Palovaroittimet

Valitse
Järjestä
  • Sivu 1 / 6
120 Osumia "Palovaroittimet"
Suodatin ja lajitella
  • Sivu 1 / 6
Palovaroittimet

Palovaroittimet

Jokaisessa yksityisasunnossa on lain mukaan oltava palovaroitin. Palovaroittimia on hyvä sijoittaa makuu- ja lastenhuoneisiin sekä aulan ja rappukäytävän kattoihin asuntojen sisällä. Suurin osa palovaroittimista toimii sisäisellä valonsäteellä. Diodilla lähetetään valonsäde palovaroittimen savukammion läpi. Heti, kun valonsäde katkeaa, sensori lähettää signaalin ja palovaroittimen hälytys laukeaa päälle. Valikoimassamme olevat palovaroittimet tarjoavat sinulle ja perheellesi optimaalista suojaa.

Palovaroitinten osto - minkälaisia vaihtoehtoja on olemassa?

Valikoimamme palovaroittimet DOF19 ja DOF39 tunnistavat savun optisella sensorilla, joka laukaisee hälytyksen heti, kun valonsäde katkeaa. Se päästää varoitussignaalin, jonka kuulee unenkin läpi 85 desibelin äänenvoimakkuuden ansiosta. Siten se tarjoaa luotettavaa turvaa savu- ja tulipalovaaran sattuessa jopa 30 neliömetrin asuintilassa. Palovaroittimet ovat paristokäyttöisiä, joten ne toimivat verkkovirrasta riippumattomasti. Jos pariston varaus alkaa olla heikko, laite pitää merkkiäänen. Lisäksi modernit palovaroittimet on varustettu testaustoiminnolla ja mykistyskytkimellä. Palovaroittimet vastaavat SFS-EN 14604 -standardia, joten ne täyttävät kotitalouksien palovaroittimille asetetut vaatimukset.

Palovaroittimet tulee asentaa oikein

Palovaroitin asennetaan pääsääntöisesti makuu- tai lastenhuoneen kattoon. Paras paikka on keskellä aivan kattolampun lähellä. Jos asunto on yksikerroksinen, myös eteiseen pitää olla asennettuna palovaroitin. Useampikerroksisissa taloissa on oltava palovaroitin joka kerroksessa. Palovaroittimet DOF19 ja DOF39 on varustettu tarvittavilla ruuveilla ja holkeilla helppoa kattoon asentamista varten. Yksinkertaisempaa on asentaa palovaroitin itsestään kiinnittyvillä magneettipidikkeillä, joita löytyy valikoimastamme. Pidikkeen levyt kiinnitetään kattoon ja palovaroittimen takapuolelle. Remonttia, testausta tai pariston vaihtoa varten palovaroitin on helppo irrottaa.

Palovaroitinten osto - tähän sinun pitäisi kiinnittää huomiota

Kun haluat ostaa palovaroittimen parantaaksesi talon tai asunnon turvallisuutta, mallin tulisi vastata SFS-EN 14604 -standardia. Nämä laitteet tunnistavat tulipalosta syntyvän savun luotettavasti ja hälyttävät akustisella merkkiäänellä, jonka voimakkuus on noin 85 desibeliä. Toiminnan testaamiseen tai äänen mykistämiseen erilaisten remonttitöiden ajaksi pitäisi palovaroittimen etupuolelta löytyä testaustoiminto ja mykistyskytkin. Taloihin tai asuntoihin, joissa on useita asuintiloja ja kerroksia on suositeltavaa ostaa setti, johon kuuluu useita palovaroittimia.

Usein kysyttyä

Miksi on tärkeää asentaa palovaroitin kattoon?

Palon synnyttämän kuumuuden vuoksi savu nousee ensin ylös ja voi sitten laukaista palovaroittimen sensorin.

Onko palovaroittimen asennus pakollista?

Lain mukaan asunnon jokaisen kerroksen alkavaa 60 neliömetriä kohden tulee olla vähintään yksi palovaroitin.

Mihin palovaroitin tulisi ehdottomasti sijoittaa?

Palovaroittimet tulisi sijoittaa taloissa tai asunnoissa maku- ja lastenhuoneisiin sekä auloihin ja eteisiin, jotka toimivat pelastusteinä.

Milloin palovaroitin ilmoittaa pariston lataustasosta merkkiäänellä?

Merkkiääni kuuluu noin 30 päivää ennen kuin palovaroittimen paristo on tyhjä. Laitteesta kuuluu selvästi ymmärrettävä piippausrytmi, joka toistuu 30 sekunnin välein.
Kirjaudu sisään
Anna tähän sähköpostiosoitteesi.
Anna vähintään 6 merkkiä.
Kirjaudu sisään
Anna tähän sähköpostiosoitteesi.
Anna vähintään 6 merkkiä.