14 päivän peruutusoikeus Ilmainen toimitus

Kuntopallo - toiminnallista harjoittelua pallon muodossa

Kuntopallo ei ole vain klassikko liikunnan opetuksessa, vaan se on myös viime vuosina kokenut todellisen uudestisyntymisen. Se riippuu ennen kaikkea monipuolisista käyttömahdollisuuksista, joita kuntopallo tuo toiminnalliseen harjoitteluun. Kestävä, dynaaminen ja joustava - siten moderni kuntopallo ihastuttaa treenatessa ja on täydellinen lisäys painonnostotangolle ja kahvakuulalle.

Kuntopallo 2 - 25 kg - täydellinen paino joka harjoitukseen

Kuntopallo, jota käytetään koulun opetuksessa ei ole nykyään enää hallitseva muoto. Jos nykyään haluaa ostaa kuntopallon, saa koripallon tai lentopallon kokoisen pallon. Siten modernit kuntopallot ovat paitsi paljon tiiviimpiä, ne myös soveltuvat paljon paremmin toiminnalliseen harjoitteluun.

Kuntopalloharjoitukset kattavat dynaamiset harjoitukset, kuten paiskaukset ja heitot, jotka vaativat jotakin myös alustalta ja seiniltä. Kuntopalloille voi tulla hyvää käyttöä myös klassisena lisäpainona. Pyöreä pallon muoto tekee kuntopalloharjoittelusta haasteen paitsi voimalle, myös koordinaatiolle. Siten toiminnallisesta harjoittelusta tulee kuntopallon ansiosta intensiivistä työtä samalla sekä hauiksille että tasapainolle.

Lankut tai etunojapunnerrukset pallolla (joita voi suorittaa painosta riippumatta) tai kiertoharjoitukset ovat intensiivisiä ja vaativat myös intohimoisilta urheilijoilta kaiken.

Optimaalinen materiaali, sopiva paino - oikean kuntopallon ostaminen

Nahkainen (tai keinonahkainen) kuntopallo ei ole enää tämän pidetyn treenivälineen suosituin muunnelma. PVC.stä valmistettu tai kokokuminen pallo painotetulla ytimellä tarjoaa joka treenaajalle oikean pallon. Muoviset kuntopallot tarjoavat samalla sen edun, että ne soveltuvat iskunvaimennuksen ja palautuksen ansiosta parhaiten kuntopalloharjoituksiin, jotka vaativat kevyesti pomppaavaa palloa.

Kuntosalit tai suuria saavutuksia tavoittelevat treenaajat löytävät kaupastamme myös kokonaisia kuntopallosettejä. Suuri painovalikoima mahdollistaa ihanteellisen harjoittelun kaikenlaisille vartalotyypeille ja jokaiseen harjoitukseen. Sillä juuri koska kuntopallot ovat niin monipuolisia ja dynaamisia harjoittelupainoja, on tärkeää työskennellä aina oikealla painolla.

Fysioterapiasta voimaharjoitteluun

Toiminnallista harjoittelua ei voi enää kuvitella ilman kuntopalloja, ja ne ovat arvokas lisä jokaiselle kuntosalille tai kompaktiin kotitreeniin. Koostumuksensa, muotonsa ja materiaaliominaisuuksiensa perusteella kuntopallot mahdollistavat harjoituksia, joita ei voi edes kuvitella tekevänsä perinteisillä painoilla.

Juuri siksi pallot ovat niin pidettyjä myös fysioterapiassa tai tulevat hyödynnetyiksi sellaisissa urheilulajeissa kuin jalkapallossa harjoittelupainoina. Koska vartalon täytyy harjoittaa tasapainotyötä pallon kanssa jokaisella toistolla, eikä samana toistuvaan liikerataan voi luottaa (toisin kuin esimerkiksi laiteharjoittelun tapauksessa), myös koordinaatiota hallitseva lihaksisto työskentelee.

Se tekee kuntopalloilla harjoittelusta ihanteellisen palauttavaa ja loukkaantumista ehkäisevää, mutta se voi myös auttaa tasaamaan lihasten epätasapainoa ja luo kokonaisuudessaan atleettisemman lihasrakenteen. Nämä edut huomaa helposti niin klassisessa käsipainoharjoittelussa kuin jalkapallokentällä, koripallokorin alla tai kiipeilykalliolla. Kuntopallosta urheilun ystävät löytävät siksi paitsi painoa, myös mahdollisuuden dynaamiseen, intensiiviseen ja parempaan harjoitteluun.

Ylös