14 päivän peruutusoikeus Ilmainen toimitus

Kaasugrillit


Kaasugrillin ostaminen

Pihvejä, makkaraa, kalaa ja vihanneksia. Kaasugrillillä valmistettuna ruoka on nopeasti valmista, ja se saa ainutlaatuisen maun. Kaasugrilleillä on vielä paljon muitakin etuja. Seuraavasta oppaasta selviää, mitä ominaisuuksia nykyaikaisilla kaasugrilleillä on, millaisia eri malleja on saatavilla ja mihin kannattaa kiinnittää huomiota ostaessa.

Pieni kaasugrilli parvekkeelle vai kokonainen ulkokeittiö

Valmistajat tarjoavat monia erilaisia ja eri kokoisia kaasugrillejä. Jos sinulla on vain vähän tilaa parvekkeellasi, pieni butaani- tai propaanikaasulla toimiva pöytägrilli on hyvä vaihtoehto. Myös pieni kaasugrilli voi tulla kyseeseen parvekkeella. Nämä solakat grillit on varustettu kahdella tai kolmella tehokkaalla polttimella. Sivutasot voidaan yleensä taittaa kokoon. Grillin alaosassa on kaappi, joka on laadukkaissa malleissa valmistettu teräksestä tai ruostumattomasta teräksestä. Oven takana on tilaa suuremmallekin kaasupullolle.

Jos sinulla on paljon tilaa terassillasi, voit panostaa yhdistelmägrilliin, jossa on myös savustin. Nämä grilli toimivat sekä kaasulla että hiilillä. Vieläkin ylellisempi vaihtoehto kaasugrillin ystäville on kokonainen ulkokeittiö. Näissä täysvarustelluissa pihakeittiöissä voit valmistaa kaiken ja tietenkin grillata, paistaa ja keittää. Jos telttailet mielelläsi tai grillaat vain harvoin parvekkeella tai puutarhassasi, moderni camping-kaasugrilli on hyvä vaihtoehto. Pieni grilli, jossa on yksi poltin, tarjoaa pienestä koostaan huolimatta maksimaalisen grillausnautinnon.

Mitä etuja kaasugrillillä on verrattuna hiiligrilliin?

Hiiligrilliin verrattuna kaasugrilli tarjoaa monia etuja. Heti kun kaasupullo on avattu, voit sytyttää kaasupolttimet pietsosytytyksellä kiertosäätimien avulla. Polttimet saavuttavat hetkessä toivotun lämpötilan paistamista tai grillaamista varten. Lämpötilaa on helppo säätää kiertosäätimillä. Ja koska grillaamiseen ei käytetä hiiliä, kaasugrillit on helppo puhdistaa ja ne muodostavat vähemmän savua grillattaessa. Grillauksen jälkeen kiertosäätimet käännetään pois päältä, eikä kuumaa tuhkaa tarvitse hävittää. Toisin kuin hiiligrillejä, kaasugrillejä saa usein käyttää vuokra-asuntojen parvekkeilla. Jos haluat käyttää kaasugrilliä parvekkeellasi, sinun kannattaa kuitenkin tarkistaa talon säännöt. On myytti, että grillattu ruoka maistuu paremmalta, jos se on grillattu hiiligrillissä kuin kaasulla toimivissa malleissa.

Kaasugrillin tulee täyttää vaatimukset

Jos haluat ostaa itsellesi kaasugrillin, sinun kannattaa miettiä etukäteen, mihin sen sijoitat. Kahden, kolmen tai neljän hengen grilli-iltoihin sopii pieni camping-kaasugrilli tai pieni kaasugrilli, jossa on kaksi tai kolme poltinta. Jos olet intohimoinen grillaaja, sinun kannattaa ostaa kaasugrilli, jolla voit keittää, grillata, paistaa ja ehkä jopa savustaa. Suuret yhdistelmägrillit tai mukavat kesäkeittiöt ovat siihen tarkoitukseen ihanteellisia.

Usein kysytyt kysymykset

Kuinka kuuma kaasugrillistä tulee käytön aikana?

Kaasugrillin polttimet saavuttavat hetkessä 100–300 °C lämpötilan.

Kuinka pitkään kaasupullon sisältö riittää?

Kulutus riippuu käyttöajasta ja kaasupolttimien kW-tehosta. Jos polttimilla on 12 watin teho, 5 kg:n kaasupullo riittää noin 5 tunniksi ja 30 minuutiksi.

Kuinka monta poltinta kaasugrillissä tulee olla?

Se riippuu grillausalan koosta. Suuret yhdistelmägrillit on varustettu 4, 5 tai 6 polttimella, joita voi säätää yksilöllisesti.

Miten kaasugrilli puhdistetaan?

Kaasugrillin grillausosa ja ritilä on valmistettu teräksestä ja ruostumattomasta teräksestä. Puhdistamiseen tarvitaan yleensä pehmeä harja, vettä ja puhdistusainetta.

Ylös