Jäähdytyslaite

Valitse
Järjestä
  • Sivu 1 / 8
150 Osumia "Jäähdytyslaite"
Suodatin ja lajitella
  • Sivu 1 / 8
Jäähdytyslaite

Miten ilmanjäähdytin toimii?

Ilmanjäähdytin toimii haihdutusjäähdytyksen avulla. Laite haihduttaa vettä hitaasti säiliöstään poistaen ilman kuumuuden täysin luonnollisesti, eli luoden kylmää ilmaa. Tämä kylmä ilma kulkeutuu huoneilmaan tuulettimen avulla. Äänekästä kompressoria tai saastuttavaa jäähdytysnestettä ei siis tarvita ilman viilentämiseen. Ainoastaan laitteen vesisäiliö tulee täyttää säännöllisesti hanavedellä.

Mitä minun tulee huomioida käyttäessäni ilmanjäähdytintä?

Yksi huomionarvoinen seikka on melutaso. Haluat kuitenkin varmasti kyetä nukkumaan tai viettämään aikaa normaalisti ilmanjäähdyttimen ollessa toiminnassa. Olemme huomioineet asian käyttämällä mallistomme laitteissa erityisen hiljaista tuuletinta, joka ei aiheuta häiriötä edes lapsen tai aikuisen makuuhuoneessa. Viilennyksen teho on myös tärkeä asia. Jotkut Electronic star ilmajäähdyttimet tukeutuvat ladattaviin paristoihin tai ne voidaan täyttää suoraan jäävedellä, jotta ilma saataisiin jäähdytettyä tehokkaammin ja halvemmalla. Koska vesi haihtuu jäähdytysprosessin aikana, huoneen ilmaa voidaan kosteuttaa samanaikaisesti. Mallista riippuen kostutin 9 voidaan tarvittaessa kytkeä pois päältä, jotta laitetta voitaisiin käyttää myös silloin, kun kosteustasot ovat hieman korkeammat.

Ilmanjäähdytin vai ilmastointilaite?

Monissa tilanteissa vesijäähdytyksellä varusteltu ilmanjäähdytin on halvempi ja ympäristöystävällisempi vaihtoehto huoneen mukavaan ilmastointiin. Se ei vaadi ympäristölle haitallisia kylmäaineita ja toimii erittäin tehokkaasti ilmastointilaitteeseen verrattuna. Erityisesti kuivalla ilmalla (esim. toimistossa) on kannattavaa ostaa ilmanjäähdytin. Jäähdytin viilentää ilmaa vedellä kosteuttaen sitä samaan aikaan, mikä parantaa ilmanlaatua. Tämä kuitenkin tarkoittaa sitä, että laite ei välttämättä kykene haluttuihin tuloksiin, jos ilma on erittäin kostea. Jos ilmankosteus on korkea, tulisi kosteutta vähentää esimerkiksi ilmastointilaitteen avulla. Ilmastointilaitteen haitat: jäähdytys luo lämmintä poistoilmaa, joka on yleensä kuljetettava letkun avulla ulkopuolelle. Sitä vastoin ilmanjäähdytin toimii ilman poistoletkua. Tämä johtuu siitä, että nämä laitteet eivät tuota lämmintä poistoilmaa. Näin ollen kannettava ilmanjäähdytin voidaan sijoittaa mihin tahansa huoneen kolkkaan. Kannettava ilmastointilaite on puolestaan sijoitettava siten, että poistoletku voidaan suunnata ulos esimerkiksi ikkunan kautta.

Myös mielenkiintoista

3 vinkkiä ilmastointilaitteen valitsemiseen

Kirjaudu sisään
Anna tähän sähköpostiosoitteesi.
Anna vähintään 6 merkkiä.
Kirjaudu sisään
Anna tähän sähköpostiosoitteesi.
Anna vähintään 6 merkkiä.