14 päivän peruutusoikeus Ilmainen toimitus

Säilöntäkeittimet


Säilöntäkeittimet

Mikäli keität mielelläsi säilöntään hedelmiä ja vihanneksia, voit ostaa säilöntäkeittimen ja valmistaa erilaisia elintarvikkeita useiksi kuukausiksi tai jopa vuosiksi varastoon. Siten säästät perinteisiin kattiloihin verrattuna paljon aikaa ja vaivaa. Lue tästä, mitä säilöntäkeittimet ovat, miten niitä myös nimitetään, miten ne toimivat ja mitkä ominaisuudet tekevät niistä erityisiä.

Säilöntäkeittimet - tärkeää tietoa

Mikäli sinulla on puutarhassasi enemmän hedelmiä ja vihanneksia kuin ehdit tuoreena käyttää, on tarjolla mahdollisuus keittää ne säilöntäkeittimessä. Siten voit valmistaa ja säilöä erilaisia elintarvikkeita, kuten:

 • marmeladia
 • tomaattiketsuppia
 • chutneyta
 • makkara- ja liharuokia

Monet tuntevat aiheen jo isoäidin keittiöstä. Kuitenkin sellaiset laitteet, joita on ollut olemassa jo vuosikymmeniä, juhlivat nykyään paluuta ja tekevät sen vieläpä suurenmoisilla ominaisuuksilla. Ei ihme, sillä siten nautit sadosta tai suurostoksista vielä talvellakin.

Voit valmistaa keittimessä myös glögiä ja muita kuumia juomia, kuten teetä. Sitä varten laitteessa on kaatohana ja integroitu lämpimänäpitotoiminto.

Miten säilöntäkeittimet toimivat ja mitä ominaisuuksia niissä on?

Säilöntäkeitin vähentää työtäsi runsaasti keittämisen aikana. Asetat sinne säilöttävällä tuotteella täytetyt lasipurkit, pinoat ne, täytät kattilan vedellä ja valitset toivotun lämpötilan ja ajan. Sen jälkeen säilöntäkeitin keittää purkit sinulle valmiiksi. Se on mahdollista ilman kemiallisia säilöntäaineita. Lasipurkkien kannet puristuvat tiiviisti kiinni keittäessä syntyvän alipaineen ansiosta ja purkkien sisältö säilyy ilmatiiviisti ja steriilisti. Laite työskentelee automaattisesti. Se pitää valitun lämpötilan ja kytkeytyy keittoajan päätyttyä automaattisesti pois päältä. Koska kattila toimii sähköisesti, se toimii täysin liedestä riippumattomasti. Laitteen pohjaan on integroitu lämmitysspiraali veden lämmittämistä varten. Erilaiset ominaisuudet huolehtivat suuresta mukavuudesta, kuten:

 • keittoritilä
 • sulkujärjestelmällä varustettu kansi
 • ylikuumenemissuoja
 • kattila lämpömittarilla
 • lämpötilan säätö
 • säädettävissä erilaisia kestoja
 • sammutusajastin
 • integroitu diginäyttö
 • Cool Touch -kahvat

Säilöntäkeitinten osto - erilaiset vaihtoehdot

Verkkokaupasta löydät erilaisia säilöntäkeittimiä. Valitse tuote, joka tarjoaa toivotun tilavuuden, esimerkiksi:

 • Biggie Small säilöntäkeitin: 16 litraa
 • Abbey 25 automaatti: 25 litraa
 • KonfiStar 40 digitaalinen automaatti: 40 litraa
 • Abbey 60 automaatti: 60 litraa

Esimerkiksi 30 litran tilavuudella laitteeseen mahtuu yhdellä käyttökerralla 14 kappaletta litran lasipurkkeja. 16 litran säilöntäkeitin sen sijaan soveltuu enintään seitsemälle litran lasipurkille. Ruostumattomasta teräksestä valmistetut laitteet loistavat erittäin hyvillä lämmönjohto-ominaisuuksilla, ovat ulkonäöltään laadukkaita, kestäviä ja pitkäikäisiä.

Säilöntäkeittimen osto - mikä sen pitäisi olla?

Valitse toivomasi tilavuus ja lempiominaisuutesi. 2 in 1 -laite mahdollistaa laitteen käytön sekä keittimenä että kuumien juomien valmistuksessa ja tarjoilussa, koska laskuhanan ansiosta siitä voi tarjoilla esimerkiksi teetä, glögiä tai totia. Yksittäisiä laitteita voi ohjata digitaalisesti. Hyödyllistä on hankkia kattila lämpömittarilla. Yhteensä voit valita useita toimintoja.

Usein kysytyt kysymykset

Mikä säilöntäkeitin on?

Tämän keittiölaitteen kohdalla on kyse erikokoisista kattiloista, jotka kytket pistorasiaan, joten olet siten liedestä riippumaton. Pohjassa on lämmitysspiraali, ja laitteeseen on integroitu termostaatti ja laskuritilä. Kattila mahdollistaa erilaisten elintarvikkeiden, kuten hedelmien, vihannesten tai lihan, säilönnän, ja ne säilyvät sen ansiosta pitkään.

Mitä etuja säilöntäkeittimellä on?

Keitin helpottaa säilöttävien tuotteiden keittämistä. Sen tilavuus on suuri. Pinoat lasipurkit toistensa päälle. Se pitää oikean lämpötilan ja kontrolloi sammutusajastimella varustettujen laitteiden kohdalla keittoajan kestoa. Keiton aikana kaikki mikro-organismit kukistuvat ja lasipurkkien sisältö säilötään steriilisti. Virtapistokkeen ansiosta voit ottaa kattilan mukaan kaikkialle. Et tarvitse liesitasoa. Laitteet loistavat erilaisilla ominaisuuksilla, kuten ylikuumenemissuojalla, lämpötilansäädöllä ja lämpöä eristävillä kahvoilla.

Mitä eroa on säilöntäkeittimellä ja glögikeittimellä?

Puhtaissa säilöntäkeittimissä ei yleensä ole laskuhanaa nesteille, kuten teelle tai glögille. Glögikeittimissä on lisäksi säilöntäkeittotoiminto. Näin sinulla on kaksi laitetta samassa.
Ylös