Paviljongit

Valitse
Järjestä
 • Sivu 1 / 9
162 Osumia "Paviljongit"
Suodatin ja lajitella
 • Sivu 1 / 9
Paviljongit

Dutch Oven

Ensimmäisten auringonsäteiden myötä monet siirtyvät taas ulos puutarhaansa. Grillauksen ystävät saavat nyt rahoilleen vastinetta. Kaasu- tai hiiligrillin lisäksi myös äärimmäisen paljon kuumuutta kestävä Dutch Oven tarjoaa paljon vaihtelua. Sitä voidaan kutsua myös valurautapadaksi, ja sen kohdalla on kyse hyvin laadukkaasta ja pitkäikäisestä tuotteesta. Siinä voit esimerkiksi paistaa, paahtaa, hauduttaa, kypsentää tai keittää erilaisia ruokalajeja ylä- ja alalämmöllä.

Dutch Oven - tärkeää tietoa

Massiivinen ja paksuseinäinen pata on valmistettu valuraudasta, ja se on erinomaisten materiaaliominaisuuksien ja laadukkaan työstön ansiosta lähes rikkoutumaton. Voit ostaa valurautapadan ja käyttää sitä eri tavoin:

 • grillissä
 • uunissa
 • Dutch Oven -nuotiolla
 • liedellä, ilman jalkoja

Halusitpa sitten paahtaa, hauduttaa tai paistaa, padalla voit valmistaa lähes kaikkia ruokalajeja, kuten keittoja, patoja, gulassia, nyhtöpossua, paistia, leipää tai kakkua. Pata varastoi lämpöä erittäin hyvin. Merkittävä ero lieteen verrattuna on, että pata pääsee suoraan kontaktiin lämmönlähteen, esimerkiksi hiilten, kanssa. Pata koostuu:

 • padasta ja kannesta
 • jaloista
 • kantokahvasta

Jalkojen ansiosta voit sijoittaa paksuseinäisen, erityisen hyvin kuumuutta kestävän ja lämpöä siirtävän padan hiilille tai ripustaa sen nuotion ylle kahvasta. Käyttö on helppoa: aseta marinoitu tai maustettu ruoka vähäiseen veteen ja sijoita pata sitten esimerkiksi hehkuvan hiilloksen päälle. Valurautaisen kannen erikoisuus on sen reunus, joka nousee korkealle ylöspäin. Siten voit asettaa brikettejä tai hiiliä myös padan päälle, jolloin saavutat ylä- ja alalämmön. Tämä on erityisen hyvä ominaisuus silloin, kun haudutat tai leivot. Reunan ansiosta hiilet eivät voi tippua ruoan joukkoon. Ruokalajit kypsyvät hellävaraisesti ja täsmällisesti. Älä avaa kantta kovin usein ruoanvalmistuksen aikana.

Valurautapadan ostaminen – erilaiset mallit

Löydä patojen suuri valikoima verkkokaupastamme. Monissa malleissa on jalat sekä sanka ripustusta varten. Myös koot vaihtelevat, esimerkiksi:

 • 4 litraa: kahdesta neljään hengelle
 • 5,7 litraa: neljästä kuudelle hengelle
 • Dutch Oven 9 litraa: kymmenelle tai sitä useammalle hengelle

Erittäin pidetty on myös Dutch Oven -setti, joka sisältää useita tuotteita: sangallisen padan, pannun, kasarin, paistolevyn, telineen padalle ja kannen nostimen. Näistä viimeisin kuuluu useimmiten toimitukseen. Sen avulla voit nostaa kannen.

Ominaisuudet - mikä Dutch Oven pitäisi valita?

Matalat padat sopivat ruoille, jotka vaativat paljon lämpöä, ja syvät mallit taas hitaasti matalassa lämpötilassa kypsyville ruoille. Erilaisten kokojen lisäksi kattavaan valikoimaan sisältyy jokaiselle sopiva nuotiopata. Pitäisikö sen olla jalustalla vai ilman? Jalallinen malli mahdollistaa käytön ulkona ja/tai sisätiloissa. Sangan avulla voit ripustaa padan avotulen ylle. Mikäli myös kannessa on jalat, tarjoutuu mahdollisuus asettaa se ylösalaisin hiillokselle ja käyttää sitä paistinpannuna.

Usein kysytyt kysymykset

Mikä on Dutch Oven?

Monipuolisesti käytettävä nuotiopata on painava ja massiivinen. Se on valmistettu valuraudasta, ja siihen sisältyy useimmiten padan ja kannen lisäksi myös jalat ja kantokahva. Kestävää valurautapataa voi käyttää keittämiseen, hauduttamiseen, leivontaan, paistamiseen ja friteeraukseen esimerkiksi nyhtöpossulle, gulassille, ribseille, chili con carnelle tai pastalle. On hyödyllistä varustautua käytännöllisillä lisävarusteilla. Sitä varten voit ostaa Dutch Oven -setin.

Mitä erikoista on valuraudassa?

Materiaalin paksuuden ansiosta se säilyttää pitkään lämpöä. Siten voit käyttää pataa myös haudutettaville ruoille. Valurauta ottaa itseensä ympäristön lämpötilaa erittäin hitaasti, mutta säilyttää lämmön sen sijaan pitkään. Vielä silloinkin kun tuli on jo sammunut, se luovuttaa vielä riittävästi lämpöä ja energiaa.

Mistä nuotiopata koostuu?

Massiivinen, valurautainen astia koostuu padasta ja kannesta. Sen alapuolella on pienet jalat, jotta voit sijoittaa sen suoraan hiilille tai vaihtoehtoisesti ripustaa sen kahvan avulla tulen yläpuolelle. Kannen päälle voi asettaa korkeiden reunojen ansiosta hiiliä, jotta syntyy ylä- ja alalämmön vaikutus.
Kirjaudu sisään
Anna tähän sähköpostiosoitteesi.
Anna vähintään 6 merkkiä.
Kirjaudu sisään
Anna tähän sähköpostiosoitteesi.
Anna vähintään 6 merkkiä.