14 päivän peruutusoikeus Ilmainen toimitus

Infrapunalämmittimet


Säteilylämmittimet puutarhaan

Haluaisitko nauttia miellyttävästä tunnelmasta ulkona myös talvella tai viileinä iltoina? Säteilylämmitin on tähän tarkoitukseen täydellinen ratkaisu. Tällaisella lämmittimellä voit lämmittää tehokkaasti ja luoda miellyttävää lämpöä pihallesi, terassillesi tai puutarhaasi. On olemassa erilaisia säteilylämmittimiä, jotka eroavat toisistaan tehon, energiankulutuksen ja lämmöntuoton suhteen. Tässä tekstissä kerromme sinulle kaiken, mitä sinun tulee tietää näistä lämmittimistä.

Infrapunalämmittimet, terassilämmittimet ja kaasulämmittimet

On olemassa kolme erilaista säteilylämmitintyyppiä: infrapunalämmitin, terassilämmitin ja kaasulämmitin Infrapunalämmittimet tuottavat lämpöä infrapunasäteilyn avulla, kun taas terassilämmittimet toimivat kaasulla tai sähköllä ja luovat avoimen liekin. Kaasulämmittimet tuottavat lämpöä polttamalla kaasua, ja niitä ei tule missään tapauksessa käyttää sisätiloissa, sillä hiilidioksidipäästöt voivat olla vaarallista. Sisätiloihin soveltuu sähköllä toimivat infrapunalämmittimet.

Säteilylämmittimien käyttötarkoitukset

Tällaista lämmitintä voidaan käyttää eri tarkoituksiin. Jos esimerkiksi grillaat tai istut mielelläsi ulkona, voi lämmitin luoda miellyttävää lämpöä ja huolehtia siitä, että voit viettää aikaa ulkona myös viileämpinä iltoina. Infrapunalämmittimiä voidaan käyttää myös sisällä, ja ne ovat ihanteellinen lämmitysmuoto talvipuutarhoihin, verstaisiin tai autotalleihin.

Säteilylämmittimen ostaminen – tärkeää tietoa ja apua valintaan

Jos haluaisit ostaa tällaisen lämmittimen, sinun tulisi ensin miettiä minkälaisen lämmittimen tarvitset. Infrapunalämmittimet ovat ihanteellisia sisätilojen lämmittämiseen, kun taas kaasulämmittimet ovat hyvä valinta ulkotiloihin. Terassilämmittimet on suunniteltu ulkokäyttöön, mutta ne eivät yleensä ole yhtä tehokkaita kuin kaasulämmittimet. Mieti myös, mihin tarkoitukseen tarvitset lämmitintä ja kuinka tehokas sen tulee olla. Suuremmille alueille kannattaa hankkia korkean teholuokan malli. Vertaile myös erilaisia laitteita niiden energiankulutuksen, turvallisuuden ja hinnan suhteen, jotta löydät itsellesi sopivan mallin.

Usein kysytyt kysymykset

Kuinka turvallinen säteilylämmitin on?

Säteilylämmittimet ovat turvallisia niin kauan kuin niitä käytetään sääntöjen mukaan ja jos ne on varustettu asiaankuuluvalla sertifikaatilla.

Kuinka paljon energiaa tällainen lämmitin kuluttaa?

Säteilylämmittimen energiankulutus riippuu lämmittimen tyypistä ja tehosta. Infrapunalämmittimet kuluttavat yleensä vähemmän energiaa kuin kaasulämmittimet. On kuitenkin tärkeää huomioida, että energiankulutus riippuu myös käyttöajasta ja lämmittimen asetuksista.

Kuinka pitkäikäinen säteilylämmitin on?

Säteilylämmittimen elinikä riippuu laitteen laadusta ja siitä, kuinka usein ja intensiivisesti sitä käytetään. Säteilylämmittimien tulisi yleensä kestää vähintään muutama vuosi, jos niitä hoidetaan ja huolletaan asianmukaisesti.

Voinko käyttää säteilylämmitintä myös sisätiloissa?

Kyllä, infrapunalämmittimiä voidaan käyttää myös suljetuissa tiloissa. Kaasulämmittimiä tulee käyttää vain hyvin tuuletetuissa tiloissa, mieluiten ulkona, sillä ne voivat tuottaa hiilidioksidia.

Miten voin hoitaa säteilylämmitintäni?

Säteilylämmittimesi käyttöikä pitenee, jos puhdistat ja huollat sen säännöllisesti. Varmista, että lämmitin on kytketty pois päältä, ja että se on jäähtynyt, ennen kuin puhdistat sen. Älä käytä voimakkaita puhdistusaineita, vaan puhdista mallisi kostealla pyyhkeellä ja miedolla puhdistusaineella. Tarkista myös säännöllisesti kaasu- tai sähköliitin ja onko laite vaurioitunut.

Ylös