14 päivän peruutusoikeus Ilmainen toimitus

Voimaharjoittelu ja samanaikainen kestävyysharjoittelu nauttivat kasvavaa suosiota. Tämän mahdollistaa painonnostopenkki, joka kuuluu jokaisen kuntosalin perusvarustukseen, ja taitettavien mallien tapauksessa ne vievät vain vähän tilaa kotonakaan.

Taitettava penkki on kätevä varastoida, kun sitä ei käytä. Harjoittelu soveltuu muillekin kuin nuorille henkilöille, sillä sitä voi tehdä joka iässä. Mitä erilaisia malleja ja mahdollisuuksia on olemassa ja mitä etuja niillä on, esitellään seuraavaksi.

Treenipenkki - erilaisille harjoituksille

Tämä treenilaite on täydellinen valinta, kun on kyse voimaharjoittelusta/lihasmassan kasvattamisesta esimerkiksi käsipainoilla tai levypainotangolla. Kun se on kerran pystytetty, sillä voi suorittaa aivan oman mielensä mukaisesti erilaisia harjoituksia. Se säästää sekä matkan kuntosalille että kuukausittaiset jäsenmaksut.

Treenipenkki voi korvata monia laitteita tai sen voi yhdistää muihin kuntoilulaitteisiin. Ennen kaikkea penkkipunnerrus kuuluu perusharjoituksiin, jotka eivät saa jäädä puuttumaan. Painoja ja liikeratoja vaihtelemalla on mahdollista harjoittaa koko kehoa, mutta myös rasittaa täsmällisemmin yksittäisiä lihasryhmiä.

Edut ovat moninaiset:

  • lihaksiston ja tukielinten vahvistaminen
  • lihasryhmien palautuminen
  • selän ja käsien treenaaminen
  • lihaksiston heikkenemisen estäminen
  • luumassan kerryttäminen
  • terveydellisten haittojen, kuten välilevyn pullistumien, välttäminen

Voimaharjoittelu paitsi vahvistaa lihaksia, myös kiihdyttää rasvanpolttoa.

Vinopenkki vai tasapenkki? Mikä penkki pitäisi ostaa?

Vinopenkit mahdollistavat säädettävän selkänojan ansiosta lihaksiston harjoittamisen eri kulmissa sekä lisäksi vatsan ja selän treenaamisen ja koko vartalon vahvistamisen. Vinon asennon ansiosta myös pienet, usein unohdetut lihasryhmät saavat treeniä. Treeniohjelmasta tulee monipuolisempi ja tehokkaampi. Vinolla penkillä voi käyttää käsipainoja ja painonnostotankoja.

Tyypillisiä harjoituksia ovat:

  • vinopenkkipunnerrus
  • pystypunnerrus
  • istumaannousut

Jotta vinopenkkiä voi käyttää yhdessä levypainotangon kanssa, tarvitaan lisäksi laskuteline tangolle. Vaihtoehtoisesti voit ostaa myös suoraan painonnostopenkin. Tasapenkistä taas ei voi säädellä makuutason kulmaa, ja se mahdollistaa tiettyjen lihasryhmien, kuten rintalihasten, täsmällisen harjoittamisen.

Käsipainotanko levypainoilla

Treenipenkkejä voi käyttää vain hyvin rajoitetusti ilman lisäpainoja. Painoilla varustetut painonnostopenkit sen sijaan soveltuvat erilaisiin harjoituksiin, kuten penkkipunnerrukseen. Niitä on erilaisilla toteutuksilla. Erittäin pidettyjä ovat mallit integroiduilla levypainotangon laskutelineellä. Levypainotanko kuuluu yleensä toimitukseen.

Sopivilla levypainoilla harjoittelun voi aloittaa saman tien. Ilman laskutelinettä treenipenkki soveltuu paremmin käsipainoille. Erittäin järkevä valinta on lisäksi painonnostopenkki lisäosilla, kuten jalkalaitteella, rintalihaslaitteella tai selkämoduulilla. Taitettavat painonnostopenkit voi, kuten nimi jo kertoo, taittaa kokoon, minkä lisäksi niitä voi useimmiten käyttää myös tuolina. Siten voit harjoittaa hauiksia mukavasti istuen.

Painonnostopenkin ostaminen

Olipa kyse sitten penkkipunnerruksesta, hauiskäännöistä, rintalihastreenistä tai pystysoudusta, painonnostopenkki on täydellinen treenilaite kattavaan voimaharjoitteluun kotona. Se palvelee yleisessä lihasten kasvattamisessa. Tasapenkit ovat ihanteellisia aloittelijan laitteita. Vinopenkkiä voi säätää siihen kulmaan, jota kulloinenkin harjoite vaatii, ja se mahdollistaa yksilöllisesti säädettävän selkänojan ansiosta kattavan ja tehokkaan treenaamisen. Jos tilaa on käytettävissä vain vähän, kannattaa ostaa taitettava penkki. Sen voi korjata pois silloin, kun sitä ei käytetä. Painoilla varustetut painonnostopenkit ovat monitaitureita.

Ylös