14 päivän peruutusoikeus Ilmainen toimitus

Leipälaatikot – tyylikäs säilytysmahdollisuus

Leipätuotteiden koostumus ja tuoreus vaikuttaa huomattavasti niiden makuun: sinun ei kuitenkaan tarvitse sen vuoksi suunnata joka päivä suosikkileipomoosi, jos sinulla on keittiössäsi erityisesti leipien säilytykseen suunniteltu leipälaatikko. Siinä sämpylät, leivät ja leivonnaiset pysyvät rapeina ja ovat suojassa auringolta, pölyltä ja muilta vaikutteilta.

Leipälaatikon ostaminen: mikä tyyli sopii parhaiten sinulle ja keittiöösi?

Pitäisikö leipälaatikon olla musta vai valkoinen? Pitäisikö sen olla pieni, vai tulisiko sen sisään mahtua myös kokonainen, leikkaamaton leipä? Haluatko käytännöllisen luukkukannen vai irrotettavan kannen? Yksi asia on varma: leipälaatikot eivät ole enää pitkään aikaan näyttäneet siltä, kuin ne näyttivät vielä kaksi tai kolme vuosikymmentä sitten. Ne ovat nykyisin keittiöiden tyylikkäitä sisustuselementtejä, jotka huokuvat retroviehätystä ja karismaa. Pieni leipälaatikko sopii kaikille, jotka haluavat säilyttää sen sisällä sämpylöitä tai muita leipätuotteita, puolikasta tai kokonaista leipää varten tulee hankkia suurempi leipälaatikko.

Saatavilla on myös monista eri materiaaleista valmistettuja leipälaatikkoja. Metallinen leipälaatikko on klassinen vaihtoehto, sillä kestävä materiaali näyttää ylelliseltä ja se voidaan kuvioida suhteellisen joustavasti. Metalli on materiaalina ilmatiivis, minkä vuoksi näissä laatikoissa on pieniä ilmastointireikiä – niin, että leivät eivät ole täysin ilmatiiviissä tilassa. Vaihtoehtoisesti voit valita mallin, joka on valmistettu helposti puhdistettavasta muovista, keramiikasta tai luonnonpuusta. Voit siis valita leipälaatikon ulkonäön hyvin pitkälti keittiösi muiden materiaalien mukaan ja luoda siten yhtenäisen kokonaisuuden – tai vaihtoehtoisesti tuoda viehättävää kontrastia täysin erilaisella materiaalilla.

Miksi valkoinen tai musta leipälaatikko on hyvä valinta?

Olipa kyse pullapitkosta tai ihanan rapeakuorisesta ruisleivästä: leivonnaiset pysyvät pidempään tuoreina, jos niitä säilytetään erityisesti niille suunnitellussa laatikossa. Leipälaatikko ehkäisee leipien ennenaikaisen homehtumisen ja säilyttää niiden maun paremmin. Leivät eivät myöskään kuivu niin nopeasti, joten sinun ei tarvitse syödä niitä heti ostopäivänä. Se säästää pitkällä tähtäimellä myös rahaa – ja näyttää samalla todella hyvältä keittiössäsi.

Mihin sinun tulisi kiinnittää huomiota, jos haluat ostaa leipälaatikon?

Ennen kaikkea designiin ja kokoon. Pieni leipälaatikko kätkee sisäänsä leikattua leipää tai muutaman sämpylän, suurempi versio tarjoaa puolestaan tilaa kahdelle tai kolmelle eri leipälajille. Lisäksi sekä suuren että pienen leipälaatikon tulee olla jauhemaalattu ja ruostumaton, mikäli se on valmistettu metallista. Helppo puhdistus, ehkä jopa astianpesukoneessa, on myös eduksi. Laatikossa tulee myös ehdottomasti olla tuuletusaukkoja tai -reikiä, jotta ilma pystyy kiertämään laatikon sisällä.

Leipälaatikot – usein kysyttyä

Minkä tyylisiä leipälaatikoita on tarjolla?

On olemassa luonnollisen maalaistyylisiä, viehättävän retrotyylisiä tai myös suhteellisen tyylineutraaleja, muovisia malleja. Yksilöllinen makusi ratkaisee!

Onko valkoinen tai musta leipälaatikko järkevä valinta?

Leipien tuoreena pitämistä varten ehdottomasti! Lisäksi neutraalit värit, kuten valkoinen tai musta, on helppo sovittaa keittiön sisustukseen.

Kumpi on parempi, metallinen vai puinen leipälaatikko?

Metalliset laatikot ovat makuneutraaleja, ja ne on helppo puhdistaa. Koska ne ovat ilmatiiviitä, niissä on aina ilmastointiaukkoja sen kompensoimiseksi. Puu puolestaan välittää kosteutta materiaalin kautta ulospäin.
Ylös