14 päivän peruutusoikeus Ilmainen toimitus

Saarikuvut


Saarekeliesituuletin: tyylikäs tuuletusratkaisu keittiösaarekkeesi yläpuolelle

Keittiömaailmassa on lukuisia laitteita ja varusteita, jotka tekevät ruoanlaitosta ja ruoan valmistuksesta helpompaa ja nautinnollisempaa. Yksi näistä laitteista on saarekeliesituuletin. Se ei ainoastaan tarjoa tehokasta ratkaisua hajujen, höyryn ja rasvahiukkasten poistamiseen, vaan se myös tuo keittiöön nykyaikaista ja viehättävää tyyliä. Meiltä saat selville kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää erilaisista saarekeliesituulettimista ja niiden ominaisuuksista sekä tärkeitä vinkkejä ostopäätöstäsi varten.

Erilaiset saarekeliesituulettimet

Saatavilla on erilaisia saarekeliesituulettimia, jotka eroavat toisistaan niin toimintaperiaatteensa kuin muotoilunsakin osalta. Tyypillisimmät mallit ovat:

  • Liesituuletin saarekkeelle: Tämän tyyppinen liesituuletin asennetaan suoraan keittosaarekkeen yläpuolelle, ja se poistaa höyryt, hajut ja rasvahiukkaset poistoilmakanavan kautta aina ulos asti. Se on erittäin tehokas ja sopii suuriin keittiöihin.

  • Kiertoilmakäyttöinen saarekeliesituuletin: tämä vaihtoehto kuljettaa imetyn ilman rasva- ja aktiivihiilisuodattimen läpi ja palauttaa sen lopulta puhdistettuna takaisin huoneeseen. Se on ihanteellinen huoneisiin, joissa poistoilmajärjestelmä ei ole mahdollinen tai sitä ei toivota.

  • Vapaana riippuva liesituuletin: tämä vapaana riippuva malli on esteettisesti kiehtova ja sen sijoittaminen on erittäin joustavaa. Niitä on saatavilla eri näköisiä, erilaisista materiaaleista valmistettuina ja joko poistoilma- tai kiertoilmakäyttöisenä.

  • Saarekeliesituuletin: yläkategoria "saarekeliesituuletin" sisältää periaatteessa kaikki yllä mainitut versiot ja viittaa yleensä liesituulettimiin, jotka asennetaan keittiösaarekkeen yläpuolelle.

Näin saarekeliesituuletin toimii

Saarekeliesituulettimen päätehtävä on poistaa tehokkaasti hajuja, höyryjä ja rasvaa ruoanlaiton aikana. Se huolehtii siten miellyttävästä huoneilmasta ja estää rasvan ja lian kertymistä huonekaluille ja muille pinnoille. Modernit saarekeliesituulettimet on varustettu usein erilaisilla tehotasoilla, niin että voit sopeuttaa imutehon jokaiseen ruoanlaittotilanteeseen sopivaksi. Jotkut mallit on varustettu lisäksi valaistuksella, kosketusnäytöllä tai ajastimella, jotka tekevät ruoanlaitosta entistä mukavampaa.

Huomioi nämä asiat saarekeliesituuletinta ostaessasi

Jos haluat ostaa saarekeliesituulettimen, sinun tulisi ensin miettiä, sopiiko keittiöösi paremmin poistoilma- vai kiertoilmajärjestelmä. Ota huomioon tilan mahdollisuudet ja henkilökohtaiset mieltymykset. Liesituulettimen koko ja teho tulee sopeuttaa keittiön kokoon ja ruoanlaittotottumuksiisi. Huomioi lisäksi toiminnot, jotka parantavat käyttömukavuutta ja vastaavat tarpeitasi. Myös saarekeliesituulettimen design ja materiaali vaikuttavat siihen, sulautuuko se harmonisesti keittiösi tyyliin. Kannattaa vertailla eri malleja ja valmistajia löytääksesi parhaan laadun ja parhaan hinta-laatu-suhteen.

Usein kysytyt kysymykset

Kuinka korkealla keittiösaarekkeen yläpuolella liesituulettimen tulisi olla?

Sen tulisi yleensä roikkua 65–75 cm sähkö- tai induktiolieden yläpuolella ja 70–80 cm kaasulieden yläpuolella. Huomioi kuitenkin valmistajan antamat tiedot, sillä ne voivat vaihdella.

Mikä ero on poistoilma- ja kiertoilmakäyttöisillä saarekeliesituulettimilla?

Poistoilmajärjestelmät ohjaavat imetyn ilman, hajut ja rasvahiukkaset ulos poistoilmakanavan kautta, kun taas kiertoilmalla toimiva saarekeliesituuletin ohjaa ilman rasva- ja aktiivihiilisuodattimen läpi ja palauttaa sen lopulta puhdistettuna huoneeseen. Poistoilmajärjestelmät ovat yleensä tehokkaampia, kun taas kiertoilmajärjestelmät ovat joustavampia asennuksen suhteen.

Kuinka usein saarekeliesituulettimen suodatin pitää puhdistaa tai vaihtaa?

Rasvasuodatin tulee puhdistaa säännöllisesti, jotta se säilyttää tehonsa. Metallisuodattimet voidaan puhdistaa usein tiskikoneessa, kun taas muut suodatintyypit pitää pestä käsin. Aktiivihiilisuodattimet, joita käytetään kiertoilmalaitteissa, tulisi vaihtaa käytöstä riippuen 3–6 kuukauden välein.

Ylös