14 päivän peruutusoikeus Ilmainen toimitus

Osta kauniit ja laadukkaat seinä- ja kattovalaisimet edullisesti

Valaisin aulaan, olohuoneeseen tai kylpyhuoneeseen: on kyse aivan arkisesta näkemisestä, mitä pidämme helposti aivan itsestäänselvyytenä. Kunhan valaistus suorittaa tehtävänsä ja näyttää hyvältä, emme edes ajattele sitä juurikaan. Se kuitenkin muuttuu nopeasti, kun tarvitsemme esimerkiksi makuuhuoneeseen tai johonkin muualle uuden seinä- tai kattovalaisimen. Yhtäkkiä ennen ostoa herääkin kokonainen liuta kysymyksiä. Seuraavat kappaleet auttavat sinua löytämään oikeita vastauksia.

Millaisia seinä- ja kattovalaisimia on tarjolla?

  • Modernit seinä- ja kattovalaisimet: On kyse muotoilutyylistä, joka luottaa selkeisiin muotoihin ja kuvioihin. Niissä on usein käytetty metallia ja muovia. Teknisessä mielessä "modernia" käsittelemme lähemmin ominaisuuksia esittelevässä kappaleessa.
  • Klassiset seinä- ja kattovalaisimet: On kyse modernin ratkaisun vastakohdasta. Niiden ulkonäkö muistuttaa 1800-luvun ja 1900-luvun alkupuoliskon muotokieltä. Monet mallit asennetaan heti katon rajaan. On olemassa kuitenkin myös moderneja valaisimia, joihin tämä pätee.
  • Riippuvalaisimet: Ne on kiinnitetty kaapeliin tai köyteen. Pääsääntöisesti niiden pitäisi valaista vain osa huoneesta, ja siksi niiden tyypillinen ripustuspaikka on usein esimerkiksi ruokapöydän yllä.
  • Spottivalaisimet: Ne synnyttävät kohdennettua valoa, ja usein niistä puuttuu taiteellisesti muotoiltu kehys, vaan ne luottavat pikemminkin puristiseen yksinkertaisuuteen.

Materiaalien suhteen muotoilijan mielikuvitukselle ei ole lainkaan rajoja. Metalli, lasi, puu, muovi ja tekstiili ovat käytössä hyvin monissa malleissa. Materiaalien yhdistelmät ovat seinä- ja kattovalaisimille ennemmin sääntö kuin poikkeus.

Ominaisuudet ja käyttötarkoitukset: missä seinä- ja kattovalaisimille on käyttöä?

Seinä- ja kattovalaisinten tehtävä on lattian valaisu. Epäsuorasti ne hoitavat siten myös huoneen valaisua, koska valo kulkee huoneen halki lattiaa kohti kulkiessaan. Kaikkialle sinne, missä tämä on tarpeen, löytyy varmasti sopiva ratkaisu. Valaistus voi joko kattaa koko huoneen tai olla kohdennettu. Valaisimissa voi olla useita hehkulamppuja tai vain yksi ainoa.

Teknisesti ominaisuuksien lukumäärä kasvaa merkittävästi älykodin myötä. Monia valaisimia voi nykyään ohjata matkapuhelimella. Lisäksi valon väriä voi muunnella. Sen voi siten valita esimerkiksi omaan tunnelmaasi sopivaksi. Voit lisäksi määritellä, haluatko että valaisimet käynnistyvät tai sammuvat automaattisesti tiettyyn aikaan.

Sopivan seinä- tai kattovalaisimen osto: tähän pitää kiinnittää huomiota ostossa

Oikean seinä- tai kattovalaisimen ostamisessa sinun täytyy ensin selvittää, mihin huoneeseen valaisin tulee käyttöön. Sen jälkeen pitää vastata kysymykseen, pitäisikö valaisimen toimia kohdennetusta vai täyttää koko huone valolla. Muodon suhteen ratkaisevana tekijänä toimii oma maku. Ominaisuuksiin liittyen ratkaisevina seikkoina toimivat sekä vaatimuksesi että budjettisi. Hyvä ratkaisu lamppujen kohdalla ovat pitkäikäiset LED-valot.

Usein kysyttyä

Miten kattovalaisin eroaa kattolampusta?

Näitä käsitteitä käytetään usein synonyymeinä, mutta tarkalleen ottaen ne eivät ole sitä. Valaisin sisältää kaiken: lampun, kannan, kotelon jne.; sen sijaan lamppu on tarkalleen ottaen vain varsinainen valon lähde.

Miten kattovalaisin kytketään?

Ensin liitetään nollajohdin, sitten niin kutsutut vaiheet (pienet johdot). Samat värit pitää kiinnittää toisiinsa. Mikäli samoja värejä ei ole käytössä, värisävy on ratkaiseva: vaaleammat ja tummemmat vaiheet kuuluvat yhteen.

Miksi seinä- ja kattovalaisimet välkkyvät toisinaan?

Välkkyminen syntyy siitä, että teho, jolla lamppu toimii, muuttuu nopeasti. Tämä voi tarkoittaa, että se on tulossa tiensä päähän. Mahdollisesti myös vaiheissa voi olla ongelmia. Viallinen kytkin, huono kontakti tai häiriöt sähkössä voivat myös olla kyseessä.
Ylös