Näkösuojat

Valitse
Järjestä
  • Sivu 1 / 6
107 Osumia "Näkösuojat"
Suodatin ja lajitella
  • Sivu 1 / 6
Näkösuojat

Osta näkösuoja edullisesti verkosta

Monilla ihmisillä on tarve suojautua naapureiden uteliailta katseilta. Siksi parvekkeet, terassit ja puutarhat varustetaan usein näkösuojalla. Puutarha-aidan yli yltävän katseen voi estää korkealla pensasaidalla. Selitämme, mitä muita mahdollisuuksia on olemassa.

Erilaisia näkösuojamalleja

Aurinkopurje, kaislamatto, markiisi tai näkösuoja-aita huolehtivat yksityisyydestä. Jos parvekkeesi rajautuu naapuriasuntoon, sivunäkymän voi peittää markiisilla kestävästä materiaalista, kuten pellavasta. Koko parvekkeen ympäri menevän suojauksen voi koota markiiseilla värikkääksi ja katseilta suojatuksi, jos kaide ei ole suljettu. Tässä tapauksessa hyvä ratkaisu on kaislamatto, jonka voi leikata parvekkeen kaiteen korkeuteen sopivaksi.

Jos haluat suojata terassisi, siihen sopii istutus nopeasti kasvava bambusta. Katetuille terasseille voi asentaa markiiseja tukitolpilla, jotta sivunäkymä rajoittuu. Myös näkösuoja-aidat huolehtivat siitä, että yksityiselämää voi viettää julkisuudelta suojassa. Tässä tapauksessa pitää valita, kiinnitetäänkö se tolppien väliin vai vapaasti seisomaan näkösuojarimoiksi maahan ankkuroituna.

Aurinkopurjeet toimivat enimmäkseen varjon luojana terassilla tai näkösuojana puutarhassa. Ne luovat myös apua uteliaita katseita vastaan, kun naapuritalossa on useita kerroksia. Ainakin katseet korkeammista kerroksista saa rajattua pois aurinkopurjeen asennuksen myötä. Lisäksi sen voi kiinnittää taloon tai katettuun terassiin siten, että sen voi taas irrottaa nopeasti.

Mikä on oikea näkösuoja minulle?

Pieniä alueita voi kattaa helposti markiisilla tai kevytpeitteellä. Jos haluat suojata terassin kokonaan katseilta, pensasaita tai korkea näkösuoja-aita on täydellinen valinta. Jos vain sivut täytyy verhota, sopii myös pergola, jossa kiemurtelee kasveja, jotka estävät katseet luonnollisella tavalla.

Sama pätee parvekkeen sivuseiniin. Jos haluat kiinteän raja-aidan, auttavat mittojen mukaan valmistetut köynnöstelineet, jotka sulkevat avoimet sivut. Parvekkeiden verkot pitäisi peittää markiisilla, jos taloudessa on lapsia. Kaislamatot suojaavat kyllä naapurien uteliailta katseilta, mutta luonnonmateriaali voi johtaa leikkimiseen ja yksittäisten kaislojen katkomiseen.

Mihin minun tulee kiinnittää huomiota näkösuojan ostossa?

Sopivan näkösuojan valintaa varten sinun tulee pohtia, millaista rasitusta näkösuoja-aitaan kohdistuu. Terasseille sopii paremmin kiinteät elementit. Pienelle parvekkeelle riittää markiisi tai kaislamatto.

Pohdi myös melutasoa, joka syntyy tuulen vaikutuksesta, kun markiisi tai purje on kiinnitetty auringonsäteiltä suojaamaan. Voimakas auringonsäteily voi johtaa nopeaan värien haalistumiseen.

Näkösuojista usein kysyttyjä kysymyksiä

Miten korkea pensasaita saa olla sen toimiessa näkösuojana?

Tähän voi olla alueellisia rajoituksia tai suosituksia, joihin kannattaa perehtyä. Muita aitoja koskee toimenpideluvan hankkiminen rakennusvalvonnasta, mikäli aita ylittää 150 cm:n korkeuden.

Millä näkösuojavaihtoehdoilla on erityisen hyvä hinta-laatusuhde?

Jos haluat ostaa edullisen näkösuojan, kaislamatot ovat hyvin suositeltavia. Ne voi leikata itselle sopivaan korkeuteen ja leveyteen. Säiden vaihtelut vaikuttavat niihin kuitenkin ulkonäön osalta.

Miten terassista voi tehdä näkösuojatun?

Pitkäikäisiä ja ulkonäöltään parhaiten sopivia ovat kiinteät puuelementit, jotka kiertävät terassia. Avoimista kohdista voi tehdä näkösuojattuja kiipeilevien kasvien avulla. Suljetut puuaidat saavat katetun terassin vaikuttamaan talvipuutarhalta.
Kirjaudu sisään
Anna tähän sähköpostiosoitteesi.
Anna vähintään 6 merkkiä.
Kirjaudu sisään
Anna tähän sähköpostiosoitteesi.
Anna vähintään 6 merkkiä.