Biljardipöydät

Biljardipöydän ostaminen optimaaliseen vapaa-ajan viettoon Electronic Starilta

Hienoa huopaa, kiillotettuja palloja ja ylellisiä keppejä: biljardi on peli, joka on ihastuttanut kaikenikäisiä ihmisiä jo vuosisatojen ajan, ja sitä pelataan ammattimaisesti lukemattomissa seuroissa ja liigoissa. Jos haluat harjoitella rauhassa tai pelata säännöllisesti ystävien kanssa, voit ostaa oman biljardipöydän. Pöytiä on saatavilla klassisissa 7 ja 8 jalan pituuksissa, minkä lisäksi myös taitettavat mallit, 4 in 1 -pöydät ja pienet kokovaihtoehdot tarjoavat optimaalisia peli-iloja - myös silloin, kun kotona ei ole tilaa omalle biljardihuoneelle.

Mitä erilaisia pelimuotoja biljardista on olemassa?

Biljardista on olemassa vähintään seitsemän erilaista peliversiota, joihin taas kuuluu erilaisia sääntömuotoja ja yksilöllisiä sopimuksia. Pool on yleisimmin pelattu biljardipeli. Myös snooker ja karamboli kuuluvat pidetyimpiin pelimuotoihin. Kaksi viimeistä pelimuotoa vaativat kuitenkin erilaisen pöydän, esimerkiksi snookerissa käytettävä biljardipöytä on perinteisesti suurempi ja pussit pienemmät. Karambolipöydässä taas ei ole lainkaan pusseja, ja siinä pelataan vain kolmella pallolla ja kepillä.

Biljardipöytien osto Rileyltä: laadukasta ja monipuolista

Jos pelaa biljardia ennen kaikkea harrastuksena, voi pelata poolia ja snookeria samalla pöydällä eikä tarvitse hankkia kahta erillistä pöytää. Kompaktin ja taitettavan biljardipöydän molempiin peliversioihin tarjoaa valmistaja nimeltä Riley mallilla FS-6. Pöytä on kuusi jalkaa pitkä (noin 183 cm), ja sen voi taittaa tilaa säästävästi kasaan, kun sitä ei käytetä. Jotta harrastushuoneeseen saa vaihtelua, mukana toimitetaan myös darts-taulu ja pöydän päälle asetettava pöytätennislevy.

Yhtä lailla taitettava ja siitä huolimatta laadukas on Rileyn FSPW-6 -biljardipöytä. Se muuttuu käden käänteessä tukevaksi pöydäksi poolille ja snookerille. Kuusi jalkaa pitkä ISD1055-biljardipöytä ei ole taitettava, mutta sen sijaan kirjoitus- ja ruokapöydäksi muunnettava, ja myös se on peräisin Rileyltä. Tämän version suuri etu: biljardipöytä yhdistää perinteisen mallin tukevuuden taitettavan pöydän joustavuuteen.

Monipuolista konseptia Riley soveltaa myös 4 in 1 -biljardipöydässään. Sillä voi pelata yhtätoista peliä neljällä eri pinnalla. Niihin lukeutuvat esimerkiksi pöytäjalkapallo, pöytätennis, keilailu ja - sähköisen puhaltimen ansiosta - tapahtumarikas ilmakiekko.

Suuri ja tukeva: puhdasta biljardia 7 tai 8 jalan biljardipöydällä

Jos pelaa säännöllisesti biljardia ja jos käytettävissä on riittävästi tilaa, on viisas neuvo valita suuri biljardipöytä jalallisessa mallissa. Valmistaja oneConcept tarjoaa esimerkiksi Brighton-mallin punaisella veralla. Sisäinen pallon palautus helpottaa pallojen ottamista ja kirsikkapuuviilu antaa pöydälle ylellisen ja laadukkaan vaikutelman. Saatavilla on vaihtoehtoisesti malli vihreällä veralla ja tummalla pähkinäpuuviilulla. Vielä suurempaa pöytää valmistaja tarjoaa Leeds-mallillaan. Kahdeksan jalkaa suuri pöytä on mitoiltaan noin 132 x 244 cm.

Taitettava vai ei? Suuri vai pieni biljardipöytä? Mikä malli on oikea?

Mikä biljardipöytä sopii parhaiten mihinkin tarkoitukseen, riippuu ennen kaikkea kahdesta tekijästä: pelaajan tavoitteista ja käytettävissä olevasta tilasta. Kuuden jalan kokoinen, taitettava pöytä on suositeltava lapsille ja satunnaisiin peleihin. Taitettavat versiot tuovat lisäksi sen edun, että niitä voi säilyttää tilaa säästävästi. Jos haluaa kuitenkin pelata biljardia säännöllisesti ja kehittää valmiuksiaan jatkuvasti, kannattaa valita kiinteästi seisova pöytä. Kun se on kerran asennettu, se tarjoaa tasaisen, tukevan pelialustan ja - myös omapainonsa ansiosta - suurta vakautta. Yksi vaihtoehto on kiinteästi seisova pöytä, jota voi käyttää ruoka- tai kirjoituspöytänä. Sen kohdalla suositellaan kuitenkin varovaisuutta, sillä mikäli vaikka juoma kaatuu pöydälle, se voi vahingoittaa verkaa ja pahimmassa tapauksessa biljardilevyn puuta.

Kaikki Electronic Starin verkkokaupassa tarjottavat pöydät ovat ihanteellisia harrastushuoneisiin ja biletiloihin - täyttipä biljardipöytä sitten lasten iltapäivät, toimi kilpailualustana juhlavieraille tai tuki uusia biljardin pelaajia heidän harjoittelussaan. Ennen kaikkea suuret Rileyn ja oneConceptin mallit soveltuvat lisäksi pelaajille, jotka haluavat sisustaa ensimmäisen biljardihuoneensa. Tarjottavat pöydät ovat esiasennettuja ja helppoja koota. Kepit, pallot ja lisävarusteet kuuluvat enimmäkseen toimitukseen. Siten mikään ei estä ensimmäistä peliä heti kokoamisen jälkeen!

Kirjaudu sisään
Anna tähän sähköpostiosoitteesi.
Anna vähintään 6 merkkiä.
Kirjaudu sisään
Anna tähän sähköpostiosoitteesi.
Anna vähintään 6 merkkiä.