Kasvihuoneet

Valitse
Järjestä
 • Sivu 1 / 2
24 Osumia "Kasvihuoneet"
Suodatin ja lajitella
 • Sivu 1 / 2
Kasvihuoneet

Pienet ja suuret kasvihuoneet: täydellinen suoja kasveillesi

Kasvihuone on jokaisen puutarhurin unelma. Se mahdollistaa hedelmien ja vihannesten sekä kasvien ympärivuotisen kasvattamisen. Se suojaa tuulelta ja säältä, pitää tuholaiset loitolla ja luo ihanteelliset kasvuolosuhteet. Mutta millainen kasvihuone sopii sinulle ja sinun tarpeisiisi? Tässä artikkelissa kerromme sinulle kaiken, mitä sinun pitää tietää kasvihuoneista: erilaisista kasvihuonetyypeistä aina ostovinkkeihin ja usein kysyttyihin kysymyksiin.

Erilaiset kasvihuoneet

Mitä tulee kasvihuoneisiin, voit valita laajasta valikoimasta mieltymyksistäsi riippuen:

 • Kasvihuone: Tämä lasitalo on yleensä suurempi rakennelma, joka vaatii oman tilansa puutarhassa. Se tarjoaa paljon tilaa kasveille, ja valittavissa on eri kokoisia malleja.

 • Pieni kasvihuone: Pieni kasvihuone sopii ihanteellisesti pieniin puutarhoihin tai parvekkeille. Se on yleensä korkeintaan 2–4 neliömetrin kokoinen, ja siinä on useimmiten alumiinirunko ja muovikuori.

 • Sisäkasvihuone: Sisäkasvihuone on ihanteellinen ratkaisu kasvien ystäville, joilla ei ole puutarhaa. Sen voi sijoittaa mihin tahansa huoneeseen, ja se on yleensä korkeintaan 1 neliömetrin kokoinen.

 • Minikasvihuone: Se mahdollistaa pienen puutarhan toteuttamisen mitä pienimmässä tilassa, kuten ikkunalaudalla. Se on korkeintaan 50 cm ja on valmistettu lasista tai muovista.

Kasvihuoneen tarkoitus

Kasvihuoneessa ei voi kasvattaa ainoastaan hedelmiä ja vihanneksia ympäri vuoden, vaan siinä voi kasvattaa myös kasveja, kuten orkideoita ja tomaatteja. Säädettävä lämpötila ja suojaisa ympäristö mahdollistavat kasveille ihanteelliset kasvuolosuhteet. Se tarjoaa myös ihanteelliset olosuhteet kasvien talvehtimiselle suojaamalla niitä kylmyydeltä ja pakkaselta. Lisäksi se suojaa sairauksilta ja tuholaisilta, kuten etanoilta ja toukilta. Siten kasvit voivat kasvaa ja kehittyä terveellisessä ympäristössä. Lasitalo on siten arvokas väline kaikille kasvien ystäville, jotka haluavat käyttää puutarhaansa ympäri vuoden.

Huomioi nämä asiat kasvihuonetta ostaessasi

Ennen kuin ostat kasvihuoneen, sinun tulisi miettiä, millaisia tarpeita sinulla on ja millainen malli sopii sinulle parhaiten. Tässä on muutamia huomioitavia tekijöitä:

 • Koko: Kuinka paljon sinulla on tilaa käytettävissäsi? Pieni puutarha tai parveke vaatii pienen kasvihuoneen, kun taas suuressa puutarhassa on tilaa suuremmalle kasvihuoneelle.

 • Materiaali: Kasvihuone voi olla valmistettu erilaisista materiaaleista, kuten alumiinista, puusta tai muovista. Alumiini on kestävää ja pitkäikäistä, puu sen sijaan näyttää luonnolliselta. Muovi on kevyttä ja helposti puhdistettavaa.

 • Paikka: Kasvihuoneen paikka on tärkeä auringonpaisteen ja tuuletuksen kannalta. Se tulee sijoittaa aurinkoiseen paikkaan, joka tarjoaa riittävän tuuletuksen, jotta se ei kuumene liikaa.

 • Lämmitys: Jos haluat käyttää kasvihuonetta talvella, saatat tarvita lämmityksen. Varmista, että kasvihuoneesi sopii tähän tarkoitukseen, ja että lämmittimelle on riittävästi tilaa.

 • Budjetti: Kasvihuoneita on monen hintaisia. Mieti, kuinka paljon haluat investoida, ja mikä kasvihuone vastaa parhaiten vaatimuksiasi.

Usein kysytyt kysymykset

Tarvitsenko rakennusluvan?

Useimmissa tapauksissa et. On kuitenkin alueellisia eroja, joten tarkista asia etukäteen kunnaltasi.

Kuinka usein kasvihuone pitää puhdistaa?

Kasvihuone on hyvä puhdistaa säännöllisesti, jotta kasvit pysyvät terveinä. Perusteellinen puhdistus pitäisi tehdä kerran vuodessa.

Voinko kasvattaa kasvihuoneessa kasveja myös talvella?

Kyllä, lämmityksen ja hyvän tuuletuksen ansiosta siinä on mahdollista kasvattaa kasveja myös talvella.

Kirjaudu sisään
Anna tähän sähköpostiosoitteesi.
Anna vähintään 6 merkkiä.
Kirjaudu sisään
Anna tähän sähköpostiosoitteesi.
Anna vähintään 6 merkkiä.