Ilmanpuhdistimet & ionisaattorit

Ilmanpuhdistimen ostaminen

Pölyn ja siitepölyn aiheuttama lika ei ole vain rumaa, vaan se on myös kasvualusta bakteereille ja voi siksi olla haitaksi terveydelle. Ilmanpuhdistimen hankkiminen kannattaa siis myös silloin, jos et ole allerginen. Voit lukea tästä, miten laitteet toimivat, mitä eroja niillä on ja millaisia toimintoja niissä on.

Ilmanpuhdistin – mitä hyötyä siitä on?

Pölyä on joka asunnossa, mutta jos se ottaa yliotteen, se voi aiheuttaa terveydellisiä ongelmia, kuten hengitysvaikeuksia. Erityisesti allergikot reagoivat herkästi huonepölyn sisältämiin allergeeneihin. Ilmanpuhdistimet voivat suodattaa likahiukkasia huoneilmasta. Näihin kuuluvat:

 • hieno- ja huonepöly

 • siitepöly

 • homeitiöt

 • viruksia sisältävät aerosolit

 • huonekalujen hiukkaset

 • aldehydit tai hiilivedyt

Ilmanpuhdistimen päätavoite on parantaa sisätilojen ilmanlaatua. Etenkin astmaatikot ja allergikon hyötyvät siitä. He voivat lievittää oireitaan laitteen avulla. Asunnon ilmansuodatin on hyödyllinen myös alueilla, joilla on erittäin paljon ilmansaasteita.

Erilaiset ilmanpuhdistimet

Ilmanpuhdistimet ovat yhdessä ilmankostuttimien kanssa tärkeitä wellness- ja terveystuotteita. Toimintatapa on helposti selitetty. Laite sisältää suodatinjärjestelmän. Esisuodatin puhdistaa huoneilman hiukkasista, kuten nukasta. Toinen kuitusuodatin, joka on usein erittäin tehokas HEPA-suodatin, selättää hienopölyn, siitepölyn ja pienimmät hiukkaset. Kolmas elementti on usein aktiivihiilisuodatin. Se sitoo esimerkiksi hajuja.

HEPA-puhdistimet työskentelevät huipputehokkaalla hiukkassuodattimella, joka poistaa haitallisia ja erittäin pieniä hiukkasia ja hajuja erittäin tehokkaasti. HEPA-suodattimet johtavat huoneilman hienon verkon läpi, joka sitoo haitalliset hiukkaset. Ne ovat ihanteellisia ilmanpuhdistimia pölyä vastaan. On olemassa HEPA-suodattimia, jotka pystyvät suodattamaan aerosoleja ja viruksia.

Ionisaattorit puhdistavat ilmaa levittämällä ioneja ja rikastamalla kiintoaineita. Laite imee suurentuneet ja lattialle painuvat haitalliset hiukkaset. Käytössä muodostuvalla otsonilla on antibakteerinen vaikutus, ja se tappaa monia viruksia. Lastenhuoneita ja huoneita, joissa on tupakansavua, ei tulisi puhdistaa ionisaattorilla.

Aktiivihiilipuhdistimet, jotka on usein yhdistetty HEPA-suodattimiin, sitovat jopa niin pieniä hiukkasia, joita tavanomaiset suodattimet eivät pysty suodattamaan. Ne poistavat epämiellyttäviä hajuja, hajottavat terveydelle haitallisia kaasuja ja ovat ihanteellisia allergikoille.

Ilmanpesijät käyttävät vettä huoneilman puhdistamiseen ja pölyn sitomiseen.

Ilmanpuhdistimen ostaminen – valinta on sinun

Laitteet poistavat ilmasta pienimmätkin hiukkaset. Se takaa hygieenisen ilmanlaadun. Tarjolla olevasta valikoimasta löytyy jokaiselle sopiva malli. Mainittujen laitteiden ja työmenetelmien edut yhdistävä yhdistelmä on ihanteellinen. Näihin kuuluvat esimerkiksi 3 in 1 -puhdistajat joissa on ionisaattori, tuuletin ja UV-sterilisaattori tai Vita Pure 5-in-1-laite. Ota huomioon myös erityiset ominaisuudet, kuten:

 • merkkivalot

 • erilaiset käyttötilat

 • erikseen päälle kytkettävä UV-sterilisaatio, joka vähentää bakteereja jopa 97,6 %

 • tuuletustoiminto, joka parantaa ilmanpuhdistuksen tehoa

 • status-LED

 • aromadiffuusori

Usein kysytyt kysymykset

Kenen kannattaa hankkia ilmanpuhdistin?

Hienopöly on ongelma meille kaikille, ei vain allergikoille ja astmaatikoille. Siksi jokaisen on järkevää ostaa ilmanpuhdistin, joka suodattaa hiukkaset ilmasta.

Miten ilmanpuhdistin toimii?

Laitteissa on usein erilaisia suodatintyyppejä, kuten esi-, aktiivihiili- ja HEPA-suodatin. Erityisesti viimeisin on erittäin tehokas, eikä se päästä läpi edes pienimpiä hiukkasia.

Mitä tulee ottaa huomioon oston yhteydessä?

Teho, jolla laite poistaa pölyn ja muut hiukkaset, riippuu huoneen koosta. Suurempia huoneita varten on olemassa malleja, joissa on tehokkaampi suodatin ja puhallus. Tarkista ennen ostoa kapasiteetti ja virtausnopeus.

Kirjaudu sisään
Anna tähän sähköpostiosoitteesi.
Anna vähintään 6 merkkiä.
Kirjaudu sisään
Anna tähän sähköpostiosoitteesi.
Anna vähintään 6 merkkiä.