14 päivän peruutusoikeus Ilmainen toimitus

WLAN-internetradiot

Auna IR-130 internetradio WLAN musta suoratoisto
Palautukset: -15%

Miten internetradio toimii?

Internetradion nimikin kertoo jo, mitä on tiedossa! Internetradio vastaanottaa musiikkia, ohjelmia ja uutisia tavanomaisten radioaaltojen sijaan internetin välityksellä. Siten radion kuuntelusta tulee aivan uudenlainen käsite. Internetradiolla on mahdollista vastaanottaa useita tuhansia radioasemia kautta maailman. Lisäksi internetradio mahdollistaa säästä riippumattoman, korkealaatuisen kuuluvuuden.

Internetradion käyttö vaatii ainoastaan kotiverkon, joka yhdistetään radioon joko langattomasti WLAN-yhteydellä tai LAN-kaapelilla. Helpoiten yhdistäminen tapahtuu WLAN-yhteydellä, jonka palveluntarjoaja tarjoaa ilmaiseksi, kun allekirjoitat DSL-internetsopimuksen. Siten radion käyttö on joustavaa ja johdotonta, mikä mahdollistaa samanaikaisen käytön useammassa huoneessa. Kun radio on liitetty verkkoon, se liittää itsensä modeemin avulla internetiin ja tarjoaa siten loputtoman valikoiman asemia ja ohjelmia maailmanlaajuisesti.

Mitä asemia voin kuunnella internetradiolla?

Halusitpa sitten kuunnella jazzia Ranskasta, reggae-rytmejä Jamaikalta tai uusimpia K-pop-hittejä Etelä-Koreasta, internetradion avulla voit kuunnella asemia maailman kaikista kolkista. Maailmassa on tuhansia internetradioasemia. Monet tavanomaiset radioasemat, kuten esimerkiksi saksalainen ARD tai brittiläinen BBC lähettävät ohjelmansa samanaikaisesti myös internetin kautta, minkä vuoksi niitä voi kuunnella ympäri maailmaa. Nämä asemat on myös usein esiasetettu internetradioihin yhdessä monien muiden asemien kanssa.

Maailmassa arvioidaan olevan noin 30 000 radioasemaa. Perinteisten radioasemien lisäksi nimittäin käytännössä jokainen tietokoneen käyttäjä voi internetyhteyden avulla tuottaa radio-ohjelmaa vain pienillä kustannuksilla. Näiden yksityisten asemien ansiosta kanavien määrä kasvaa jatkuvasti. Sen ansiosta myös tarjonnan kirjo on laaja, niin musiikkilajin kuin muidenkin ohjelmasisältöjen, kuten puheohjelmien, uutisten ja äänikirjojen suhteen. Maailmanlaajuisen, vaikuttavan asemavalikoiman ansiosta internetradio avaa ovet myös lukemattomiin erityisiä aihepiirejä käsitteleviin radioasemiin, joiden ohjelmat on suunnattu usein tietyille, yksittäisille ryhmille. Jokaiseen makuun löytyy jotakin.

Mihin minun pitää kiinnittää huomiota WLAN-radiota ostaessani?

Internetradiota ostaessa kannattaa vilkaista tuotteen teknisiä tietoja. Toimintojen ja toistomahdollisuuksien tarkemman tutkiskelun seurauksena laitteiden erot selkenevät. Esimerkiksi kaikissa raidoissa ei ole herätystoimintoa, CD-soitinta tai Bluetooth-liitäntää. Modernien internetradiolaitteiden varustelu voi olla hyvinkin kattava. Monia laitteita voidaan siten käyttää verkostosoittimina, niihin voidaan liittää ulkoisia laitteita, niillä voidaan toistaa eri muodoissa olevia tiedostoja, tallentaa musiikkia, säätää ääntä, näyttää erilaisia tietoja (esim. kappaleen nimi, albumi, uutiset) näytöllä, käyttää kelloradiona ja paljon muuta.

Kun olet harkinnut tarkkaan, mitä vaadit laitteeltasi, sopiva radio löytyy helposti. Esimerkiksi internetradiosovitin sopii kotistereojärjestelmän omistaville musiikinystäville. Sen voi liittää leikiten jo olemassa olevaan laitteistoon tai aktiivisiin kaiuttimiin, jolloin se vie ne mukanaan digitaaliseen aikakauteen. Jos haluat herättää CD-levykokoelmasi henkiin, kiinnitä huomiota siihen, että laitteessa on integroitu CD-soitin. Myös muut toistomahdollisuudet, kuten liitäntä MP3-soittimelle, DAB-radio, FM-radiovastaanotin, SD-korttipaikka tai Bluetooth-liitäntä on hyvä selvittää etukäteen. Kompaktit miniradiot tai pistorasiainternetradiot ovat helposti mukaan otettavia laitteita, jotka toimivat ilman johtoa, antennia tai paristoja missä tahansa huoneessa. Ihanteellinen musiikkisoitin lieden äärelle on internetradio, joka asennetaan tilaa säästävästi keittiön yläkaappien alle, mistä se täyttää keittiön eksoottisella musiikilla tai uusimmalla ranskalaisella ruoanlaitto-ohjelmalla.

Hauskoja faktoja

Tiesittekö, että on olemassa internetradioasema, joka lähettää ainoastaan sateen ääntä?

Jos rakastat ääntä, joka syntyy sateen ropistessa ikkunaa vasten, Rainy Mood on oikea valinta. Tämä ainutlaatuinen internetradioasema soittaa 24 tuntia päivässä sateen ääntä – täydellinen nukahtamiseen, opiskelemiseen tai rentoutumiseen. Sateen pehmeän solinan keskeyttää vain silloin tällöin ukkosen jyrinä tai ohi ajava auto. Äänet ovat ehdottomasti aidon tuntuisia, ja ne sopivat täydellisesti kaikille, jotka rakastavat syksyä.

Tiesittekö, miten radioasema Angel Radio eroaa kaikista muista asemista?

Kun sukeltaa internetradion syvyyksiin, voi löytää monia muitakin aarteita. Etelä-Englannissa toimiva internetradioasema Angel Radio vakuuttaa erityisellä ohjelmallaan, joka on suunnattu erityisesti yli 60-vuotiaille kuuntelijoille. Piste i:n päällä: jopa kaikki Angel Radio -radioaseman työntekijät ovat yli 60-vuotiaita. Ainut sääntö musiikkia valitessa on: asemalla saa soittaa vain musiikkia, joka on ilmestynyt vuoden 1960 jälkeen.

Tiesittekö, että ensimmäinen internetradioasema perustettiin vasta vuonna 1993?

Amerikkalainen teknologi ja kirjailija Carl Malamud perusti vuonna 1993 radioaseman nimeltä Internet Talk Radio. Se oli ensimmäinen asema, jota pystyi kuuntelemaan ainoastaan internetin välityksellä. Ohjelma oli aluksi hyvin niukka: radiossa haastateltiin kerran viikossa tietokoneasiantuntijaa. Internetradio pääsi keksintönä siitä huolimatta vauhtiin, ja vallankumous oli alkanut. Vain vuotta myöhemmin internetradion välityksellä lähetettiin ensimmäinen suuri tapahtuma – Rolling Stonesin live-konsertti.

Myös mielenkiintoista:

Koti & Keittiö, Puutarha & Retkeily, Sound & Light, HiFi & TV, Kuntoilu & terveys, Radiot & radioherätyskellot, DAB/digitaaliradiot, Bluetooth radiot, CD-radio-soittimet, Keittiöradiot & kattoradiot, Radioherätyskellot

Ylös