14 päivän peruutusoikeus Ilmainen toimitus

Pastakoneet – täydellinen omille pastaluomuksille

Voiko herkullista pastaa saada ainoastaan ravintolassa? Ei – myös kotona voi valmistaa yhtä paljon erilaisia pastavariaatioita. Siihen tarvitaan vain oikeanlainen varustus. Se voi olla joko sähköllä toimiva pastakone tai käsikäyttöinen pastakone. Aktivoidu keittiössä ja luo herkullisia pasta-aterioita korkealaatuisen pastakoneen avulla.

Oma pastakone – eri malleja monenlaisille pastalajeille

Pastan valmistaminen itse on hauskaa. Käytännöllisillä tarvikkeilla eri työvaiheet sujuvat helposti. On olemassa erilaisia malleja. Ennen kuin harkitset pastakoneen hankkimista, selvitä, onko käsikäyttöinen vai sähköllä toimiva malli sinulle oikea vaihtoehto. Erilaiset pastakoneet: käsikäyttöiset laitteet, sähkökäyttöiset mallit ja täysautomaattiset laitteet.

Käsikäyttöinen kone on tarkoitettu itse vaivatun pastataikinan nopeaan työstöön. Integroidun telan avulla kaulit vaivatta sileitä ja tasaisia taikinalevyjä. Ne ovat erilaisten pastalajien valmistuksen perusta. Yleinen neuvo: jos jauhotat taikinan riittävästi ennen kaulintaa, se ei tartu telaan – mikä helpottaa myöhemmin puhdistusta. Tällainen kone sopii hyvin täytettyjen pastalajien valmistukseen.

Sähköiset laitteet astuvat kuvaan, kun haluat valmistaa suurempia määriä pastaa. Haluatko esimerkiksi hemmotella koko perhettäsi ja ystäviäsi pastaruoilla – ehkäpä jopa useamman kerran viikossa? Siinä tapauksessa sähkökäyttöisen pastakoneen hankkiminen saattaa kannattaa – aivan kuten myös silloin, jos valmistelet juhlia.

Tässä on vastaus kysymykseen, mikä pastakone minun pitäisi ostaa. Paras pastakone on luultavasti laite, joka sopii omiin tarpeisiisi parhaiten.

Laatu, design, toiminnot – valitse paras pastakone

Mitä ominaisuuksia korkealaatuisessa pastakoneessa on, jotta voit helposti käsitellä tuoretta pastataikinaa? Kromatusta tai ruostumattomasta teräksestä valmistettu kuori on eduksi. Vankka pöytäpuristin tai kiinnikejalat suurella säätövaralla takaavat turvallisen pidon pöydällä ja huolehtivat turvallisuudesta.

Pastakoneiden muita ominaisuuksia ovat esimerkiksi ruostumattomasta teräksestä valmistettu tela sekä puinen veivi. Kaksoiskiinnike kahdella leveydellä on ihanteellinen nauhapastan, kuten fettuccinen (6,5 mm) ja tagliatellen (2,0 mm) valmistukseen. Säädettävät taikinatelat eri vahvuuksilla ovat ihanteellinen apu tasaisten ja sileiden taikinalevyjen valmistukseen. Sillä voi valmistaa kokonaisia taikinalevyjä cannelloneja, lasagnea, raviolia ja muita täytettyjä pastaruokia varten. Ruostumaton teräs ei ole ainoastaan ylellisen tyylikäs, vaan myös helppo hoitaa.

Pastakoneet – usein kysyttyä

Mistä tunnistaa laadukkaan pastakoneen?

Kuoren materiaali tulee olla ruostumatonta terästä ja telan alumiinia. Se takaa pitkän käyttöiän ja helpon hoidon. Jos laitteen osat on helppo asentaa, se helpottaa intuitiivista käyttöä. Koneen mukana tulevat erilaiset lisäosat kertovat myös valmistettavien pastatyyppien valikoimasta.

Mitä pastalajeja pastakoneella voi valmistaa?

Se sopii spagetille, ravioleille, cannellonille, agnolottille, empanadoille, tortillineille, fettuccinelle ja tagliatellelle.

Kuinka paljon hyvä pastakone maksaa?

Jos manuaalinen kone riittää tarpeisiisi, saat hyvän pastakoneen noin 40–50 eurolla. Perinteiset italialaiset mallit ovat kalliimpia, ja niiden hinnat alkavat noin 90 eurosta. Sähköisten ja automaattisten pastakoneiden hinnat alkavat noin 150 eurosta.
Ylös