14 päivän peruutusoikeus Ilmainen toimitus

Modernin maailman ääni-ihmeet – soundbarit & ääniprojektorit

Tekniikan kehittyminen ei lopu koskaan. Surround-äänijärjestelmien ja hifi-tekniikan uusimpia ihmeitä ovat soundbarit ja ääniprojektorit. Ennen koko tilan kattavan äänen tuottamiseen tarvittiin useampia kaiuttimia, mutta nykyään siihen riittää vain yksi ääniprojektori. Kuluttajien alkuvaiheen epäluuloisuuden jälkeen surround-soundbarit ovat todistaneet kaikille, että surround-äänen tuottaminen yhdellä laitteella on todellakin totta.

Edessä ja samalla kaikilla sivuilla

Tähän asti surround-ääni on saatu aikaan useampien yhteen tilaan asennetuilla kaiuttimilla. Soundbarit ja ääniprojektorit muuttavat kuitenkin täysin tämän lähestymistavan. Soundbariin on sisäänrakennettu useita eri tavalla suunnattuja kaiuttimia, jotka ohjaavat äänen eri suuntiin tilassa. Siten ääni saa aikaan samanlaisen elämyksen kuin oikea surround-ääni, mutta soundbar tai ääniprojektori on asennettu aina television alapuolelle. Joissakin ääniprojektoreissa on mukana myös subwoofer, jotta myös matalat bassoäänet kuuluvat täyteläisinä ja eläväisinä. Sillä ei ole merkitystä, mihin subwoofer sijoitetaan, sillä sen taajuuden ääniä kuulo ei pysty paikantamaan.

Käytännöllinen ja edullinen

Soundbarien näppärän muotoilun käytännöllinen puoli on se, että huoneeseen ei tarvitse asentaa ärsyttäviä kaapelikouruja, jotka pahimmassa tapauksessa kulkevat koko oleskelutilan läpi ja parhaassakin tapauksessa on asennettu epäjärjestykseen. Ääniprojektori vastaa 5.1-surround-äänijärjestelmää, jossa on kuusi hifikaiutinta ja surround-vahvistin ja joka dominoi oleskelutilaa visuaalisesti sekä vie roimasti tilaa huoneesta. 5.1-kotiteatterijärjestelmän korvaaminen kokonaan ääniprojektorilla on mahdollista psykoakustiikan kehityksen ansiosta ja perustuu siihen, että ääniprojektori hyödyntää optimaalisesti seiniä surround-äänikentän muodostamisessa.

Ylös