Uunit

Valitse
Järjestä
  • Sivu 1 / 3
44 Osumia "Uunit"
Suodatin ja lajitella
  • Sivu 1 / 3
Uunit

Uunin ostaminen

Kakkua, laatikkoa tai paistia – uuni on korvaamaton laite monessa ruoassa. Valikoima on valtava: on olemassa vapaana seisovia ja integroitavia malleja, miniuuneja ja kaksoisuuneja. Jokainen voi ostaa itselle sopivan mallin. Lue tästä kaikki, mitä sinun tarvitsee tietää erilaisista malleista, toiminnoista ja ostokriteereistä.

Uuni – ehdoton varuste useimmissa keittiöissä

Jos haluat paistaa, keittää, kypsentää tai grillata, monipuolinen uuni on täydellinen keittiöapulainen. Valmistitpa sitten lihaa, kalaa, laatikkoruokia tai kakkuja, uuni kuuluu keittiön perusvarustukseen. Perheille sopivissa laitteissa on tilava, esimerkiksi 70 litran suuruinen, paistotila.

Erilaiset uunit

Löydät verkkokaupastamme sopivan mallin keittiöösi. Vaatimukset vaihtelevat erittäin paljon. Siten on järkevää, että tarjolla on mitä erilaisempia laitteita. Erilaisia uuneja on saatavilla sekä vapaana seisovina että integroitavina malleina. Jälkimmäinen voidaan, kuten nimikin jo kertoo, integroida keittiökalustukseen niin, että tuloksena on yhtenäinen ilme. On olemassa myös integroitavia settejä, joihin kuuluu liesituuletin.

Miniuuni on tilaa säästävä malli minikeittiöihin ja pieniin talouksiin. Näiden joukosta löytyy myös malleja, jotka eivät ole ainoastaan tehokkaita, vaan niissä on myös vaikuttavia toimintoja, kuten esimerkiksi Masterchef 60 -miniuunissa. Kaksoisuunissa on kaksi paistotilaa.

Sähkökäyttöiset uunit ovat yleisimpiä. Voit kuitenkin ostaa myös kaasulieden, jossa kuumuus syntyy kaasua polttamalla, ja jossa voit säätää lämpötilaa huomattavasti tarkemmin kuin tavanomaisissa, sähkökäyttöisissä laitteissa. Näissä on kaksi eri vaihtoehtoa: maakaasua kiinteästä liittimestä tai nestemäistä propaanikaasua pullosta.

Uunien erityiset ominaisuudet

Moderneja uuneja voidaan käyttää mukavasti käyttöpaneelin digitaalisen näytön ja kiertosäätimien avulla, ja niissä on usein hyödyllisiä lisätoimintoja, kuten esimerkiksi

  • ala- ja ylälämpö

  • sulatus

  • grilli ja kiertoilma

  • pizzatoiminto

  • erilaisia kiskoja uunipellille ja ritilälle

  • erikseen päälle kytkettävä sisävalaistus

  • integroitu digitaalinen näyttö, joka näyttää säädöt

  • säädettävä ajastin

Moderneissa laitteissa, kuten integroitavassa Robuchon-uunissa, puhdistus on helppoa sisätilan pyrolyysitoiminnon ansiosta. Jäänteet, kuten rasva, poltetaan sen avulla jälkiä jättämättä. Uunit, jotka on luokiteltu energialuokkaan A ja A+ ovat taloudellisia käytössä.

Uunin ostaminen – millainen sen pitäisi olla?

Vapaana seisova tai integroitava malli, mini- tai kaksoisuuni, vähän vai paljon lisätoimintoja – sinä päätät, mikä laite sopii sinulle parhaiten. Esimerkiksi ajastimen avulla on mahdollista säätää uuni niin, että ruoka on valmista lounasaikaan. Uunit, joissa on erityisen suuri 70 litran tilavuus, sopivat keskikokoisiin ja suuriin talouksiin. Pieniä talouksia varten on olemassa minilaitteita, jotka korvaavat erinomaisesti normaalin uunin. Modernit mallit puhdistavat itsensä pyrolyysin avulla. Ostopäätökseen vaikuttavat talouden koko, keittiötilat ja omat tarpeet. Jos käytät uunia usein, valitse hyvä energiatehokkuus, jotta voit säästää sähköä ja vähentää luonnon kuormitusta.

Usein kysytyt kysymykset

Kenen kannattaa ostaa miniuuni?

Miniuunit ovat huomattavasti pienempiä, mutta jäävät toimintojensa suhteen tuskin tavanomaisten mallien taakse. Ne ovat tehokkaita ja toimintojen valikoima on samankaltainen. Pariskunnille ja perheille sopii uuni, jonka paistotilan tilavuus on 70 litraa.

Mitä tulee ottaa huomioon oston yhteydessä?

Valitse laite, jonka energialuokka on A tai A+. Moderneissa uuneissa lämmitystoiminnot, kuten ylä- ja alalämpö sekä kierto- ja kuumailma kuuluvat perustoimintoihin. Ajastintoiminto ja integroitu itsepuhdistustoiminto tuovat lisäarvoa laitteelle ja laajentavat käyttömahdollisuuksia.

Millaisia erilaisia uuneja on olemassa?

Voit valita erilaisista malleista esimerkiksi vapaana seisovan mallin, integroitavan mallin tai mini- tai kaksoisuunin. On olemassa sähköllä ja kaasulla toimivia laitteita. Lisäksi tarjolla on settejä, jotka sisältävät uunin lisäksi myös liesituulettimen.

Kirjaudu sisään
Anna tähän sähköpostiosoitteesi.
Anna vähintään 6 merkkiä.
Kirjaudu sisään
Anna tähän sähköpostiosoitteesi.
Anna vähintään 6 merkkiä.