14 päivän peruutusoikeus Ilmainen toimitus

Lattiatuuletin


Lattiatuuletin – raikas tuulahdus kuumiin kesäpäiviin

Koska ilmastointilaitteet ovat harvinaisia, lattiatuulettimet ovat hyvä vaihtoehto kuumista kesäpäivistä ja -öistä selviytymiseen. Ne huolehtivat raikkaasta tuulahduksesta ja vilvoituksesta, sillä ne saavat ilman kiertämään ja viilentävät ihomme. Erilaisten mallien ja säätömahdollisuuksien ansiosta uusi lattiatuulettimesi voidaan sopeuttaa myös aivan sinun tarpeisiisi ja käyttöpaikkaan sopivaksi.

Millainen lattiatuuletin sopii sinulle? Erilaiset mallit yhdellä silmäyksellä

Lattiatuulettimissa on jalusta, ja useimmiten säädettävä teleskooppivarsi, jonka avulla tuulettimen korkeutta voidaan säätää yksilöllisesti. Lisäksi tuuletinpää liikkuu yleensä, mikäli niin haluat, suunnilleen 180 ° kulmassa edestakaisin. Siten voit sopeuttaa ilmavirran paremmin omiin mieltymyksiisi.

Klassisessa versiossa on moottorilla toimivat lavat, jotka ovat verkkokuoren sisällä – siten et vahingossa osu liikkuviin lapoihin. Tällaisiin lattiatuulettimiin kuuluu yleensä kaukosäädin, joten sinun ei tarvitse nousta sohvalta tai sängystä säätääksesi esimerkiksi tuuletinpään liikkeen nopeutta.

On olemassa myös vesijäähdytteisiä lattiatuulettimia, joita kutsutaan usein myös sumutuulettimiksi. Nämä mallit nostavat veden jäähtymisen seurauksena ilmankosteutta ja saavat aikaan viileämmän ilmavirran. Niitä kannattaa harkita, jos huoneissasi on kesäisin erittäin kuiva ilma.

Toinen vaihtoehto on tornituuletin, joissa, toisin kuin klassisissa tuulettimissa, ei ole ainoastaan yhtä pääroottoria, vaan useita pystysuoraan päällekkäin pinottuja tuuletinpäitä. Ne ovat pitkänomaisen muotonsa ansiosta suositeltavia etenkin silloin, kun sinulla on vain vähän tilaa käytössäsi. Ne tulevat kyseeseen myös silloin, kun etsit hiljaista lattiatuuletinta.

Lattiatuulettimen toiminnot ja ominaisuudet

Roottorin halkaisijan tulisi olla sopusoinnussa huoneen koon kanssa. 30 cm:n halkaisija sopii vakiokokoisiin huoneisiin, suurempiin tiloihin suositellaan 40–50 cm:n halkaisijan roottoreita, jotka saavat aikaan voimakkaamman ilmavirran. Sama koskee myös tehoa: pieniin huoneisiin riittää 30–40 wattia, suuremmat tilat vaativat 50 wattia tai enemmän.

Jos lattiatuulettimen tulee olla hiljainen, koska haluat käyttää sitä esimerkiksi nukkuessasi, valmistajan ilmoittama äänitehotaso antaa sinulle hyvän orientoitumisperusteen. 40 dB sopii nukkumiseen ja on hiljaisempi kuin tavallinen keskustelun ääni (noin 55 dB).

Jos haluat käyttää lattiatuuletintasi kaukosäätimellä, sellainen on tietysti oltava mallissa mukana. Joissain malleissa on jopa oma sovellus. Jos haluat muuttaa tuulettimesi paikkaa useasti, sen tulisi olla kevyt tai siinä tulisi olla liikuttamista helpottavat pyörät.

Designin suhteen sen tulisi sopia väriltään sisustukseesi. Koska useimmat lattiatuulettimet ovat mustia tai valkoisia, se ei yleensä ole ongelma.

Voit valita uuden tuulettimesi täältä, tilata sen verkosta ja antaa toimittaa sen suoraan kotiovellesi!

Usein kysytyt kysymykset

Alentaako vesijäähdytteinen lattiatuuletin lämpötilaa?

Ei, se ei ole fysikaalisesti mahdollista, sillä sitä varten lämmin ilma pitäisi johtaa ulos – kuten ilmastointilaite tekee. Vesijäähdytys huolehtii ainoastaan raikkaammasta ilmavirrasta.

Mitä muuta pitää ottaa huomioon kun aikoo ostaa lattiatuulettimen, jonka tulisi olla hiljainen?

Yleisen käyttöäänen lisäksi tuulettimessa tulisi olla eri tiloja ja tehotasoja. Siten voit esimerkiksi pienentää tehotasoa yöllä, jolloin se työskentelee automaattisesti hiljaisemmin.

Millaisia tuulilajeja lattiatuulettimissa on?

Yleensä valittavissa on vähintään "normaali"/tasainen, hiljaisempia vaihtoehtoja makuuhuoneeseen sekä luontotila, joka tuottaa epäsäännöllisen ilmavirran, aivan kuin olisit ulkona.
Ylös