14 päivän peruutusoikeus Ilmainen toimitus

Seinäliesituulettimet


Seinäliesituulettimen ostaminen – tämä sinun tulee tietää

Tuskin yksikään keittiö pärjää enää ilman liesituuletinta. Seinäliesituuletin tarjoaa mahdollisuuden imeä ja suodattaa keittiön hajut ja rasvan suoraan lieden yläpuolelta. Valittavana on erilaisia toimintaperiaatteita, kuten kiertoilma ja poistoilma, sekä erilaisia värejä ja malleja, kuten kuvuton liesituuletin, joka antaa sinulle hyvän liikkumavapauden ruoanlaiton yhteydessä. Kerromme sinulle tässä, onko seinäliesituuletin sinulle sopiva liesituuletin.

Kiertoilma vai poistoilma – kumpi on parempi?

Toimintaperiaatteiden erot voi selittää nopeasti: poistoilmatuuletin imee keittiön höyryt, suodattaa rasvan ja hajut ja ohjaa höyryt ulos putken kautta. Kiertoilmakäyttöinen liesituuletin voidaan asentaa myös ilman ilmanpoistokanavaa. Sen toimintaperiaate perustuu korkealaatuisiin suodattimiin, jotka sitovat rasvan ja hajut. Suodatettu ilma johdetaan takaisin huoneeseen.

Kiertoilmasuodattimet ovat ihanteellinen ratkaisu kaikkiin keittiöihin, joissa ulkoseinään ei voi tai saa tehdä muutoksia. Jälkikäteen asentaminen on helppoa. Poistoilmatuulettimet vaativat reiän tekemisen ulkoseinään. Jos rakennat itse, voit ottaa tämän huomioon jo suunnitteluvaiheessa. Poistoilmakanavan asentaminen jälkikäteen on vaikeaa. Jos asut vuokralla, tarvitset vuokranantajan luvan.

Sopiva leveys – liesituulettimet

Liesituulettimen tulee olla vähintään yhtä leveä kuin liesi. Loppujen lopuksi riippuu kuitenkin keittiöstäsi, kannattaako asentaa 60 cm:n seinäliesituuletin vai valita jokin 90 cm:n seinäliesituulettimista. Jälkimmäinen kattaa suuremman alueen, ja ne imevät myös kattiloista sivuille karkaavan höyryn tehokkaasti.

Suositut lisätoiminnot – seinäliesituulettimet

Modernit liesituuletinsuodattimet voidaan pestä tiskikoneessa. Irrota suodattimet säännöllisesti ja valitse 60 °C:n tiskiohjelma. Myös seinäliesituulettimien sivuun kiinnitettävät ristikkohyllyt ovat kysyttyjä. Niissä on tilaa tärkeille keittiövälineille. Jos et halua valaista koko keittiötasoa, integroidulla valaistuksella varustettu malli on käytännöllinen. Liesituulettimen valaistus on rakennettu niin, että se ei häikäise. Pinnan voi puhdistaa nopeasti.

Seinäliesituulettimen ostaminen – sinun valintasi

Useimmat liesituulettimet ovat toiminnoiltaan samankaltaisia. Kolme tuuletustehoa tai portaaton imutoiminto huolehtii siitä, että voit sopeuttaa imutehon aina ruoanlaitossa syntyvään höyryyn. Kuvuton liesituuletin mahdollistaa myös esteettömän ylettymisen taaimmaisille levyille. Yleisesti ottaen kuvun ei tulisi olla liian korkealla, jotta imuteho olisi parempi suoraan lieden yläpuolella. Tässä kohtaa myös laitteen teho astuu kuvaan. Vertaile eri malleja: kuinka paljon ne suodattavat tai kuljettavat ilmaa ulos.

Usein kysytyt kysymykset

Kumpi on parempi, kiertoilma vai poistoilma?

Toimintaperiaatteella on toissijainen rooli nykyaikaisissa liesituulettimissa. Ota huomioon rakenteelliset mahdollisuudet, ennen kuin valitset mallin.

Mikä leveys minun tulisi valita?

Huomioi, minkälaisia yläkaappeja olet suunnitellut liesituulettimen viereen. Jos suunnitelluille kaapeille jää tarpeeksi tilaa, kannattaa valita liesituuletin, joka on hieman leveämpi kuin liesi.

Minkälainen hintataso on?

Toimivia merkkiliesituulettimia saa jo noin 100 eurolla. Ylärajaa ei ole. Liesituulettimet, joiden ostohinta on nelinumeroinen, tarjoavat mielenkiintoisia yksityiskohtia, kuten automaattisen sameudentunnistuksen.

Ylös