14 päivän peruutusoikeus Ilmainen toimitus

Kotiteatteri


Kotiteatteri

Kotona kuin elokuvissa – kotiteatterijärjestelmät Electronic-Star.fi:ssä

IElokuvissa käyminen on mukavaa, mutta mitä tehdä kun toivomasi elokuva ei enää pyörikään teattereissa? Ei hätää, tuo elokuvateatteri kotiisi – verkkokaupastamme löydät tarvitsemasi kotiteatterijärjestelmät. Meiltä löytyy jokaiseen makuun ja jokaisen kukkarolle sopiva kotiteatterijärjestelmä, oli sitten kyseessä 2.1 tai 5.1, Dolby-DTS tai SRS. Et varmasti tule pettymään Electronic-Starin kotiteatterilaitteisiin.

Kotiteatteri kaiuttimet: 2.1, 3.1, 3.2, 4.1 vai 5.1?

Paljon numeroita, mutta mitä ne oikein tarkoittavat? Pistettä seuraava luku kertoo, kuinka monta subwooferia eli puhdasta bassokaiutinta on kyseisessä kotiteatterijärjestelmässä. Pistettä edeltävä luku kertoo kotiteatterijärjestelmän sisältämien satelliittikaiutinten määrän. Eli 2.1 kotiteatterijärjestelmässä on yksi subwoofer sekä kaiutin sekä edessä vasemmalla että oikealla. 3.1 kotiteatterijärjestelmässä on vasemman- ja oikeanpuoleisen kaiuttimen lisäksi yksi keskikaiutin, joka on sijoitettu keskelle television tai valkokankaan ylä- tai alapuolelle tai eteen. 4.1 kotiteatterijärjestelmissä ei ole keskikaiutinta, mutta sen sijaan takana vasemmalla ja oikealla on kaiuttimet. 5.1 kotiteatterijärjestelmissä on 4.1 järjestelmän kaiutinten lisäksi keskikaiutin. 5.1. kotiteatterijärjestelmät tarjoavat sinulle parhaan mahdollisen surround-elämyksen.

Kotiteatterit: Dolby, DTS vai SRS?

Tämä on pelkkä tilakysymys. Dolby Surround ja DTS Surround eivät eroa ratkaisevasti toisistaan. SRS-teknologialla varustetut kotiteatterijärjestelmät simuloivat vain monikanavaääntä. Näissä järjestelmissä on kaksi tai useampi kaiutin, joita ei kuitenkaan sijoiteta eri puolille huonetta. Vaikka SRS-kotiteatterijärjestelmien ääni tulee edessäpäin olevista kaiuttimista, simuloi se äänen kuulostamaan surround-ääneltä. Dolby Surround on yleisin kotiteatterijärjestelmissä käytetty surround-teknologia. Dolby oli tällä alalla myös edelläkävijä. Se eroaa DTS Surroundia käyttävistä kotiteatterijärjestelmistä vain vähän. DTS:ään pohjautuvat kotiteatterijärjestelmät voivat vastaanottaa esimerkiksi DVD:n äänitiedot korkeammalla bittinopeudella ja varata samalla yhden kanavan pelkästään matalien äänten toistamiseen. Tällaisella tekniikalla varustetun kotiteatterijärjestelmän subwoofer yltää vain 80 hertsiin, kun taas Dolby Surroundissa taajuusvaste yltää 120 hertsiin, mikä takaa kotiteatterijärjestelmässä paremman bassotoiston.

Ylös