Lämpöpeitot

Valitse
Järjestä
 • Sivu 1 / 3
43 Osumia "Lämpöpeitot"
Suodatin ja lajitella
 • Sivu 1 / 3
Lämpöpeitot

Lämpöpeitot ja lämpötyynyt

Lämpöpeitot ja lämpötyynyt huolehtivat miellyttävästä lämmöstä kylminä vuodenaikoina ja auttavat myös terveydellisissä ongelmissa, kuten selkäkivuissa. Toisin kuin vedellä täytetty kuumavesipullo, se ei jäähdy, vaan se tuottaa lämpöä niin kauan kuin sitä tarvitset. Lue tästä näiden tuotteiden ominaisuuksista, miten ne toimivat, millaisia versioita on olemassa ja mitä toimintoja niissä on.

Lämpöpeitto – edut

Sähkökäyttöinen lämpöpeitto on todella suosittu etenkin silloin, kun ulkona kylmenee. Se tarjoaa lämpötyynyn tavoin lyhyessä ajassa miellyttävää lämpöä. Monet laittavat sen sänkyyn ennen nukkumaanmenoa. Mutta peitto on käytännöllinen muulloinkin kuin talvella. Se on ihanteellinen henkilöille, jotka palelevat helposti, ja se on avuksi myös lämpöterapiassa, esimerkiksi seuraavien särkyjen ja sairauksien yhteydessä:

 • niska- ja selkäsäryt
 • lihas- ja nivelsäryt
 • niveltulehdus
 • reuma
 • fibromyalgia

Lämpöpeitot ovat vaihtoehto kipua lievittäville lääkkeille tai voiteille, sillä ne lämmittävät lihaksia ja parantavat siten taas liikkuvuutta. Peiton syvälle tunkeutuva lämpö edistää verenkiertoa, rentouttaa ja vapauttaa kireitä lihaksia.

Lämpöpeitot lämmittävät koko kehoa laaja-alaisella lämmöllä, kun taas lämpötyynyt soveltuvat pienempien alueiden täsmähoitoon. Lämpömatto on ihanteellinen jaloille. Lämpöpeitoissa on sisäänrakennettuja johtoja, jotka lämpenevät sähkövirran avulla. Tämä lämpö vapautuu ulospäin. Lämmitysteho on verrattain pieni, yleensä 100–150 wattia. Peiton energiankulutus on huomattavasti pienempi kuin silloin, jos koko huone lämmitettäisiin.

Lämpöpeiton ostaminen – erilaiset peitot ja toiminnot

Hengittävien ja erityisten kankaiden, kuten pehmeän mikroplyysin ansiosta lämpöpeitto on ihanan pehmeä. Sitä voi hallita kaukosäätimellä, ja sen lämpötilaa voi säätää yksilöllisesti. Voit valita eri tehotasojen välillä. Nykyisin markkinoilla olevissa lämpöpeitoissa on moderni tekniikka, ja niissä on paljon toimintoja, kuten:

 • toivelämpötila eri lämpötasojen ansiosta
 • ajastin, esimerkiksi 1–12 tunniksi
 • turvallinen ylikuumenemissuojan ja automaattisen sammutuksen ansiosta
 • valaistu näyttö
 • irrotettava ohjauspaneeli
 • hygieeninen, konepestävä

On olemassa myös käytännöllisiä, mukavia ja todella pehmeitä lämpöpeittoja, joissa on hihat.

Lämpöpeiton tai lämpötyynyn ostaminen – mikä on sopiva?

On olemassa mitä erilaisempia lämpöpeittoja. Kiinnitä huomio oikeaan kokoon. Pitäisikö sen olla XL vai XXL? 200 x 180 cm:n mitoilla esimerkiksi suuren Klarstein Dr. Watson XXL -peiton alla voi lämmitellä mukavasti myös kahdestaan. Dr. Watson Comfort & Style -lämpöpeitto on kooltaan 180 x 130 cm. Vai haluaisitko mieluummin pienen lämpömaton, jolla voit lämmitellä jalkojasi? Tuotteissa voi olla jopa kuusi lämpötasoa. Sähkökäyttöiset peitot, joiden lämpötilaa voi säätää ja joissa on ylikuumenemissuoja ja automaattinen sammutus, ovat huomattavasti arvokkaampia kuin yksinkertaiset mallit. Ajastimen avulla voit itse päättää, milloin peitto menee pois päältä.

Usein kysytyt kysymykset

Miksi minun pitäisi ostaa lämpöpeitto tai lämpötyyny?

Monet meistä haluavat pysyä mukavan lämpiminä myös kylminä vuodenaikoina. Olitpa sitten sängyssä tai sohvalla, lämpöpeitot pitävät siitä huolen. Lisäksi ne sopivat erilaisiin terveydellisiin vaivoihin, kuten selkäkipuihin tai niveltulehdukseen, tai kohdistettuun lämpöterapiaan.

Miten lämpöpeitto toimii?

Lämpöpeitot toimivat pistorasian avulla, mutta ne kuluttavat vähemmän energiaa kuin silloin, jos laittaisit lämmityksen päälle. Niitä on eri kokoisia, ja niitä on turvallista käyttää integroitujen turvatoimintojen, kuten ylikuumenemissuojan tai automaattisen sammutuksen, ansiosta. Voit pestä peiton pesukoneessa, kun olet irrottanut virtajohdon.

Kenelle lämpöpeitto sopii?

Peitot huolehtivat miellyttävästä lämmöstä ympäri vuoden. Ne sopivat henkilöille, jotka palelevat helposti tai haluavat hoitaa kehonsa osia lämmöllä. Peitto lämpenee muutamassa minuutissa.
Kirjaudu sisään
Anna tähän sähköpostiosoitteesi.
Anna vähintään 6 merkkiä.
Kirjaudu sisään
Anna tähän sähköpostiosoitteesi.
Anna vähintään 6 merkkiä.