14 päivän peruutusoikeus Ilmainen toimitus

Siirrettävä Ilmastointilaite


Siirrettävä ilmastointilaite – miellyttävää viileyttä joka paikkaan

Kun ulkona lämpötilat nousevat epämiellyttävän korkeiksi, siirrettävä ilmastointilaite on täydellinen ratkaisu tuomaan jäähdytystä kotiin tai toimistoon. Siirrettävät ilmastointilaitteet tarjoavat kiinteästi asennettuihin ilmastointilaitteisiin verrattuna sen edun, että ne ovat joustavia ja siirrettäviä, ja ne voidaan ongelmitta siirtää huoneesta toiseen eivätkä ne vaadi vaivalloista asennusta. Tässä artikkelissa kerromme sinulle kaiken, mitä sinun pitää tietää siirrettävistä ilmastointilaitteista.

Siirrettävät ilmastointilaitteet: tällaisia malleja on olemassa

Siirrettyjä ilmastointilaitteita on eri mallisia ja eri kokoisia. Tässä ovat tärkeimmät mallit lyhyesti:

  • Siirrettävä ilmastointilaite poistoilmaputkella: Tällainen ilmastointilaite tarvitsee poistoilmaputken, joka vie lämpimän ilman ulos. Useimpien mallien mukana toimitetaan asennussetti, jonka avulla poistoilmaputken voi asentaa ikkunaan tai oveen.

  • Siirrettävä ilmastointilaite ilman poistoilmaputkea: Tällaiset ilmastointilaiteet toimivat eri tavalla kuin tavanomaiset ilmastointilaitteet. Ne viilentävät huoneilman haihduttamalla vettä, eivätkä ne tarvitse poistoilmaputkea. Ne eivät kuitenkaan ole niin tehokkaita kuin siirrettävät ilmastointilaitteet, joissa on poistoputki.

  • Pieni ilmastointilaite: Tällaiset laitteet sopivat erityisesti pieniin huoneisiin tai matkoille, sillä ne ovat pieniä ja kevyitä, ja ne voidaan pakata matkalaukkuun tai reppuun.

Siirrettävän ilmastointilaitteen käyttötarkoitukset

Siirrettävissä ilmastointilaiteissa on yleensä erilaisia toimintoja, jotka mahdollistavat huoneilman ihanteellisen säätelyn. Tässä on tärkeimmät toiminnot lyhyesti:

  • Lämpötilan hallinta: useimmissa malleissa on lämpötilansäätö, jolla voit säätää toivomasi lämpötilan.

  • Ajastin: Ajastimella voit säätää, milloin laitteen tulee käynnistyä ja sammua. Se säästää energiaa ja huolehtii siitä, että huone jäähdytetään vain silloin, kun todella tarvitset sitä.

  • Kuivain: Monia malleja voidaan käyttää myös ilmankuivaajina. Se on käytännöllinen toiminto kosteissa tiloissa, kuten kylpyhuoneissa ja kellarihuoneissa.

  • Ilmanpuhdistin: joissain malleissa on suodatin, joka poistaa ilmasta pölyn ja haitta-aineet ja huolehtii siten paremmasta ilmanlaadusta huoneessa.

Kiinnitä huomio näihin asioihin ostaessasi siirrettävää ilmastointilaitetta

Ennen kuin ostat siirrettävän ilmastointilaitteen, sinun kannattaa miettiä, mitkä toiminnot ovat sinulle tärkeitä ja millainen ilmastointilaitetyyppi sopii tarpeisiisi parhaiten. Jos voit työskennellä ikkunallisessa huoneessa, on suositeltavaa käyttää poistoilmaputkella varustettua ilmastointilaitetta, koska ne ovat tehokkaampia ja energiatehokkaampia. Jos et kuitenkaan voi tai halua asentaa pistoilmaputkea, harkitse siirrettävää ilmastointilaitetta, jossa ei ole poistoilmaputkea. Huomioi kuitenkin, että eivät yleensä jäähdytä huonetta niin tehokkaasti.

Pieniin huoneisiin tai matkoille soveltuu pieni ilmastointilaite. Ota kuitenkin huomioon, että ne eivät ole yleensä niin tehokkaita ja sopivat vain pieniin huoneisiin.

Muita kriteerejä, jotka on hyvä ottaa huomioon ostopäätöstä tehdessäsi, ovat laitteen tilavuus, jäähdytysteho, energialuokka ja vesisäiliön koko (malleissa, joissa ei ole poistoilmaputkea).

Jos haluat ostaa siirrettävän ilmastointilaitteen, kannattaa kiinnittää huomio laitteen laatuun ja tehoon. Edulliset mallit eivät yleensä ole niin tehokkaita, ja ne ovat äänekkäämpiä kuin korkealaatuiset mallit. Kiinnitä huomio myös energialuokkaan, jotta voit säästää sähkökustannuksissa.

Usein kysytyt kysymykset – siirrettävä ilmastointilaite

Tarvitseeko siirrettävä ilmastointilaite aina poistoilmaputken?

Ei, on olemassa myös poistoilmaputkettomia ilmastointilaitteita, jotka jäähdyttävät ilmaa vettä haihduttamalla. Ne eivät kuitenkaan ole läheskään niin tehokkaita kuin siirrettävät ilmastointilaitteet poistoilmaputkella.

Kuinka paljon tilaa siirrettävä ilmastointilaite tarvitsee?

Se riippuu laitteen koosta. Kompakti siirrettävä ilmastointilaite ilman poistoletkua vie vähän tilaa, kun taas suuremmat mallit vaativat enemmän tilaa.

Kuinka äänekkäitä siirrettävät ilmastointilaitteet ovat?

Riippuu ilmastointilaitteesta. Yleisesti ottaen tehokkaammat ilmastointilaitteet ovat äänekkäämpiä. Huomioi laitteen äänekkyyttä koskevat tiedot tuotekuvauksessa.

Kuinka usein minun pitää täyttää poistoilmaputkettoman ilmastointilaitteen vesisäiliö?

Poistoilmaputkettoman ilmastointilaitteen vesisäiliön täyttötiheys riippuu vesisäiliön koosta ja käyttöajasta. Yleensä vesisäiliö pitää täyttää muutaman tunnin välein, jotta viilennysteho säilyy.

Voinko käyttää siirrettävää ilmastointilaitetta myös talvella?

Kyllä. Monissa laitteissa on myös lämmitystoiminto, ja niitä voidaan käyttää talvella lämmittämiseen. Ne eivät kuitenkaan yleensä ole yhtä tehokkaita kuin tavanomaiset lämmityslaitteet.

Myös mielenkiintoista

3 vinkkiä ilmastointilaitteen valitsemiseen

Ylös