14 päivän peruutusoikeus Ilmainen toimitus

Mikroaaltouunit

Osta mikroaaltouuni edullisesti verkosta

Mikroaaltouuni on laajalti levinnyt keittiölaite, jota käytetään usein ruokien ja juomien lämmittämiseen ja sulattamiseen. Säteily lämmittää vesimolekyylejä, jotta ruoat ovat muutamassa minuutissa syöntivalmiita. Laitteen menestyksekästä käyttöä varten on syytä kiinnittää huomiota muutamaan seikkaan käytössä ja mikroaaltouunin rakenteessa.

Mikroaaltouunien erilaiset tyypit

Erityisesti kolme mikroaaltouunityyppiä ovat sinulle käyttäjänä kiinnostavia: Standardimikroaaltouuni on yksinkertainen laite, jota voit käyttää vain lämmitykseen ja sulatukseen. Tämä mikroaaltouuni on pieni ja edullinen, ja se vie vain vähän tilaa asunnosta.

Uunilla varustettu mikroaaltouuni laajentaa käyttömahdollisuuksia merkittävästi, sillä tässä laitteessa voit valmistaa maukasta ruokaa, mikä ei ole normaalilla mikroaaltouunilla mahdollista. Integroitavan mikroaaltouunin voi sijoittaa tilaa säästävästi keittiöön, jolloin se istuu täydellisesti keittiön designiin. Usein tarjotaan mikroaaltouuneja täydellisellä integrointipaketilla. Se säästää sinulta aikaa, sillä sinun ei tarvitse etsiä ensin kaikkia yksittäisosia.

Miten mikroaaltouunia käytetään parhaiten?

Ennen kuin kytket laitteen päälle, sinun pitäisi tutustua käyttöohjeisiin. Laitteen sisällä on lasilautanen, joka pyörii käytön aikana. Laita ruoat mikroaaltouunin kestävään astiaan. Missään tapauksessa sinne ei saa asettaa metalliesineitä, sillä ne voivat johtaa tulipaloihin. Alumiinipakkauksia voi käyttää, jos seuraat ohjeita. Lämmityksen aikana on hyvä sekoittaa ruokaa useasti. Siten lämpö jakautuu tasaisesti. Kun on kyse keitosta tai muusta runsaasti vettä sisältävästä ruoasta, on järkevää peittää se kuvulla. Siten mikroaaltouuni on helpompi puhdistaa jälkikäteen.

Jos haluat vain sulattaa ruoan, valitse siihen tarkoitettu säätö. Ruoille, joissa on korkea vesipitoisuus, riittää alhaisempi wattimäärä. Lämmityksen jälkeen on hyvä antaa ruoan hieman tasaantua. Kun ottaa ruokaa ulos mikroaaltouunista, on suositeltavaa olla varovainen, koska siellä kehittyy paljon kuumuutta ja höyryä.

Mikä mikroaaltouuni on minulle oikea?

Kun mikroaaltouunin pitää olla pieni ja tilaa säästävä, löydät suuren valikoiman sopivia laitteita, jotka soveltuvat ensisijaisesti sulattamiseen ja lämmittämiseen. Integroitava mikroaaltouuni on paras vaihtoehto, kun sinulla on laitteen integrointiin soveltuva keittiö. Uunilla varustettu mikroaaltouuni korvaa pienissä asunnoissa jopa lieden, mikäli haluat valmistaa vain pieniä aterioita.

Mikroaaltouuneista usein kysytyt kysymykset

Miten korkea teho mikroaaltouunilla pitäisi olla?

700 - 800 watin teho on pääsääntöisesti riittävä, yli 1000 wattia on harvoin tarpeen. Kiinnitä huomiota siihen, että tehoa voi säätää pienissä portaissa ja että laitteessa on myös sulatustoiminto.

Mitkä materiaalit soveltuvat mikroaaltouuniin?

Parhaita ovat keraamiset, lasiset, muoviset tai posliiniset astiat. Säteily tunkeutuu näiden materiaalien läpi ongelmattomasti. Missään tapauksessa ei pidä käyttää metallia.

Miten voin puhdistaa mikroaaltouunin?

Paras tapa on laittaa mikroaaltouunin sisälle astia, jossa on vettä ja etikkaa, ja laittaa laite päälle muutaman minuutin ajaksi. Jäähtymisen jälkeen pyyhi laite kostealla liinalla.
Ylös