14 päivän peruutusoikeus Ilmainen toimitus

Puuhiiligrillit

Klarstein Dampflok savustin grilli 3 mm terästä musta
Palautukset: -35%

Puuhiiligrillin ostaminen

Puuhiiligrilli on suosittu, sillä se tarjoaa aidon grillauselämyksen. Mutta ostaessa ei ole niin helppoa valita sopivaa tuotetta. On olemassa erilaisia malleja, kuten esimerkiksi pallogrillejä. Se on kannellinen puuhiiligrilli. On myös olemassa monia muita malleja. Mutta miten ne eroavat toisistaan, mitkä vaihtoehdot sopivat minulle ja millaiset toiminnot ovat järkeviä? Saat sen selville lukemalla tämän.

Hiiligrilli – mitkä ovat sen ominaisuudet ja edut?

Todelliset grillimestarit valitsevat puuhiiligrillin. Hiilloksen voima luo ainutlaatuisen aromin ja erityisen makuvivahteen. Periaate on helppo: sijoitat grillattavan ruoan ritilälle hiilloksen päälle, jonka olet saanut aikaan puuhiilillä tai grillibriketeillä. Voit kokeilla erilaisia puulajeja ja muuttaa siten aromia. On olemassa erilaisia kokoja ja muotoja, jotka vaikuttavat grillin tyypillisiin ominaisuuksiin.

Erilaiset puuhiiligrillit

Löydät verkkokaupastamme monipuolisen valikoiman erilaisia puuhiiligrillejä, kuten:

  • pallogrillejä

  • savustimia

  • keraamisia grillejä

  • riippugrillejä

  • varrasgrillejä

Avoimella grillillä kypsennetään suoralla lämmöllä. Pallogrillit, jotka ovat kannellisia puuhiiligrillejä, sopivat suljetun muotonsa ansiosta hyvin kypsentämiseen, savustamiseen, paistamiseen ja keittämiseen. Ne sopivat myös hyvin paksujen lihapalojen grillaamiseen, sillä kuumuus pysyy laitteen sisällä. Lämmönkierto on ihanteellinen ja ruoka valmistuu erityisen hellävaraisesti. Suljetuissa malleissa lämpötilaa voi säätää tuuletusaukkojen avulla.

Epäsuoraan grillaukseen, savustukseen ja erityiseen kypsennykseen sopii savustusgrilli. Siinä kuuma savu virtaa grillattavan ruoan ympärillä.

Puuhiiligrillin ostaminen – millainen sen tulisi olla?

Puuhiiligrillillä saat grillattuun ruokaan tyypillisen savuaromin. Erilaiset mallit tarjoavat erilaisia valmistusmahdollisuuksia. Päätät siis itse, millainen grilli on sinulle sopiva:

Pallogrilleillä voit grillata ja kypsentää epäsuoralla kuumuudella. Valitse erilaisista materiaaleista esimerkiksi keraaminen tai ruostumattomasta teräksestä valmistettu grilli. Ensimmäisenä mainitut voivat saavuttaa todella korkeita lämpötiloja. Ruostumattomasta teräksestä valmistettu grilli on erityisen pitkäikäinen ja helposti puhdistettava vaihtoehto.

Jos pidät erityisistä valmistustavoista ja aromeista, erityisellä savustusjärjestelmällä varustettu savustin, kuten Beef Brisket Smoker Grill, sopii sinulle hyvin. Sillä voit savustaa hallitusti ja hellävaraisesti. Savu siirtyy savustuslaatikosta grillipesään. Lämpömittari kuuluu savustimien perusvarustukseen. Ota huomioon myös erityiset ominaisuudet, kuten:

  • tilava grillausala

  • erityisen pitkät jalat, jotka mahdollistavat selkäystävällisen grillaamisen

  • jarrulliset pyörät

  • settiin sisältyvät haarukka ja pihdit

  • sadesuoja

Löydä verkosta grilli, joka sopii sinulle parhaiten. Kiinnitä myös huomiota grillin painoon ja grillausalan kokoon. Jotkut mallit on varustettu laskutilalla.

Usein kysytyt kysymykset

Millainen puuhiiligrillin tulisi olla?

Monipuolisin grilli on pallogrilli, jossa on kansi. Se nopeuttaa kypsennystä. Pallogrillit ovat monikäyttöisiä ja tarjoavat paljon mahdollisuuksia valmistaa mitä erilaisempia grilliruokia. Myös savustimet ovat suosittuja. Tämä valmistustapa sopii hyvin esimerkiksi rimpsuluiden valmistukseen.

Mistä materiaaleista grillit on valmistettu?

Suosittuja materiaaleja ovat ruostumaton teräs, alumiini ja keramiikka. Erittäin kevyt ruostumaton teräs on helppo puhdistaa grillauksen jälkeen.

Mitkä ovat puuhiiligrillin tärkeimmät ostokriteerit?

Mihin tarkoitukseen käytän puuhiiligrilliä, mihin sijoitan sen ja kuinka monelle henkilölle haluan grillata? Grillaanko suoralla vai epäsuoralla lämmöllä? Nämä ovat tärkeitä kysymyksiä, joihin on hyvä vastata ennen ostoa. Sen jälkeen voit valta sinulle sopivan grillin.

Ylös