Leuanvetotelineet

Valitse
Järjestä
  • Sivu 1 / 2
27 Osumia "Leuanvetotelineet"
Suodatin ja lajitella
  • Sivu 1 / 2
Leuanvetotelineet

Oikean leuanvetotangon löytäminen

Leuanvedot ovat vaativia ja vieläpä - yhdessä etunojapunnerrusten kanssa - yksi tehokkaimmista harjoituksista voimaharjoittelussa. Jo siksi kannattaa harjoitella leuanvetoja säännöllisesti. Jos haluat nähdä nopeasti tuloksia, mutta et voi käydä päivittäin kuntosalilla, sinun kannattaa harkita omaa leuanvetotankoa kotiin.

Mutta mikä on oikea leuanvetotanko? Vaikka siihen ei ole yhtä vedenpitävää vastausta, selvitämme seuraavassa erilaisia malleja ja toimintoja ja helpotamme toivottavasti hieman sopivan leuanvetotangon etsintää.

Leuanvetotangon osto: mitä minun tulee ottaa huomioon?

On tarjolla hyvin erilaisia leuanvetotankoja. Seinälle asennettava, kattoon kiinnitettävä, tankoja oviaukkoon, leuanvetotankoja erilaisilla otevaihtoehdoilla tai maksimipainoilla, tankoja erilaisissa koko- ja materiaalivaihtoehdoissa, valikoima on suuri. Siksi on suositeltavaa harkita tarkalleen ennen ostoa, mitä vaatimuksia asetat leuanvetotangolle ja täyttääkö valittu leuanvetotanko ne todellakin.

Jos tarjolla on esimerkiksi vähän tilaa, voit olla kiinnostunut kattoon asennettavasta leuanvetotangosta. Jos taas arvostat enemmän hauskaa muotoilua, kannattaa etsiä ylellisiä leuanvetotankoja, sillä myös tähän tarkoitukseen on tarjolla todellisia koriste-esineitä, jotka sopivat takuulla joka asuntoon. Yhtä järkevää on valita leuanvetotanko sen laajentamismahdollisuuksien mukaan. Erityisen käytännöllisiä ovat esimerkiksi muutamat seinälle tai kattoon asennettavat leuanvetotangot, joihin voi kiinnittää muita treenilaitteita, kuten harjoitteluhihnat tai nyrkkeilysäkin.

Mitä eroja on leuanvetotankojen välillä?

Tuskin yksikään leuanvetotanko on samanlainen kuin toinen, ja se onkin hyvä niin, sillä juuri erilaiset asennus- ja otemahdollisuudet tekevät leuanvetoharjoittelusta niin tehokasta. Yleisimmät kotikäyttöön tarkoitetut leuanvetotangot kiinnitetään seinälle, kattoon tai oveen. Ovitangot tai -rekit voi kiinnittää hyvin yksinkertaisesti ja ilman poraamista oviaukkoon pingottamalla. Kiertämällä ja puristuksella tanko kiinnitetään oviaukkoon, mikä mahdollistaa asennuksen ilman poraamista ja ruuveja.

Kuitenkin, ja tätä ei pidä jättää mainitsematta, tämän version kuormituskyky ja otevalikoima on alhaisempi. Toisin kuin seinään kiinnitettävillä leuanvetotangoilla: seinälle asennettavat leuanvetotangot ovat hieman vaivalloisempia asentaa, mutta sen vuoksi kuitenkin myös leuanvetotankojen turvallisin ja tehokkain muoto. Miksi? Usein nämä tangot tarjoavat erilaisia otevaihtoehtoja ja mahdollistavat siten huomattavasti vaihtelevamman treenin kuin oviaukkoon asennettavat tangot. Lopuksi mainittakoon asennus kattoon.

Tässä tapauksessa leuanvetotanko asennetaan - kuten nimikin jo kertoo - kattoon. Monessa mielessä tämä versio muistuttaa seinälle asennettavaa tankoa. Heti kun kattoon asennettava tanko on kunnolla asennettu, se on riittävän tukeva ja kestävä. Yksi etu sillä on kuitenkin seinälle asennettavaan leuanvetotankoon verrattuna: se on tilaa säästävä, ja sen voi kiinnittää vaikka keskelle huonetta. Siinä on yksi suuri etu: harjoittelua voi täydentää lisäharjoituksilla, kuten jalannostoilla vatsalihasten treenaamista varten.

Mitä otemahdollisuuksia leuanvetotangossa on?

Leuanvedoissa käytettävissä otetekniikoissa on yhtä paljon vaihtelua kuin asennuksessakin. Klassisesti erotetaan neljä eri otevaihtoehtoa: kapea ja leveä ote sekä myötäote ja vastaote. Otetapaa muuttamalla voi muunnella harjoittelua ja rasittaa erilaisia lihaksia. Kapea ote harjoittaa suurimmaksi osaksi rintalihaksia, selkälihaksia ja hauiksia. Leveä ote kohdistaa huomion selkälihaksiin. Lisää selityksiä leuanvedon eri otetapoihin löydät leuanveto-oppaastamme.

Miten minun tulee kiinnittää leuanvetotanko?

Leuanvetotangon asentaminen riippuu luonnollisesti ennen kaikkea tangosta. Kuten yllä kerrottu, mallit eroavat paitsi toimintojensa puolesta, myös kiinnitykseltään. Kaikkiin leuanvetotankoihin pätee kuitenkin, että kiinnitys tulee suorittaa kunnolla ja käyttöohjeiden mukaisesti. Varsinaisen asennuksen lisäksi tulee kiinnittää huomiota myös turvallisuusohjeisiin, kuten maksimikuormitukseen. Erityisesti silloin, jos käytössä on lisäpainoa esimerkiksi painoliivin tai -vyön muodossa. Vinkkimme: kutsu ensimmäiselle treenikerralle mukaan toinen henkilö, joka tarkkailee samalla työtäsi ja varmistaa, että kaikki pitää.

Mitkä harjoitukset ovat yleisiä leuanvetojen kanssa ja mitä muunnelmia on olemassa?

Leuanvedot ovat tyypillisesti ylävartaloharjoitteluun sovitettuja. Se tarkoittaa, että huomion keskipisteenä ovat useimmiten kädet, rinta ja selkä. Siitä huolimatta perinteisiä leuanvetoja voi helposti muunnella otetekniikkaa vaihtamalla, ja otteen mukaan voi rasittaa lisää lihaksia tai kokonaan eri lihaksia. Kapea leuanveto vastaotteella rasittaa esimerkiksi vielä lisäksi hauiksia. Mitä leveämpi ote on, sitä voimakkaammin se vaatii töitä leveiltä selkälihaksilta.

Kun siihen vielä lisätään jalat, esimerkiksi suorilla tai koukistetuilla jalan nostoilla, aktivoituvat myös vatsalihakset. Myös tangossa roikkuminen on pidetty harjoitus. Tosin päinvastoin kuin yllä kuvatuissa harjoituksissa, se palvelee vähemmän lihasten kasvattamisessa, vaan liikkuvuudessa ja terveyden ylläpidossa. Päivittäinen roikkuminen leuanvetotangossa vapauttaa jännitystä ja tukkoisuutta selkärangassa, vahvistaa otevoimaa ja avaa olkaniveliä.

Kirjaudu sisään
Anna tähän sähköpostiosoitteesi.
Anna vähintään 6 merkkiä.
Kirjaudu sisään
Anna tähän sähköpostiosoitteesi.
Anna vähintään 6 merkkiä.