Peitot

Peiton osto: tämä sinun pitäisi tietää

Peittoja on olemassa erilaisissa koko- ja tikkausvaihtoehdoissa. Erityisesti materiaali määrittelee, nukutko hyvin sen alla. Pääsääntöisesti pätee, että peiton pitäisi olla 30 cm pidempi kuin mitä itse olet. Jos olet yli 180 cm pitkä, kaksimetrinen peitto ei todennäköisesti riitä. 2,20 metrin peitto on silloin parempi valinta. Seuraavassa kerromme, minkä kokoisia peittoja on saatavilla ja mitä kriteereitä vielä pitää ottaa huomioon peiton ostossa.

Minkä kokoisia peittoja on tarjolla?

135 x 200 cm on kohtalaisen yleinen koko yhdelle hengelle. Jos arvostat yksin nukkujana suuresti mukavuutta sängyssä, on suositeltavaa valita 155 x 200 cm:n kokoinen peitto. Jos vartalosi koko, kuten yllä jo mainittiin, on yli 1,80 metriä, 155 x 220 cm:n peitto tarjoaa sinulle suurta mukavuutta.

Tuplapeiton koko on yleisesti 200 x 200 cm. Jos sinulla on ylileveä king size -sänky, sinun pitäisi mieluummin hankkia 240 x 220 cm:n peitto.

Miten peiton koko vaikuttaa nukkumamukavuuteen?

Kaikki eivät tarvitse king size -peittoa 240 x 220 cm:n mitoissa. Siitä huolimatta peiton koko on tärkeä ostokriteeri, koska sillä on merkittävä vaikutus unesi laatuun. Onko sinulla esimerkiksi taipumusta liikkua hyvin paljon nukkuessasi? Silloin voi liian pienen peiton kanssa sattua, että heräät usein ilman peittoa. Siinä tapauksessa on hyvä valita suurempi vaihtoehto kuin 135 x 200 cm:n peitto.

Lisäksi nukkumisasennolla on merkittävä rooli peiton ostossa. Nukutko mieluiten pitkäksi suoristautuneena? Siihen tarvitset mahdollisimman pitkän peiton, joka on parhaimmillaan tämän asennon parissa. Vai nukutko mieluummin sikiöasennossa jalat koukussa? Silloin peitto voi hyvin olla hieman lyhyempi.

Peiton osto: tärkeimmät kriteerit

Kuten näet, peiton ostossa pitää huomioida erilaisia yksityiskohtia. Kaikkein tärkein ostokriteeri on yksilölliset tarpeet, sillä jokainen ihminen nukkuu omalla persoonallisella tavallaan. Uuden peiton hankinnassa on suositeltavaa perehtyä seuraaviin pointteihin:

  • sängyn koko
  • kehosi koko ja pituus
  • nukkuma-asento
  • lämmön tarve
  • petivaatteet

Jos pohdit vaihtoa suurempaan peittoon, vilkaise mieluusti liinavaatekaapistasi, mitä petivaatteita sinulla on jo valmiiksi varastossa. Vaihto toiseen peittokokoon tarkoittaa kuitenkin sitä, että joudut mahdollisesti ostamaan lisää sopivia petivaatteita.

Usein kysyttyä

Millä peitot on täytetty?

Peittojen täytteenä käytetään höyheniä ja untuvia, luonnon karvoja, kuten lampaanvillaa tai kamelinkarvaa, silkkiä ja kosteutta säätelevää, synteettistä tai luonnon kuitua. Luonnonkuiduista puuvilla on pidetyintä, koska se on hengittävää, poistaa hyvin kosteutta ja siten huolehtii miellyttävästä unesta.

Millaiset peitot soveltuvat allergikoille?

On ihmisiä, jotka saavat allergisia reaktioita pölypunkeista. Jotta punkkien pesimisen voi estää, peiton tulisi kestää pesu vähintään 60 asteessa. Sopivia täytteitä ovat lyocell, puuvilla ja bambu.

Miksi peitot ovat tikattuja?

Tikkauksen avulla täyte pysyy paikoillaan suojuksen sisällä. Se tarkoittaa, että ne eivät voi liikkua irrallisena suojuksen sisällä ja peitto pysyy saman paksuisena kauttaaltaan.
Kirjaudu sisään
Anna tähän sähköpostiosoitteesi.
Anna vähintään 6 merkkiä.
Kirjaudu sisään
Anna tähän sähköpostiosoitteesi.
Anna vähintään 6 merkkiä.