14 päivän peruutusoikeus Ilmainen toimitus

Grillitarvikkeet

Podolica paistinpannu, haudutuspata, kasari | tilavuus: 4 litraa | valurauta | emaloitu | soikea | kaksi kahvaa | kansi ruostumattomalla teräsnupilla | uuninkestävä | kaikentyyppisille liesille | 37 x 18 x 23 cm (leveys x korkeus x syvyys)
Palautukset: -15%

Grillitarvikkeet vaihtelevaan grillaukseen

Lihan ja makkaroiden asettaminen grilliritilälle on grillauksen perinteinen muoto. Muutamilla grillitarvikekategorian tuotteilla huolehdit seuraavissa grillijuhlissasi vieraittesi ihastuksesta. Oikeilla apuvälineillä onnistuu paitsi lihan, myös hedelmien, vihannesten ja muiden elintarvikkeiden valmistus grillissä. Edellytys sille, että voit käyttää lisävarusteita parhaalla mahdollisella tavalla, on hyvä hiili- tai kaasugrilli. Seuraavaksi saat tietoa siitä, millaisia tarvikkeita grilleille on olemassa ja mihin ne on tarkoitettu.

Minkälaisia perinteisiä grillitarvikkeita on tarjolla?

Tarvikkeet grillillä tapahtuvaan ruoanvalmistukseen voidaan erotella eri työvaiheiden mukaan: esivalmistelu, grillaus ja tarjoilu. Siihen lisätään vielä yksi tärkeä osatekijä, eli turvallisuus. Kuumuudelta ja tulipalovaaralta suojautuminen on syytä käsitellä ensin. Jo ennen kuin otat hiiligrillin käyttöön, sinulla tulee olla vesisanko tai käsisammutin käden ulottuvilla. Jos käytät hiilten sijaan sähköä tai kaasua, energianlähteestä ei saa silti koitua mitään vaaraa.

Grillattavien tuotteiden valmisteluun tarvitset riittävän suuren leikkuulaudan, terävän veitsen ja useita kulhoja. Mikäli aiot sivellä grillattavien tuotteiden pintaan kastiketta tai marinadia, tarvitset silikonisudin. Varsinaisen grillin vähimmäisvarustus sisältää:

  • grilliritilän
  • grillipihdit
  • grillikintaat
  • hiiligrillin kohdalla sytyttimen

Jos olet kutsunut vieraita, niin mausteet, kastikkeet ja salaatit ovat tärkeässä roolissa. Erilaisten lasien ja juomien kuljetukseen ja tarjoiluun soveltuu erityisen hyvin tarjoilu- tai juomavaunu. Tarjoile grillatut tuotteet riittävän suurilla lautasilla, jotta tilaa jää myös leivälle ja salaatille.

Grillitarvikkeet erityisiin ruoanlaittotilanteisiin

Grillilevy ja halsteri täydentävät grilliritilän erittäin hyvin. Joustavasta metalliverkosta valmistettuja halstereita on tarjolla eri kokovaihtoehdoissa. Ne mahdollistavat grillattavan kalan helpon kääntelyn. Grillilevyn tai plancha-paistolevyn saat nykyään jo perusvarusteena monien grillimallien mukana. Yleisimmin valuraudasta tai teräksestä valmistetussa planchassa on korkeat reunat. Se soveltuu pienten tuotteiden grillaukseen sekä munaruoille. Valurautapadat ovat patoja, jotka voi asettaa suoraan avotulelle.

Grillin lämpömittari mahdollistaa lihan kypsentämisen asteen tarkkuudella. Grillivartaat on tarkoitettu erilaisten kasvis- ja lihavartaiden kokoamiseen. Jos pidät savustetusta ruoasta, voit asettaa savustuspurua savustuslaatikkoon tai käyttää loimulautaa. Aseta puulevy loimutettavan tuotteen kanssa grilliritilälle, jotta savuaromi pääsee siirtymään tuotteeseen.

Tarvittavien grillitarvikkeiden osto

Lisävarusteet, jotka täydentävät yllä mainitun vähimmäisvarustuksen, riippuvat yhtäältä grillin mallista ja toisaalta grillituotteiden monipuolisuudelle asetetuista toiveista. Jos nyt ensin suunnittelet grillin ostoa, valitse itsellesi malli, jonka toimitukseen sisältyy kattava lisävarustesetti. Jos täydennät jo olemassa olevaa laitetta, lisävarusteiden tulee olla sopivia mittojen ja käyttötavan osalta.

Usein kysytyt kysymykset

Onko grillikupu hyödyllinen varuste?

Grillikupu on hyvä valinta, kun haluat grillata suojattuna ja epäsuorasti.

Pitääkö savustuspurua kastella ennen käyttöä?

Se voi kannattaa. Savustuspurut voi kastella ensin, jotta ne luovuttavat pidempään savuaromia.

Onko teräksinen vai valurautainen plancha-levy parempi?

Klassinen plancha on valmistettu valuraudasta. Teräksestä tai ruostumattomasta teräksestä valmistetut levyt varaavat kuitenkin myös erittäin hyvin lämpöä ja ovat helppohoitoisempia.
Ylös