14 päivän peruutusoikeus Ilmainen toimitus

Sous vide -keitin – siirrettävä ratkaisu hellävaraisesti kypsennetyille elintarvikkeille

Aromit ja ravintoaineet säilyttävä ja terveellinen tapa kypsentää ruokia on olennainen osa nykyaikaista ruoanlaittoa. Sous vide -keittimet ovat tähän tarkoitukseen erittäin suosittuja – hellävarainen ratkaisu maukkaiden ja kevyiden ruokien valmistukseen. Mitä on sous vide -kypsennys ja mihin pitää kiinnittää huomiota sous vide -keitintä ostaessa? Esittelemme tässä olennaiset ominaisuudet ja annamme sinulle mahdollisuuden ostaa unelmiesi mallin verkkokaupastamme vielä tänään.

Mitä sous vide -kypsentäminen on – kurkkaus ruoanlaittohitin kulissien taakse

Aivan kuten slow cooking -menetelmässä, sous vide -kypsennyksessä (sous vide = tyhjiössä) elintarvikkeet suljetaan tyhjiöpussiin. Sitten se laitetaan vedellä täytettyyn kattilaan. Elintarvikkeet voivat olla esimerkiksi kasviksia, kalaa tai lihaa. Laitetta voidaan käyttää moneen tarkoitukseen. Sitten laite säädetään toivottuun lämpötilaan. Se mahdollistaa tarkan ja hallitun kypsennysprosessin. Kivennäisaineet ja vitamiinit säilyvät kuumennettavissa elintarvikkeissa lähes kokonaan. Mutta miten sous vide -menetelmällä toimiva keitin eroaa slow cooker -keittimestä? Sous vide -keitin on siirrettävä ratkaisu, joka on erittäin joustava ja mahdollistaa mahdollisimman suuren vapauden arjessa.

Sous vide -keitin – näitä malleja kannattaa tarkastella lähemmin

Laitteet ovat klassisia keittiön työtasolle asetettavia laitteita. Etenkin sous vide -sauva mahdollistaa mahdollisimman suuren liikkumavapauden. Quickstick ripustetaan kattilaan vastuksen tavoin. Sauvaan on integroitu pumppu. Se kierrättää vettä jatkuvasti kuumennuksen aikana. Eritehoisten mallien lisäksi laitteet eroavat toisistaan myös lämpötilasäätöjen osalta. Saatavilla on myös ajastimellisia malleja. Koska sous vide -ruoanlaittoon tarvitaan myös tyhjiölaite, saat halutessasi edullisen setin kaupastamme. Valikoimastamme löytyy useimpiin keittiöihin sopivia erivärisiä malleja, kuten ajattomia mustia ja hopeita tai tyylikkään punaisia retrolaitteita.

Vinkkejä sous vide -keittimen ostoon – ihanteellinen laite jokaiseen keittiöön

Etenkin pienissä keittiöissä ei useinkaan ole tilaa useammalle keittiökoneelle. Suosittelemme käyttämään tilaa säästävää sous vide -sauvaa. Setti sopii niille, joiden kodista ei vielä löydy tyhjiölaitetta. Jotta voit kypsentää hellävaraisesti pitäen yhä silmällä siihen kuluvaa aikaa, on järkevää käyttää laitetta, jonka wattiteho on suuri. Jos laitetta käytetään usein ja paljon, kompakti pöytämalli on ihanteellinen valinta. Tutustu valikoimaamme ja löydä suosikkimallisi!

Sous vide -keitin – usein kysyttyä

Mikä on ominaista sous vide -kypsennykselle?

Tärkeä ominaisuus on ydinlämpötilan itsenäinen määrittely. Yhtä huomionarvoista on elintarvikkeiden pakkaus tyhjiöön ennen valmistusta.

Onko sous vide -kypsennys energiatehokasta?

Se riippuu laitteen koosta, sen wattimäärästä ja toiminnallisesta tehosta. Lieteen tai uuniin verrattuna se säästää todella paljon energiaa.

Kuinka terveellistä sous vide -keittimellä valmistettu ruoka on?

Periaatteessa sous vide -keittimellä valmistetussa ruoassa voi olla jopa 17 % enemmän ravintoaineita tallella. Lisäksi tämä ruoanvalmistusmenetelmä säästää runsaasti rasvaa.
Ylös