14 päivän peruutusoikeus Ilmainen toimitus

WC-istuin - mukavaa ja tyylikästä sen olla pitää

WC-istuin on välttämättömyys: se ei kuitenkaan tarkoita, että sinun pitäisi suhtautua valintaan yliolkaisesti tai valita ensimmäinen vastaantuleva malli. Eroja on ehdottomasti olemassa, sillä klassisen, valkoisen muovi-istuimen lisäksi sinua odottaa monia muitakin versioita - jotka tuovat osittain todella käytännöllisiä lisäominaisuuksia ja toimintoja.

WC-istuinten tyypit ja materiaalit

Sen toimintaperiaate pysyy materiaalivalinnasta riippumatta samana: WC-istuin estää, ettei sinun tarvitse istuutua varsinaisen WC-pöntön kylmälle, epämiellyttävälle keramiikkapinnalle, minkä lisäksi se pitää taudinaiheuttajat poissa ja tarjoaa suuremman istuinalan kuin WC-pönttö itsessään. Lisäksi kannet on suunniteltu siten, että voimakkaatkaan puhdistusaineet eivät mahda niille mitään - koska erityisesti kylpyhuoneessa ja WC:ssä kaiken pitää olla aina puhdasta ja hygieenistä.

Merkittävä ero WC-istuimissa on materiaali, josta ne on valmistettu. Materiaali eroaa ratkaisevasti paitsi ulkonäön, myös kestävyyden osalta, sekä sen suhteen, miltä istuin tuntuu ihoa vasten. Klassiset edulliset mallit valmistetaan muovista, useimmiten polypropeenista. Ne ovat naarmuuntumattomia ja hintansa arvoisia eivätkä koskaan väärä valinta.

Yhtä lailla voit ostaa Duroplastista valmistettuja WC-istuimia. Ne ovat äärimmäisen kestäviä ja tuntuvat kuin lasilta, mutta ovat luonnollisesti särkymättömiä. Duroplast-kannet osoittautuvat kestäviksi naarmuja ja iskuja sekä voimakkaita puhdistusaineita vastaan. Jos pidät luonnollisemmasta materiaalista, voit ottaa MDF- tai puuistuimen harkintaasi. Ne huokuvat luonnonmukaista ulkonäköä ja tuntuvat lämpimämmiltä ihoa vasten. Erityisesti puun kohdalla tulee kuitenkin välttämättä huomioida valmistajan ilmoittamat hoito- ja puhdistusohjeet.

Hieman ylellisempiä ovat WC-istuimet akryylista tai polyresiinistä. Akryyli kätkee tässä tapauksessa sisäänsä normaalisti MDF-sisuksen. Toisin kuin puumateriaalit, akryylia voi kuitenkin painaa - siten valmistaja voi kaunistaa istuintaan tyylikkäällä kuvalla. Polyresiinimalleissa on se etu, että niihin voi upottaa muotoja ja pieniä esineitä - esimerkiksi simpukoita.

Näihin ominaisuuksiin sinun pitäisi kiinnittää huomiota WC-istuimen ostossa

Värin ja muotoilun pitäisi luonnollisesti vastata omaa makuasi sekä kylpyhuoneen tunnelmaa. Automaattisesti laskeutuva wc-istuin on erittäin käytännöllinen, sillä kansi laskeutuu aina automaattisesti ja hitaasti - se ei siis rämähdä äänekkäästi. Se on suuressa arvossa ainakin talouksissa, joissa on pieniä lapsia. WC-istuinten koot eivät kaiken lisäksi ole standardoituja, joten sinun pitää kiinnittää huomiota siihen, että kansi ylipäätään sopii pönttöön eikä mikään mene yli tai jää liian pieneksi. Suurin osa kansista on kuitenkin kooltaan suunnilleen väliltä 35 x 41 ja 38 x 48 cm. Joissain malleissa on lisäksi integroitu pesutoiminto vesiliitännällä, lämmitystoiminto tai esimerkiksi LED-valaistus yöllisiin vessakäynteihin.

Usein kysytyt kysymykset

Mikä WC-istuin pitäisi ostaa vieraskylpyhuoneeseen?

Automaattisesti laskeutuva WC-istuin on hyvä valinta vieraskylpyhuoneeseen, sillä vieraasi eivät välttämättä sulje kantta yhtä huolellisesti kuin sinä itse. Siitä huolimatta on toisinaan suositeltavaa hankkia vieraskylpyhuoneeseen edullinen malli.

Mikä on klassinen WC-istuin?

Aivan perinteisesti sellaiset istuimet ovat valkoisia, joka mattapintaisia tai kiiltäviä, mikä riippuu myös materiaalista. Modernit kannet hyödyntävät kauniita kuvia tai erityisiä materiaaleja, kuten puuta. Puinen malli vaatii kuitenkin huolellista menettelyä puhdistuksen osalta.

Miten vanhat WC-istuimet kierrätetään oikein?

Vanhat WC-istuimet hävitetään sekajätteessä. Sitä varten on parasta sulkea ne ilmatiiviiseen säkkiin. Mikäli asut vuokra-asunnossa, voit myös säilyttää sen, jotta voit ottaa oman kantesi muuton yhteydessä mukaasi ja asentaa taas vuokranantajan mallin takaisin paikoilleen.
Ylös