Vuodevaatteet

Valitse
Järjestä
  • Sivu 1 / 14
268 Osumia "Vuodevaatteet"
Suodatin ja lajitella
  • Sivu 1 / 14
Vuodevaatteet

Vuodevaatteet - lakanat, pussilakanat, muotoonommellut lakanat ynnä muut

Stressaavan päivän jälkeen olet illalla ansainnut pääsyn pehmeään, suloiseen ja mukavaan sänkyyn. Jotta siellä ei häiritse mikään, mikä voisi estää sinua saamasta hyvin ansaittua yöunta, kannattaa kiinnittää huomiota vuodevaatteissa niiden laatuun. Yhtä lailla niiden pitää sopia vuodenaikaan ja henkilökohtaisiin mieltymyksiin - ja siinä on ehdottomasti eroja.

Vuodevaatteiden osto - alku muodostaa perusvarustuksen

Vähintään yksi pussilakana jokaiselle vuodenajalle, liinavaatteet ja mukava tyyny ovat välttämättömiä sänkyysi, jotta voit nauttia siitä täysin siemauksin. Erilaiset peitot, esimerkiksi kuumalle kesälle ja kylmälle talvelle, voivat tulla tarpeen tullen kyseeseen. Jos sen sijaan pidät mukavan viileästä ympäri vuoden, voit aivan yhtä hyvin jättää lämpimät talvivuodevaatteet hankkimatta. Miltä vuodevaatteesi tuntuvat ja ennen kaikkea miten sinä ne koet, riippuu ratkaisevasti valituista materiaaleista. Lisäksi pussilakanoiden ja tyynyliinojen pitää luonnollisesti sopia peittojen ja tyynyjen kokoon. Setit huolehtivat sointuvasta ulkonäöstä, mikä on parisängyssä jo melkein vääjäämätöntä, mutta myös yhden hengen sängyissä ne takaavat onnistuneen estetiikan.

Vuodevaatteiden erilaiset tyypit ja materiaalit

Yhtäältä itse tekstiili, toisaalta myös se, miten se on valmistettu - molemmat määrittelevät, miten lämpimältä tai viileältä, pehmeältä tai sileältä tekstiilit tuntuvat. Mikrokuitu on erityisen hieno ja muotonsa säilyttävä, kuiduissa on mikroskooppisen pieniä ilmakammioita ja huokosia, minkä ansiosta kosteus ensinnäkin absorboituu hyvin ja toisekseen myös haihtuu jatkuvasti. Elastinen materiaali säilyttää muotonsa luotettavasti vielä runsaankin käytön jälkeen.

Flanelli ja sen kaltaiset materiaalit lukeutuvat lämpimämpiin vuodevaatemateriaaleihin ja tulevat siksi kysymykseen oikeastaan vain talvella. Koska kuidut ovat erittäin villavia ja kestäviä, voit jättää silittämisen kokonaan väliin - materiaalit pysyvät tavallisesti aina kauniin sileinä. Sen sijaan puuvillasatiinilla ja satiinilla on viilentävä vaikutus. Sileän pinnan ja hienon kudostyypin ansiosta ilma kulkeutuu jatkuvasti pois. Puuvillasatiinia parannetaan lisäksi natronlipeäkylvyssä, minkä ansiosta kankaasta tulee vielä paremmin kulutusta kestävää.

Valitse sopiva tyyli ja muotoonommellut lakanat

Liinavaatteita on olemassa rustiikkisessa siirtomaatyylissä, romanttisessa maalaistyylissä tai luonnollisissa pastellin sävyissä skandinaavisessa tyylissä. Liinavaatteissa on itämainen tai etelämainen silaus silloin, kun ne osoittavat enemmän värirohkeutta ja lisäksi niihin on työstetty paljon kauniita kuvioita. Muotoonommellun lakanan väri kannattaa sovittaa valittuun pussilakana- ja tyynyliinasettiin. Myös tässä tapauksessa päätöksenteon suhteen päätee sama periaate kuin muissa liinavaatteissa: (puuvilla-)satiini on erittäin sileä ja viilentävä, paksut materiaalit kuten flanelli taas lämmittävät talvella. Erityisesti höyhentäytteisille patjoille, jotka eivät juurikaan säilytä lämpöä ilmankierron vuoksi, voi olla hyvä pohtia lämmittävän lakanan hankintaa talven ajaksi. Täällä voit penkoa suurta valikoimaamme ja ostaa vuodevaatteet mukavasti verkosta - kotiovellesi toimitettuna!

Usein kysyttyä

Mitkä vuodevaatteet sopivat allergikoille?

Allergikkojen pitäisi kiinnittää huomiota siihen, että vuodevaatteet kestävät keittämisen - se tarkoittaa, että ne voi pestä vähintään 60 asteessa. Näissä lämpötiloissa hajoavat allergiaa aiheuttavat hiukkaset ja entsyymit.

Miten vuodevaatteita pestään oikein?

Vuodevaatteet tulisi pestä nurinpäin käännettynä. Lisäksi vetoketjut ja napit pitää sulkea. On suositeltavaa käyttää hienopesuainetta tai kirjopesuainetta.

Mitä vuodevaatteita pitäisi ostaa, jos hikoilee öisin?

Silloin on suositeltavaa käyttää kosteutta pidättäviä materiaaleja, kuten froteeta tai jerseytä sekä viilentäviä tekstiilejä, ennen kaikkea satiinia ja puuvillasatiinia.
Kirjaudu sisään
Anna tähän sähköpostiosoitteesi.
Anna vähintään 6 merkkiä.
Kirjaudu sisään
Anna tähän sähköpostiosoitteesi.
Anna vähintään 6 merkkiä.