14 päivän peruutusoikeus Ilmainen toimitus

Tarvikkeet & lisäosat


Tarvikkeet ja lisäosat - käytännöllisten, mittoihin sopivien varaosasuodatinten tilaaminen verkosta

Suodattimet kuuluu vaihtaa säännöllisesti: se kuuluu jutun juoneen, sillä jonkin ajan kuluttua, ennen kaikkea ahkerassa käytössä, laitteessa oleva suodatin on jossain vaiheessa täynnä eikä täytä enää tyydyttävällä tasolla sille asetettua tehtävää. Viimeistään silloin tulee aika ostaa uusi liesituulettimen suodatin. Täältä löydät monia mittoihin sopivia varaosia ja suodattimia kaikissa yleisissä kokovaihtoehdoissa.

Huomio liesituuletinten suodatinten erilaisiin tyyppeihin

Liesituulettimeen sijoitetulla suodattimella on kaksi tehtävää: yhtäältä ne poistavat hajuja, joita kokkailusta syntyy, ja toisaalta ne imevät ilmaan kerääntyneitä rasvahiukkasia, jotta ne eivät laskeudu rasvakalvoksi ympäröivien huonekalujen ja pintojen päälle. Molemmille on yhteistä, että ne pitää puhdistaa säännöllisesti ja tarpeen mukaan, täydellisen palvelun jälkeen, vaihtaa.

Liesituulettimen aktiivihiilisuodatin huolehtii hajujen poistosta. Siinä se hyödyntää aktiivihiilen luonnollisia, hajuja neutralisoivia ominaisuuksia - joka on kaiken lisäksi luonnollinen aine. Suodatin on helppo tunnistaa mustasta pinnastaan, joka on siinä käytetyn aktiivihiilen luonnollinen tulos. Tyypillisesti aktiivihiilisuodatin tulisi vaihtaa vähintään kerran vuodessa.

Liesituulettimen rasvasuodatin sen sijaan neutralisoi ja sitoo ilman rasvahiukkasia. Siten se ei pääse esteettömästi pinnoille. Rasvasuodatinten kohdalla voit tehdä valinnan erilaisten materiaalien väliltä:

  • paperi
  • huopa
  • tai metalli

Yksinkertaiset rasvasuodattimen kuluvista materiaaleista, kuten paperista, täytyy välttämättä vaihtaa säännöllisesti. Metallinen suodatin sen sijaan kuuluu vaihtaa vasta sitten, kun siinä ei enää ole pestäviä kerroksia jäljellä tai se on muuten kulunut loppuun. Metallinen suodatin pitäisi ihanteellisessa tilanteessa puhdistaa perusteellisesti neljän viikon tai viimeistään kuuden viikon välein. Se onnistuu monien valmistajien tapauksessa peräti varsin mukavasti astianpesukoneessa.

Tähän sinun pitäisi kiinnittää huomiota, kun ostat liesituulettimen suodattimen

Tässä on syytä aloittaa tärkeimmästä kriteeristä: suodattimen pitää luonnollisesti sopia laitteeseen. Siihen liittyen ei ole olemassa mitään normia, vaan sinun pitää joko mitata laitteessa oleva vanha suodatin tai ostaa suoraan valmistajan määrittelemä varaosatuote - kuten vaikkapa sellaisilta valmistajilta kuin Klarstein. Ne sopivat luonnollisesti yhteen myös muiden valmistajien liesituuletinten kanssa, kunhan suodatin on identtisen kokoinen. Normaalisti suodatinten kohdalla on kyse suorakulmaisista, litteistä tuotteista, vaikkakin myös eroja esiintyy, tosin vain harvoin.

Suodattimen väri on toinen ominaisuus, jolla ei kuitenkaan käytännössä ole mitään mainittavaa väliä, koska et kuitenkaan näe suodatinta. On olemassa hopean/harmaan, mustan tai valkoisen värisiä yksilöitä. Voit kahlata verkossa valikoimamme läpi ja tutkia liesituuletinten suodattimia, etsiä itsellesi sopivan tuotteen ja toimituttaa sen mukavasti suoraan kotiovellesi!

Usein kysyttyä

Mistä huomaa, että liesituulettimen suodatin on loppuun palvellut?

Kun hajut jäävät pitkäksi aikaa keittiöön, vaikka liesituuletin on kytketty päälle tai joka paikkaan laskeutuu rasvakalvo paistamisen jälkeen, suodatin on kaikella todennäköisyydellä vaihtokunnossa - silloin se myös pitää vaihtaa, koska muuten liesituuletin ei enää voi toimia tehokkaasti.

Miksi aktiivihiilisuodatin on niin hyvä liesituulettimeen?

Aktiivihiilen avulla poistettavan ilman määrää voi vähentää. Se vaatii siis vähemmän ilmanpoistoa identtisen hajuhiukkasmäärän neutralointiin.

Miten liesituulettimen rasvasuodatin puhdistetaan?

Tehopuhdistusaineella astianpesukoneessa tai vaihtoehtoisesti käsin ja riittävän tehokkaalla pesuaineella. On suositeltavaa liottaa suodatinta ensin kuumassa vedessä.
Ylös