Jäätelökoneet

Valitse
Järjestä
13 Osumia "Jäätelökoneet"
Suodatin ja lajitella
Jäätelökoneet

Kotitekoinen jäätelö jäätelökoneella: Minkä tyyppisiä jäätelökoneita on olemassa?

Jäätelökone on kattotermi, joka koskee monenlaisia koneita ja laitteita. Yleisin näkemys koskee klassista jäätelönvalmistuslaitetta, johon syötetään erilaisia ainesosia, joista laite sitten valmistaa mukavan pehmeää, kermaista ja herkullista jäätelöä.

Jäätelökoneissa on kuitenkin eroja. Halvemmissa malleissa on vain yksi sekoitin. Tällainen laite tarvitsee etukäteen viilennettyjä kylmäpakkauksia toimiakseen.

Pakkaukset asetetaan laitteeseen ja nestettä syötetään kulhoon. Sekoittamalla pysyvästi kylmennettyä kulhoa, jäätelö muotoutuu vaiheittain haluttuun koostumukseensa.

Jäätelö saattaa kuitenkin ottaa usein hieman kristallisoituneen muodon, ellei sen valmistukseen käytetä kosteutta poistavaa, kompressorilla varustettua laitetta. Tällainen laite käyttää omaa viilennysjärjestelmäänsä, joten kylmäpakkauksia ei tarvita. Laitteella valmistettu jäätelö on paljon kermaisempaa ja koostumukseltaan vähemmän kristallisoitunutta. Aivan kuin jäätelöbaarissa.

Myös jääpalojen valmistukseen käytettävää konetta kutsutaan jääkoneeksi tai jääpalakoneeksi. Myös jääkoneita on erilaisia, ja ne kykenevät tuottamaan halutun määrän jääpaloja nopeasti ja turvallisesti.

Miten jäätelökone toimii?

Jäätelökoneet voi jakaa kompressorillisiin tai kompressorittomiin laitteisiin. Tässä lisää niiden ominaisuuksista.

  • Kompressorittomat jäätelökoneet käyttävät omia viilennysastioitaan, jotka pitää jäähdyttää pakastimessa. Viilennysastia asetetaan laitteeseen, jonka jälkeen laite täytetään jäätelömassalla. Tässä vaiheessa vain sekoitin kytketään päälle. Näin varmistetaan, että massa pysyy jäätyessään liikkeessä, mikä puolestaan estää jäätelön paakkuuntumisen. Tämä on loistava ratkaisu niille, jotka haluavat edullisen jäätelökoneen.
  • Kompressorillisissa jäätelökoneissa on omat kompressorinsa, joten esiviilennystä ei tarvita. Jäätelö yksinkertaisesti syötetään laitteeseen ja laite kytketään päälle. Tällaisen laitteen etu piilee jäämassan paljon hitaammassa jäähtymisessä, mikä tekee jäätelöstä kermaisempaa ja pehmeämpää. Kompressorillisella laitteella jäätelön valmistus ja nauttiminen onnistuvat myös nopeammin.

Mitä on hyvä tietää jäätelökonetta hankittaessa?

Kun ostat kompressorillista jäätelökonetta, kiinnitä huomiota kompressorin toimintaan. Mitä korkeampi kompressorin kapasiteetti, sitä nopeammin jäätelöä voidaan valmistaa. Myös säiliön vetoisuuteen kannattaa panostaa, sillä suuremman säiliön avulla jäätelöä voidaan valmistaa enemmän. Jäätelökoneen ostaja nauttii varmasti herkullisesta jäätelöstä, tai nopeasti valmistuvista jääkuutioista.

Kirjaudu sisään
Anna tähän sähköpostiosoitteesi.
Anna vähintään 6 merkkiä.
Kirjaudu sisään
Anna tähän sähköpostiosoitteesi.
Anna vähintään 6 merkkiä.