Mehustimet

Osta mehustin edullisesti verkosta

Maukkaita hedelmämehuja tai vihreitä smoothieita: mehustin kuuluu jokaiseen hyvään kotitalouteen. Mitä pitää huomioida mehustimen ostossa? Mitä malleja on ja mihin ne soveltuvat parhaiten? Sukella mehujen mahtavaan maailmaan ja löydä vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin.

Millaisia mehustusjärjeselmiä on olemassa?

Mehustimet voi erotella toisistaan ennen kaikkea erityisen tekniikkansa puolesta. Joissain keittiöissä seisoo pystysuora mehustin, jossa on linkojärjestelmä. Mehun tuottaminen perustuu linkoamiseen. Mehun lämpenemisen vuoksi laatu kuitenkin kärsii mehustusprosessin aikana. Lopputuloksena on tärkeiden ravintoaineiden menetys.

Paljon parempia ovat slow juicer -mehustimet vaakasuoralla ruuvijärjestelmällä, joka pyörii hitaasti. Näin puristetut mehut säilyttävät vitamiinipitoisuutensa. On olemassa myös mehustimia pystysuoraan pyörivällä työntöruuvilla. Kiireisille ihmisille niissä on se etu, että ne puristavat nopeammin enemmän mehua kuin vaakasuorat laitteet.

Suurempien hedelmämäärien puristamiseen on tarjolla laitteita, jotka toimivat veden paineella. Tällaiset omenamehustimet eivät oikeastaan ole enää mitään keittiölaitteita. Niitä voi käyttää käytännöllisesti ulkona vesiliitännän lähettyvillä. Yksi mehustintyyppi on höyrymehustin. Höyrykuumennuksen ja sitä seuraavan steriloinnin ansiosta saat pitkään säilyviä mehuja.

Tuoremehua tai säilöttyä mehua: mihin laitteet soveltuvat parhaiten

Klarsteinin Applebee tuo sinulle makeutta elämään. Se mehustaa vesihöyryllä marjoja ja hedelmiä marmeladia, kompottia tai mehuja varten. Kuumennuksen ja sitä seuraavan steriloinnin ansiosta tuotteet säilyvät monta kuukautta. Klarsteinin Bella Elegance vaakasuoraan pyörivällä työntöruuvilla on slow juicer -mehustin hedelmille, vihanneksille, lehdille, yrteille ja pähkinöille. Voit valmistaa sen avulla hedelmämehuja tai smoothieita millä tahansa vivahteilla.

Klarsteinin Fruitberry kuuluu slow juicer -mehustinten kategoriaan pystysuoralla ruuvipuristimella. Tuoreille mehuille hedelmistä, vihanneksista, lehdistä, yrteistä tai pähkinöistä. Waldbeckin Fruit Punch toimii veden paineella. Se soveltuu rypäleiden tai omenoiden mehustukseen.

Sopivan mehustimen osto

Jos haluat mehustaa säännöllisesti suuria määriä siemenkodallisia hedelmiä tai rypäleitä, Fruit Puch -hedelmäpuristin soveltuu hyvin. Pidempää säilyville mehuille on tarjolla ostettavaksi Klarsteinin Applebee. Jos annat suurta arvoa tuoreille mehuille, jotka sisältävät mahdollisimman paljon ravintoaineita, voi vaihtoehdoiksi suositella joko Klarstein Fruitberryä tai Bella Elegancea.

Mehustimista usein kysyttyjä kysymyksiä

Mitä kaikkea mehupuristimella voi käsitellä?

Voit puristaa sillä hedelmiä, vihanneksia, vihreitä lehtiä ja vedessä pehmitettyjä pähkinöitä.

Minkälaiset laitetyypit ovat parhaita?

Se riippuu siitä, millaisia mehuja haluat valmistaa ja millaisissa määrissä, millä nopeudella ja millä laadulla. Monipuolisimpia ovat vaakasuorat slow juicer -mehustimet. Ruuvipuristimen alhaisen kierrosnopeuden ansiosta se on hellävaraisempi kuin muut puristimet. Lisäksi se selviytyy kaikista yleisesti puristettavista tuotteista, on hiljainen ja tuottaa optimaalisen mehutuoton. Vaakasuoran rakenteen vuoksi se kuitenkin vaatii enemmän tilaa keittiöstä.

Miksi kierrosnopeus on tärkeä näkökulma mehun valmistuksessa?

Mitä hitaampi kierrosluku, sitä hellävaraisemmin mehustusprosessi tapahtuu. Mehu ei lämpene juuri lainkaan. Siten arvokkaat vitamiinit ja muut ravintoaineet säilyvät.

Ovatko yksittäiset osat astianpesukoneen kestäviä?

Ei. Olivatpa yksittäiset osat sitten muovia tai metallia, niiden säästelemiseksi on suositeltavaa puhdistaa ne aina käsin. Lue tähän asiaan liittyvät vinkit laitteen käyttöohjeista.
Kirjaudu sisään
Anna tähän sähköpostiosoitteesi.
Anna vähintään 6 merkkiä.
Kirjaudu sisään
Anna tähän sähköpostiosoitteesi.
Anna vähintään 6 merkkiä.