Vastusnauhat

Valitse
Järjestä
 • Sivu 1 / 2
22 Osumia "Vastusnauhat"
Suodatin ja lajitella
 • Sivu 1 / 2
Vastusnauhat

Monet käyttävät vastusnauhoja voimaharjoitteluun. Ne ovat joustavia, ja monikäyttöisyytensä ansiosta niiden suosio harjoitteluvälineenä kasvaa kasvamistaan. Mutta mistä niissä oikein on kyse, ja miten niitä voidaan käyttää järkevästi? Minkälaisia harjoituksia niillä voi tehdä, mitkä ovat niiden edut ja millaisia eroja erilaisten nauhojen välillä on?

Vastusnauha – joustava, monipuolinen ja tehokas

Vastusnauhat ovat joustavia kuminaihoja, jotka on usein valmistettu lateksista tai kumista. Ne ovat monikäyttöisiä harjoitteluvälineitä, harjoittelitpa sitten kotona tai muualla. Niillä voidaan tehdä veto- ja pitoharjoituksia. Niillä voidaan treenata etenkin syviä lihasryhmiä. Nauhoilla on mahdollista stimuloida lihaksia kasvamaan.

Vastusnauhan toimintatapa on helppo selittää:

Vedon seurauksena nauha antaa periksi ja reagoi vastavedolla, joka vaikuttaa positiivisesti lihaksistoon ja lihasten kasvuun. Jännityksen seurauksena toisto vaikeutuu, jolloin harjoituksesta tulee intensiivisempi ja tehokkaampi. Lihasten vahvistamisen lisäksi myös liikekoordinaatio, motoriikka ja tasapaino parantuvat.

Nauhoja voidaan käyttää eri urheilulajeissa, kuten:

 • voimaharjoittelu
 • kehonrakennus
 • jooga
 • voimanosto
 • voimistelu
 • kestävyysharjoittelu

Vastusnauhat voimaharjoittelussa – mahdollistaa monenlaiset harjoitukset

Nauhoja on saatavilla eripituisina ja erisuuruisilla vastuksilla Lyhyemmällä nauhalla harjoittelu sopii hyvin jalkojen ja takapuolen kiinteytykseen. Pidemmät nauhat ovat ihanteellisia erilaisiin harjoituksiin, kuten:

 • kyykyt
 • hauisharjoittelu
 • soutuharjoitukset

Viiden nauhan vastusnauhasetti koostuu erilaisista nauhoista ja sopii ihanteellisesti yksilölliseen kokovartaloharjoitteluun. Siten saatavilla on aina sopiva nauha niin venyttelyyn, kevyeen harjoitteluun kuin intensiiviseen voimaharjoitteluunkin. Jos nauhassa on kevyehkö vastus, se sopii hyvin pienemmille lihaksille, kuten esimerkiksi ojentajalihakselle. Nauhat, joissa on suurempi vastus, sopivat ihanteellisesti suurille lihaksille, kuten reisilihaksille.

Huom:

Ärsykkeen on kasvettava jatkuvasti. Siten vastusta pitää nostaa tasaisesti vaihtamalla kevyemmästä raskaampaan vastukseen. Setti on eduksi myös tässä.

Leuanvetoapu:

Leuanveto nauhan avulla tapahtuu seuraavasti: nauha sidotaan leuanvetotangon keskelle, minkä jälkeen asetutaan lenkin alareunaan ja suoritetaan harjoitus. Korkealaatuiset voimanauhat on valmistettu repeytymättömästä lateksista, minkä vuoksi ne sopivat myös painaville henkilöille. Leuanvetonauhat tai leuanvetoavut toimivat voimaharjoittelun tukena, esimerkiksi:

 • leuanvedoissa
 • dipeissä
 • punnerruksissa

Ne sopivat erityisen hyvin lämmittelyyn ja venyttelyyn sekä itse harjoitteluun. Niiden helppo ripustus tekee niistä ihanteellisia välineitä rekkiharjoitteluun.

Vastusnauhojen osto

Vastusnauhoja käytettiin alunperin erityisesti fysioterapiassa tiettyjen lihasalueiden kohdennettuun kuntouttamiseen. Sen lisäksi niitä käyttivät etenkin ammattiurheilijat lihasten venyttämiseen ja intensiivisen harjoittelun tehostamiseen. Nykyisin myös harrastelijat ovat löytäneet nauhojen lukuisat edut. Nauhat ovat ihanteellisia lihasten kasvattamiseen, mutta ne edistävät myös liikkuvuutta, motoriikkaa, tasapainoa ja monia muita osa-alueita. Luonnollisen liikkeen ansiosta ne ovat hellävaraisia nivelille. Vastusnauhan avulla voidaan tehdä monenlaisia harjoituksia. Se on mahdollista myös eri vastusluokkien ansiosta. Olipa kyseessä aloittelija tai ammattilainen, jokaiselle löytyy sopiva nauha.

Kirjaudu sisään
Anna tähän sähköpostiosoitteesi.
Anna vähintään 6 merkkiä.
Kirjaudu sisään
Anna tähän sähköpostiosoitteesi.
Anna vähintään 6 merkkiä.