muotoonommellut lakanat

Valitse
Järjestä
  • Sivu 1 / 2
37 Osumia "muotoonommellut lakanat"
Suodatin ja lajitella
  • Sivu 1 / 2
muotoonommellut lakanat

Muotoonommeltujen lakanoiden osto: tästä on kyse

Muotoonommeltu lakana kuuluu patjan lisäksi rentouttavan unen elementteihin. Jos se on liian suuri ja luistava tai valmistettu epämiellyttävästä materiaalista, se voi häiritä untasi. Siksi sinun pitäisi kiinnittää huomiota siihen, että lakanan koko sopii optimaalisesti patjaasi ja materiaali on mahdollisimman ihoystävällistä. Täältä saat silmäyksen yleisimpiin muotoonommeltujen lakanoiden kokoihin ja saat tietää, mitkä kriteerit ovat merkittävässä asemassa oston kohdalla.

Mitä lakanakokoja on saatavilla?

Muotoonommeltuja lakanoita on saatavilla sekä yhden hengen sängyille että tuplaleveille sängyille. Varsin normaali muotoonommellun lakanan koko esimerkiksi yhden hengen sänkyyn on 90 x 200 cm. Kapeahkoihin kahden hengen sänkyihin sopii muotoonommeltu lakana 140 x 200 cm:n koossa, kun taas 180 x 200 cm:n muotoonommeltu lakana on sopiva perusleveään parisänkyyn. Lisäksi tarjolla on parisänkyihin malleja 160 x 200 cm:n ja 190 x 220 cm:n mitoilla. Näistä jälkimmäinen tulee kyseeseen king size -sänkyjen kohdalla.

Tärkeä vinkki: tällaiset lakanat sopivat pääsääntöisesti 25 - 30 cm korkeille patjoille. Jos nukut korkeammalla patjalla, sinun pitää kiinnittää erityishuomiota oikeisiin mittoihin. Jos lakana ei istu täydellisesti, se voi helposti irrota yön aikana patjasta ja rullautua pois.

Mihin muotoonommeltuja lakanoita tarvitaan?

Lakana on varustettu kuminauhalla, jotta se on erityisen helppo vetää patjan ylle ja jotta se pysyy optimaalisesti paikoillaan, jos se suinkin on sopivan kokoinen. Lakanaan ommeltu kuminauha voi kiertää koko lakanan ympäri tai löytyä vain kaikista neljästä kulmasta. Kiertävässä kuminauhassa on se etu, että se huolehtii sopivasta kiristysvoimasta kaikkiin suuntiin. Sen sijaan neljään kulmaan sijoitetut kuminauhat voivat helpommin pyörähtää ympäri.

Lakana toimii ensisijaisesti patjan suojana. Se suojelee makuualustaa lialta, kehon nesteiltä, sieniltä, punkeilta ja taudinaiheuttajilta.

Muotoonommeltujen lakanoiden osto: tärkeimmät kriteerit yhdellä silmäyksellä

Jos haluat nukkua rauhassa, on muotoonommellun lakanan ostossa suositeltavaa kiinnittää aina huomiota oikeaan kokoon ja integroitujen kuminauhojen tyyppiin. Nukutko yhden hengen sängyssä vai parisängyssä? Jokainen tietysti ymmärtää, että 90 x 200 cm:n lakana on tarkoitettu vain yhden hengen sänkyyn.

Lisäksi laadukas materiaali on ratkaiseva ostokriteeri, sillä se vaikuttaa lämmöntunteeseen ja unen aikaiseen hien tuotantoon. On olemassa lakanoita puuvillasta, satiinista ja mikrokuidusta. Muotonsa pitävänä ja venyvänä hyväksi osoittautuu pehmeä jersey-puuvillaneulos.

Usein kysyttyä

Mistä materiaalista muotoonommellut lakanat koostuvat?

Laajimmalle levinnyt materiaali on puuvilla, koska sitä voi pestä korkeissa lämpötiloissa ja se sitoo taatusti hyvin kosteutta. Myös jersey koostuu puuvillasta, mutta se on joustavampaa. Paljon hienostuneemmilta vaikuttavat perkaalista valmistetut lakanat. Tämä kestävä puuvillaneulos tuntuu erittäin hyvältä ihoa vasten.

Mille patjoille muotoonommellut lakanat soveltuvat?

Muotoonommellut lakanat sopivat joustinpatjoille ja vaahtomuovipatjoille. Elastisten kulmien ansiosta lakana on helppo kiinnittää. Jenkkisängyt tai runkopatjat eivät sovi yhteen tällaisten lakanoiden kanssa.

Onko petauspatjoille olemassa muotoonommeltuja lakanoita?

Standardimallit eivät sovellu tähän, koska petauspatjat eivät ole pääsääntöisesti kuin 10 - 12 cm korkeita, joten lakanaan jäisi rumannäköisiä taitoksia. On olemassa kuitenkin myös petauspatjojen puuvillalakanoita, jotka on leikattu täydellisesti jenkkisängyn päällä olevaan petauspatjaan sopivaksi.
Kirjaudu sisään
Anna tähän sähköpostiosoitteesi.
Anna vähintään 6 merkkiä.
Kirjaudu sisään
Anna tähän sähköpostiosoitteesi.
Anna vähintään 6 merkkiä.