14 päivän peruutusoikeus Ilmainen toimitus

Osta sous vide -laite edullisesti verkosta

Laitatko usein ruokaa tuoreista elintarvikkeista ja/tai sinulla on ehkä puutarha? Siinä tapauksessa sous vide -laite on kannattava investointi. Tällä laitteella voi pakata mitä erilaisimpia elintarvikkeita ilmatiiviisti pussiin. Ne pysyvät tuoreina, säilyvät pidempään ja menettävät hitaammin aromejaan. Jopa teetä ja kahvia voi säilyttää sillä tavalla pidempään. On kuitenkin olemassa muutama seikka, joihin tulee kiinnittää huomiota sous vide -laitteen ostossa ja käytössä.

Nämä sous vide -laitteet ovat vakiintuneita

Satunnaiseen käyttöön yksityistaloudessa on tarjolla käsikäyttöinen sous vide -laite. Se sopii jokaiseen laatikkoon eikä ole perusperiaatteeltaan sen kummempaa kuin vakuumipumppu. Liität sen venttiilillä varustettuun erikoispussiin ja imet sieltä ilman pois. Koska se ei kuitenkaan sulje pusseja ilmatiiviisti, niiden sisältö säilyy vain muutamia päiviä. Tämä järjestelmä on kiinnostava erityisesti lihojen väliaikaiseen vakuumipakkaamiseen tulevia grillijuhlia odottamaan. Marinadi imeytyy nopeammin eikä levitä hajuja jääkaapin muuhun sisältöön.

Etkö halua valita venttiilillä varustettua pussia, koska haluat elintarvikkeiden säilyvän vielä pidempään tuoreina? Siinä tapauksessa klassinen tyhjiöpakkauslaite on kiinnostava ratkaisu. Se on litteä, samoin todella kompakti laite. Säilytyspussi asetetaan laitteen avoimeen päähän. Nyt laite imee ilmaa pois. Sen jälkeen pussi suljetaan ilmatiiviisti vastuksen avulla.

Suositeltavaa on valita malli, joka tekee kaksinkertaisen sulkusauman. Sen avulla voit säilöä kastikkeita ja kosteita elintarvikkeita vielä turvallisemmin. Tyhjiöpakkauslaite pitää pitkään tuoreena, mutta vaatii erityistä kelmua tai vakuumipusseja käyttöönsä. Mikäli toivot, voit hankkia tyhjiöpakkauslaitteen setissä yhdessä sous vide -keittimen kanssa. Se kypsyttää kalaa, lihaa ja kasviksia vesihauteessa, jolloin vitamiinit säilyvät. Kammiovakuumikone on erittäin tehokas versio. Siinä laitat vakuumipussin sisältöineen vakuumikammioon. Tällainen vakuumikone on normaaliin talouteen liian suuri. Se paljastaa etunsa ravitsemusalalla.

Tyhjiöpakkauskoneen toiminnot ja mahdollisuudet

Tyhjiöpakkaamisessa on kyse siitä, että happi ja bakteerit eivät pääse pakkaukseen. Luonnolliset aromit ja vitamiinit säilyvät siten pidempään. Täytetyt pussit voit laittaa säilytykseen jääkaappiin tai pakastimeen. Hapen puuttuminen estää kaikki riskit pakkasvaurioista. Kuten mainittua, yksi tämän laitteen päätoiminnoista on marinointi tyhjiöpakattuna. Lihan tyhjiöpakkaaminen on nykyään yleinen käytäntö muidenkin kuin grilli-intoilijoiden keskuudessa.

Laitetta ei tarvitse käyttää välttämättä vain keittiössä. Luonnollisesti voit pakata ja sulkea kaikkia tuotteita ilmatiiviisti. Tässä on järkeä esimerkiksi korujen, arvokkaiden kolikoiden tai dokumenttien kohdalla.

Tyhjiöpakkauslaitteista usein kysyttyjä kysymyksiä

Miten pitkään tyhjiöpakatut laitteet säilyvät?

Leipä 1 viikko, kypsennetty liha 12 päivää, juusto jopa 2 viikkoa, tuoreet hedelmät 22 päivää, kahvi jopa vuoden.

Miten tehokas tyhjiöpakkauslaitteen pitää olla?

Jotta tyhjiöpakkaus onnistuu nopeasti ja turvallisesti, laitteen tehon pitäisi olla vähintään 110 wattia. Suositeltavaa on, että alipaine on 0,8 baaria tai enemmän. Muutamissa järjestelmissä pumppausteho on säädettävissä. Se on etu pehmeiden, herkkien elintarvikkeiden tapauksessa.

Voiko pakastepussiin tyhjiöpakata?

Ei. Vakuumipusseissa ja vakuumikalvoissa on kennomainen pintarakenne. Se on repeytymätön, eri lämpötiloja kestävä ja 100 % ilmatiivis. Näitä ominaisuuksia ei ole yleisesti myytävissä pakastepusseissa. Ne muodostaisivat kuplia joko ilmaa pois pumpatessa tai myöhemmin.
Ylös