia, voimakestävyyttä, jalkojen tasapainoa ja verenkiertojärjestelmää.

Parhaat harjoitteet köydelle - nämä harjoitukset ovat avain (treeni)menestykseen

Voimaköysi tarjoaa lukuisia erilaisia harjoitteita omasta kehon painosta, köyden painosta ja luonnollisesti omista tavoitteista riippuen. Klassiset harjoitukset, kuten erilaiset heilautukset ja rummutukset kuuluvat kuitenkin jokaiseen intensiiviseen treeniin köydellä. Nämä harjoitukset nimittäin tuovat erittäin hyvin esiin voimaköysien vahvuudet - jo muutamalla toistolla ja lyhyessä ajassa voi saavuttaa suuren määrän vaikutusta. Kuten toiminnallisessa harjoittelussa toivotaankin, kehoa harjoitetaan kokonaisuutena, sillä jokaista voimaimpulssia jalkojen kärjistä käsiin asti täytyy koordinoida.

Oikean köyden ostaminen - tietoa täydellisen treeniköyden löytämisestä

Köyden ostossa tulee kiinnittää huomiota erityisesti painoon ja pituuteen, vaikkakin molemmat tietysti riippuvat toisistaan. Lisäksi on olemassa eripaksuisia köysiä, mikä myös vaikuttaa painoon. Mitä pidempi köysi on, sitä raskaampaa tulee treenistä. Köyden pituus asettaa kuitenkin vaatimuksia myös treenipaikalle ja treenaajalle, jotta heilautus todellakin välittyy puhtaasti ankkuriin asti. Pääsääntöisesti lyhyet köydet (noin kuusi metriä) on tarkoitettu pikemminkin salikäyttöön, kun taas pidemmät köydet (12 - 15 metriä) ovat ihanteellisia ulkoalueille.

Mitä tarvitsen köysitreeniin?

Lisävarusteita voimaköydellä treenaamiseen ei tarvita, ainoastaan jokin paino ankkuriksi on välttämätön. Siihen soveltuvat paitsi maalin tai korin tolpat pelikentällä, myös valopylväät, mastot tai puut. Tärkeää on, että ankkuritolppa on huomattavan tukeva. Lisäksi mahdollisimman tasainen alusta (betoni, puulattia tai vinyyli) on optimaalinen, sillä se vastaanottaa ja luovuttaa heilautukset tasaisesti. Pehmeämmillä alustoilla heilautus taas uppoaa alustaan paiskausten tyyppisissä harjoituksissa, eikä oikea rytmi siksi löydy koskaan.

Voimaköydellä lisää voimaa

Voimaa, nopeutta tai kehon jäntevyyttä - voimaköydet ovat täydellinen treeniväline toiminnallisiin harjoituksiin, jotka ovat vaativia ja dynaamisia. Intensiiviseen voimaan, lyhyeen hikoiluun tai pitkäkestoiseen HIIT-treeniin löytyy tuskin parempaa treenikumppania kuin painavat köydet.

Ylös