14 päivän peruutusoikeus Ilmainen toimitus

Pölynimurit & Puhdistuslaitteet

oneConcept CleanTower pölynimuri 800 W Cyclonic Filter -teknologia musta
Palautukset: -15%
oneConcept VCM6 Cleanbutler vara-akku litiumparisto 22,2 V / 2200 mAh lisävarust
Palautukset: -15%

Millaisia pölynimureita on olemassa?

Modernin tekniikan ansiosta nykyään on saatavilla lukuisia erilaisia pölynimureita, jotka aut-tavat kodin puhdistuksessa. Vaatimusten mukaan tarjonta on laajentunut merkittävästi viime vuosikymmeninä. Normaalien pölypussillisten pölynimurien lisäksi on tarjolla käteviä akku-käyttöisiä pölynimureita, joissa on hienostunut (vesi-)suodatinjärjestelmä sekä ohjelmoitavia robotti-imureita.

Mitä eroa on eri pölynimureiden välillä? Suosituin imuri on luultavasti klassinen pölynimuri. Suuren pölypussin tilavuuden ansiosta sillä voidaan puhdistaa erityisesti suuria alueita tauotta. Siinä on vedettävä imurilaite sekä putki. Nämä imurit voidaan jakaa kolmeen eri tyyppiin: pölypussillisiin, laitteisiin ilman pölypussia ja vesisäiliöllisiin. Tavallisin pölypussillinen imuri on yleensä hiljainen käytössä, sillä voidaan puhdistaa hygieenisesti ja pölyt menevät käytännöllisesti pölypussin mukana roskiin. Maksimaalista imurointitehoa varten suodatin ja pölypussi tulee kuitenkin vaihtaa säännöllisesti. Näiden vaihdon välttämiseksi nykyään on saatavilla myös pölypussittomia imureita. Näissä pölyhiukkaset kerätään imurin sisällä ole-vaan pölysäiliöön - ilman pölypussia. Koska pölysäiliötä avatessa ja tyhjennettäessä voi pöllähtää pölyä, useissa malleissa on nykyaikainen suodatustekniikka. Esimerkiksi allergee-nittomat HEPA-suodattimet vangitsevat siitepölyn ja hiukkasia. Pölyallergikot voivat hyötyä pölynimurista, jossa on vesisäiliö. Tällöin pöly kulkeutuu vedellä täytettyyn säiliöön ja kiin-nittyy veteen. Homekasvun välttämiseksi on kuitenkin tärkeää puhdistaa imuri perusteellisesti joka käytön jälkeen.

Lisäksi on muitakin erittäin suosittuja pölynimurityyppejä, kuten akku-imurit. Ne eiät vaadi käytön aikana suoraa yhteyttä verkkovirtaan, vaan ne ladataan ennen käyttöä. Lataus kestää yleensä muutaman tunnin. Akku-imurit ovat usein pienempiä ja kevyempiä kuin tavalliset pölynimurit, mikä tekee niistä helppokäyttöisiä. Akun avulla toimivat myös suositut varsi-imurit. Ne ovat erittäin käteviä, sillä niillä myös vaikeista paikoista lika voidaan imuroida nopeasti. Niissä on yleensä mukana useita suuttimia, joita voidaan vaihtaa tarpeen mukaan, sekä pölysäiliö, joka voidaan tyhjentää kätevästi pai-nikkeella. Imurin lataus tapahtuu latausaseman kautta.

Robotti-imurit tulivat muutama vuosi sitten markkinoille. Ne huolehtivat itsenäisesti imuroin-nista ja joissakin tapauksissa jopa myös lattioiden pyyhkimisestä. Ne ovat hyvin litteitä, jolloin ne mahtuvat helposti imuroimaan myös huonekalujen alta. Robotti-imuri liikkuu tyypillisesti antureiden avulla ja laitteet havaitsevat ja kiertävät huonekalut, lemmikkieläimet tai muut es-teet. Aloitusaika voidaan ohjelmoida joko suoraan laitteesta tai kaukosäätimellä. Imuroinnin jälkeen tai akun tyhjennettyä laite palaa automaattisesti latausasemaansa.

Lisäksi on märkä-kuivaimureita, jotka pystyvät selviytymään myös itsepäisestä liasta niin sisä- kuin ulkotiloissakin. Niiden avulla sekä kuiva että märkä lika voidaan poistaa samalla kerralla. Ne pystyvät syväpuhdistamaan myös huonekalujen pinnat, matot ja lattialaatat.

Millainen imuri on minulle sopivin?

Täydellisen pölynimurin löytääkseen on tärkeää esittää muutama kysymys. Mitä varten käytät imuria enimmäkseen? Mitkä huoneet ja alueet tulisi puhdistaa?

Jos pääpaino on omassa kodissasi ja kodin puhdistamisessa, niin varmasti tavallinen pölynimuri on oikea valinta. Sitä voidaan käyttää hyvin erilaisten lattioiden puhdistamiseen ja matotkin puhdistuvat hetkestä. Päätös johdollisen verkkovirtaan kytketyn imurin ja akku-käyttöisen johdottoman imurin välillä riippuu omista mieltymyksistä. Molemmilla vaihtoehdoilla on etuja ja haittoja. Akkuimurin ilmeinen etu on se, ettei johto haittaa puhdistusta ja on siksi paljon kätevämpi. Kuitenkin tällaisen imurin joutuu lataamaan aina uudestaan ja niissä on yleensä pienempi imuteho.

Jos puhdistettavat alueet ylittävät kotitalouden koon, märkä-kuivaimuri on oikea valinta. Niissä on yleensä paljon suurempi pölyastia ja ne voivat jopa selviytyä karkeasta liastakin. Voit käyttää sitä jopa terassilla, pihalla, työpajassa tai autotallissa

Kaiken tämän lisäksi on tärkeää pohtia, kuinka monipuolisia mukana tulevat tarvikkeet ovat. Onko laitteessa erityinen suulake sohvien puhdistukseen? Kuinka tärkeä on mahdollinen imu-putken jatke yltääksesi taaimmaisiin kulmiin? Electronic Starin verkkokaupan erilaiset pöly-nimurit tarjoavat monipuolisia lisävarusteita, jotka eivät jätä toivomisen varaa.

Millaisia teknisiä innovaatioita on tehty viime vuosina?

Vaikka imurit ovat pysyneet pitkälti samoina ja toimivat samassa tarkoituksessa, viime vuosi-na on tullut myös teknisiä innovaatioita. Esimerkiksi pölypussit kuuluvat nykyään menneisy-yteen. Ne on korvattu monissa imureissa säiliöllä ja nykyaikaisilla suodatinjärjestelmillä. Viimeksi mainitut ovat erityisen toimivia allergioista kärsiville. Erityisen vahvat suodattimet estävät allergisoivan hienopölyn leviämisen takaisin huoneeseen.

Robotti-imurit kuuluvat viime aikojen jännittävimpiin trendeihin ja ovat monien helpotus. Op-tisten sekä äänisignaalien avulla imuri kulkee kodissa ja vapauttaa sen pölystä ja likaisuudesta ilman ihmisen apua. Teknologia ei ole vielä kuitenkaan saavuttanut enimmäistehokkuuttaan ja voimme vielä odottaa laitteiden kehitystä entistä tehokkaammiksi.

Fun Facts

Tiesitkö, että ensimmäinen robotti-imuri olisi nykyään lähes 70-vuotias?

Vuonna 1949 tuolloin 17-vuotias britti Tony Sale keksi robotin, joka voi sekä liikkua että imeä. Erityisesti jälkimmäinen toiminto oli erittäin käytännöllinen. Siihen aikaan hyvin moderni "George" vastaanotti signaaleja antenninsa avulla, ja imuroi ahkerasti robottipölynimurien esi-isänä. Sittemmin useat yritykset ovat työskennelleet jatkuvasti robotti-imurien kehittämisen parissa. Ne olivat kuitenkin sopivia massatuotantoon vasta noin vuodesta 2002 alkaen.

Tiesitkö, että lähes kaikki robotti-imurit ovat pyöreitä?

Lähes kaikki ovat ainakin nähneet jossakin robotti-imurin. Useimpia niistä yhdistää yksi asia: niiden pyöreä ulkonäkö. Tämä ei ole mitenkään sattumaa, mutta ei liity myöskään käytännöllisyyteen. Syynä on yksinkertaisesti estetiikka ja tunne, joka kuluttajissa syntyy pyöreästä muodosta. Pyöreitä esineitä ei pidetä vain esteettisempänä, vaan pyöreiden esineiden osaamiseen luotetaan myös enemmän. Likaa kaukaisimmista kulmista kerätään tässä tapauksessa pitkien harjojen avulla.

Ylös