Joogamatot

Valitse
Järjestä
  • Sivu 1 / 2
27 Osumia "Joogamatot"
Suodatin ja lajitella
  • Sivu 1 / 2
Joogamatot

Joogamatot: väline fyysiseen ja henkiseen hyvinvointiin

Jooga on vakiinnuttanut asemansa länsimaissa ja sitä harjoittavat nyt miljoonat ihmiset eri tavoin Euroopassa. Asennot ja venytysharjoitukset ovat osa joogaa siinä missä rentoutuminen ja meditaatiokin. Molemmissa tapauksissa joogamatto on ihanteellinen alusta harjoittaa lajia järkevästi ja turvallisesti missä tahansa ympäristössä. Electronik Star tarjoaa laajan valikoiman eri kokoisia ja luonnollisista materiaaleista valmistettuja joogamattoja parantamaan fyysistä ja henkistä terveyttäsi.

Oikea joogamatto jokaiselle

Joogaa voidaan periaatteessa harjoittaa millä tahansa pinnalla. Monet harjoitukset vaativat kuitenkin vankan perustan, jotta pystyt ylläpitämään erilaisia asentoja ja venytyksiä pidempiä aikoja. Tämä ei ole mahdollista liukkaalla tai karkealla pinnalla, ja saattaa johtaa jopa loukkaantumisiin. Joogamattoihin sijoittaminen on hyvä idea, jos harjoittelet säännöllisesti ja haluat pitää lattian liukumattomana ja turvallisena.

Joogamaton koko on myös erittäin tärkeä tekijä. Maton pituuden tulee vastata kehosi kokoa, jotta voit levätä täydellisesti sen päällä rentoutusharjoittelujen aikana. Maton materiaalilla on enemmän tekemistä istumistapojesi ja henkilökohtaisen mukavuuden kanssa. Elektronik Starilta löydät laajan valikoiman joogamattoja korkista puuvillaan ja uuteen villaan mieltymystesi mukaan.

Huomaa: monia mattojamme voidaan tietysti käyttää myös yksinkertaisina urheilumattoina tai hierontaan. Tavallisista voimisteluharjoitteista lattialla istumiseen, pehmeistä ja lujista materiaaleista valmistetut matot ovat ihanteellinen hankinta moniin käyttötarkoituksiin.

Eri variantit ja mallit yhdellä silmäyksellä

Kun ostat joogamaton kaupastamme, huomaat nopeasti mallien ja ominaisuuksien moninaisuuden. Tässä esittelemme sinulle joogamattojen tärkeimmät vaihtoehdot, jotta ostopäätöksesi olisi helpompi. Tarkemmat tiedot yksittäisistä matoista löytyvät niiden vastaavista artikkeleista.

  • Luonnonkumiset joogamatot
  • Puuvillajoogamatot
  • Lampaannahkajoogamatot
  • Uusivillaiset joogamatot
  • Korkkiset joogamatot

Tutustu moninaisiin materiaaleihin!

Luonnonkumiset joogamatot

Tämä luonnonkumista valmistettu joogamatto tarjoaa sinulle sileän, kumimaisen pinna. Tämän tyyppiset matot ovat erityisen kestäviä ja ne on helppo puhdistaa. Nämä suositut urheilumatot tarjoavat erinomaisen iskunvaimennuksen ja tasoittavat monia lattian epätasaisuuksia. Tämä on aito luonnontuote, jolle on ominaista sen liukastumisenesto ja materiaalin hyvä kestävyys.

Puuvillaiset joogamatot

Puuvillajoogamatot ovat klassikko tekstiilimattojen joukossa. Niille on ominaista erityisen miellyttävä tuntuma iholla, minkä vuoksi niitä käytetään usein myös hierontamattoina. Joogassa puuvillamatoille on ominaista mukava tuntuma ja suuri luistonesto. Erityisesti aloittelijat suosivat puuvillamattoja ja kumimattoja niiden tutun tuntuman ansiosta.

Lampaannahkaiset joogamatot

Lampaannahka on tunnettu lämmittävästä vaikutuksestaan muinaisista ajoista lähtien. Sitä käytetään myös syys- ja talvivaatteisiin. Lampaannahkainen joogamatto hyödyntää tätä konseptia. Matto on suosittu lämmittämättömillä lattioilla tai kun joogaa harjoitetaan kylmissä ympäristöissä, jolloin voit nauttia lämpimästä ja mukavasta pohjasta tai rauhoittavasta levosta rentoutumisvaiheen aikana. Puhtaan ja luonnollisen materiaalin ansiosta se on erityisen kestävä joogamatto.

Uusivillaiset joogamatot

Uusivillaiset joogamatot ovat luonteeltaan samanlaisia kuin lampaannahkaiset, mutta eivät aivan yhtä lämpimiä tai pörröisiä. Uudesta villasta valmistetut matot kuuluvat maailman suosituimpiin mattotyyppeihin. Verrattuna lampaannahkaan ja muihin luonnonmateriaaleihin, ne ovat kevyempiä. Uusien villajoogamattojen pinta on hiukan kiinteämpi ja kovempi, mitä kokeneet joogit arvostavat harjoitustensa aikana.

Korkkiset joogamatot

Jos etsit täysin luonnollista, mutta kiinteää tuotetta, korkkijoogamatot ovat ihanteellinen valinta. Nämä matot on valmistettu puusta ja niille on ominaista lujuus. Ne tarjoavat myös erinomaisen vakauden kaikkien harjoitusten aikana. Materiaaliensa lujan luonteen vuoksi korkkimatot eivät sovi niin hyvin matkoille, vaan ne toimivat parhaiten säännöllisessä jooganharjoituspaikassa.

Joogamattojen erilaiset käyttötavat

Se, mitä ostamasi joogamaton materiaali tarjoaa sinulle, riippuu myös käytön tyypistä ja käyttöasteesta. Seuraavat seikat varmasti inspiroivat sinua löytämään ihanteellisen maton harjoituksille:

Luistamattomat joogamatot

Joogamaton tulisi olla luistamaton, jotta tuki on varma kaikissa harjoituksissa. Luistamattoman maton aiheellisuus riippuu pinnasta, jolla yleensä harjoittelet. Erittäin sileille lattioille suositellaan karkeita luonnonmateriaaleja, kuten uutta villaa tai lampaannahkaa. Liukumattomille lattioille kumi riittää täysin.

Taittuvat joogamatot

Jos harjoittelet kotona, et halua jättää joogamattoasi olohuoneeseen koko päiväksi. Taitettava joogamatto mahdollistaa pakkaamisen ja levittämisen harjoitusten välillä. Yksinkertaisesti ja nopeasti kasattava matto vie vain vähän tilaa säilytettynä.

Matkajoogamatot

Jos et halua unohtaa joogaa lomallasi, matkajoogamatto on ihanteellinen ratkaisu. Verrattuna muihin mattoihin, nämä matot ovat kooltaan hieman pienempiä. Lisäksi matkajoogamatot ovat aina taitettavia ja niitä voidaan säilyttää matkalaukussa helposti ja kevyesti.

Lasten joogamatot

Nuorimmatkin meistä löytävät joogan maailmasta sisältöä. Lapsiystävälliset harjoitukset tarjoavat lapselle liikuntaa ja auttavat rentoutumaan koulun, urheilun ja muiden aktiviteettien ohella. Valikoimissamme on erityisiä värikkäitä lastenmattoja, jotka sopivat pienikokoisille joogaharrastajille.

Joogamaton huolto ja puhdistus

Joogamatot joutuvat kosketuksiin hien kanssa säännöllisen harjoituksen aikana. Lisäksi ne saattavat altistua myös pölylle ja hiekalle harjoituspaikasta riippuen. Siksi matto tulee puhdistaa ja siitä pitää huolehtia oikein. Luonnonkumimatot voidaan puhdistaa kostealla liinalla. Säännöllinen harjaaminen on erityisen tärkeää luonnollisille materiaaleille, kuten puuvillalle tai lampaannahalle. Materiaalista riippuen käsi- tai konepesu voi olla mahdollista. Lisätietoa saat tuotteen vastaavasta artikkelista.

Joogamaton suojus on hyödyllinen lisävaruste maton suojaamiseksi epäpuhtauksilta. Ennen harjoitteluasi laita tämä erityinen suoja matolle. Hyvä kiinnitys on välttämätöntä vakauden turvaamiseksi. Harjoituksen jälkeen voit puhdistaa vain suojuksen pesukoneessa, kun taas joogamatto pysyy suojassa pölyltä, lialta ja hieltä.

Kirjaudu sisään
Anna tähän sähköpostiosoitteesi.
Anna vähintään 6 merkkiä.
Kirjaudu sisään
Anna tähän sähköpostiosoitteesi.
Anna vähintään 6 merkkiä.