Silitysraudat

Silitysraudat

Silitetyt pyykit tuntuvat yksinkertaisesti paremmilta. Ne lepäävät sileinä ja miellyttävinä kehoa vasten. Lisäksi ne näyttävät paremmilta. Tähän tarkoitukseen tarvitaan välttämättä sopiva silitysrauta. Tarjoamme paitsi sopivan valikoiman, haluamme myös seuraavassa auttaa sinua oikean vaihtoehdon valinnassa.

Erityyppiset silitysraudat

  • Höyrysilitysrauta: Tämä on klassikko kyseisten laitteiden keskuudessa. Se höyryttää laitteeseen täytettyä vettä pohjan kautta. Pohjassa olevien aukkojen kautta höyry pääsee ulos laitteesta. Niin se päätyy kankaalle ja avaa taitoksia ja ryppyjä. Ne voi nyt vain silittää pois.
  • Kuivasilitysrauta: Se työskentelee vain ja ainoastaan paineella ja kuumuudella - ja ovat sen vuoksi erittäin yksinkertaisia käyttää. Jos laitteita täytyy kostuttaa, tämä laite ei suoriudu tehtävästä. Siinä tapauksessa on tarpeen lisätyövaihe.
  • Matkasilitysrauta: Tämä on kuivasilitysraudan alalaji. On kyse pienistä ja kevyistä laitteista, jotka ovat erinomaisia pienten vaatemäärien silittämiseen reissussa.
  • Kevytsilitysrauta: Laite toimii höyryllä, mutta painaa erityisen vähän. Se estää väsymysoireiden nopean ilmenemisen.
  • Automaattinen silityskeskus: Nämä vaihtoehdot työskentelevät "sisältä päin". Vaatteet vedetään laitteen pallonmuotoisten runkojen ympärille. Ne pystyvät paitsi kuumenemaan, myös venymään. Kosteus, taitokset ja rypyt voidaan siten poistaa yhtä lailla.

Ominaisuudet ja käyttökohteet: mihin silitysrautaa käytetään?

Kuten luetteloinnissa jo kuultiinkin: tietyt silityslaitteet on varustettu lisätoiminnoilla. Ne työskentelevät esimerkiksi myös kuivaimina. Yleisesti ottaen on tarjolla lisäksi erilaisia tyyppejä virtajohdolla tai ilman. Laitteiden käyttökohteet eivät rajoitu pelkästään vaatteiden silittämiseen, vaan niitä voi käyttää myös muille tekstiileille. Esimerkkeinä voidaan mainita vuodevaatteet ja pöytäliinat. Muutamat mallit on varustettu myös erityistoiminnoilla silkin, villan ja muiden herkkien materiaalien erityisen hellävaraiseen käsittelyyn - ja sillä tavalla niiden suojeluun.

Erityisesti tähän sinun pitäisi kiinnittää huomiota ostossa

Kun haluat ostaa silitysraudan, pätee, että sinun pitäisi valita malli, joka sopii mahdollisimman hyvin henkilökohtaisiin vaatimuksiisi. Esimerkin vuoksi: höyrysilitysraudat ovat lähes aina oikea päätös yksityiskäyttöön. Jos sinulla kuitenkin on erityisen paljon kauluspaitoja ja muita paitoja, joita haluat silittää ja kuivata nopeasti pesun jälkeen, automaattinen versio soveltuu mahdollisesti paremmin. Kiinnitä huomiota oikeaan lisävarustukseen, kuten sopivaan silityslautaan, jonka pitää olla riittävän suuri tekstiileille, joita haluat silittää.

Usein kysyttyä

Miten voin puhdistaa silitysraudan?

Puhdistus on erittäin yksinkertaista: saippuavedessä kostutettu liina poistaa pääsääntöisesti kaikki epäpuhtaudet luotettavasti. Lisäksi voi olla, että laitteelle pitää tehdä kalkinpoisto. Se riippuu kuitenkin tarkasta mallista, jota käytät.

Kumpi on parempi: keraaminen vai ruostumattomasta teräksestä valmistettu malli?

Keraaminen pinta kuumenee nopeammin, liukuu paremmin, on helppohoitoinen, ja siinä on lisäksi erinomaiset ominaisuudet tarttumattomuuden suhteen. Materiaali on lyhytikäistä ja herkkää naarmuuntumaan. Ajan myötä silitystulos menee aina huonommaksi ja huonommaksi. Ruostumaton teräs ei ole ehkä aluksi niin mukavaa, mutta mahdollistaa kuitenkin aina miellyttävän silityksen. Se on huomattavasti pitkäikäisempää kuin keramiikka, mutta voi kuitenkin kuumentua niin voimakkaasti, että tietyille kankaille voi koitua ongelmia.

Miksi minun ei pitäisi käyttää tislattua vettä höyrysilitysrautaan?

Pitkään uskottiin, että tislattu vesi on oikea valinta kyseisille laitteille. Siinähän ei ole suolaa, magnesiumia ja kalkkia - toisin kuin vesijohtovedessä. Todellisuudessa totuus on juuri päinvastainen: tislattu vesi haluaa "korvata" puuttuvat mineraalit ja käyttää siihen metalleja. Se on siksi vahingollisempaa kuin vesijohtovesi.
Kirjaudu sisään
Anna tähän sähköpostiosoitteesi.
Anna vähintään 6 merkkiä.
Kirjaudu sisään
Anna tähän sähköpostiosoitteesi.
Anna vähintään 6 merkkiä.