14 päivän peruutusoikeus Ilmainen toimitus

PA-kaiuttimet aina edulliseen hintaan. Electronic-Star tarjoaa suuren valikoiman joka makuun ja tarpeeseen

Mitä ovat PA-kaiuttimet? Jos tarvitset kunnon meteliä, olet oikeassa paikassa. PA-kaiutin tuo sopivan äänentoiston kaikentyylisiin tapahtumiin ja tilaisuuksiin.

Lyhenne PA tulee englannin sanoista "public address" (suomennos suurinpiirtein ”yleisön äänentoisto”), ja juuri sitä sillä tarkoitetaan: suurempaa ihmismäärää varten tarvittavaa audiolaitteistoa. Electronic-Starilta löydät suuren valikoiman erilaisia kaiutinjärjestelmiä erilaisiin käyttötarkoituksiin: lavalle, jääkiekko- tai jalkapallokotistudioon, yksityisiin juhliin tai studioon. PA-kaiuttimemme ovat edukseen missä tahansa. Kannattaa erityisesti vilkaista Blue- ja Whitestar -sarjojamme. Jos tilanne on erityisen vaativa, tukeudu PA-kaiuttimiin, jotka on varustettu ABS-kotelolla. Kotelo on kevyt, roiskeenkestävä, iskunkestävä ja venyvä. PA-kaiutin ABS-kotelolla sopii erinomaisesti ulkoilmatilaisuuksiin.

Aktiivi vai passiivi ja mitä se tarkoittaa

PA-kaiuttimet jaetaan aktiivi- ja passiivikaiuttimiin. Sisäänrakennetun vahvistimen ansiosta aktiivikaiuttimia on helpompi kuljettaa, ja niihin tarvitaan vähän asiantuntemusta. Aktiivikaiuttimen lisäksi ei tarvitse hankkia sopivaa vahvistinta, sillä valmistaja on jo etsinyt siihen sopivan. Kun liikuteltavuus on tärkeää, on aktiivi-PA-kaiutin ykkösluokan äänentoistoratkaisu, sillä kenenkään ei tarvitse kanniskella painavaa vahvistinta. Passiivi-PA-kaiutin on pelkkä kaiutin. Se saa voimansa vahvistimesta, joka pitää valita erikseen. Kanavamäärästä riippuen yksi vahvistin – eli päätevahvistin – ohjata useampaa PA-kaiutinta. Laitteiden yhdistäminen toisiinsa vaatii hienosäätöä, mikä taas edellyttää vähän enemmän asiantuntemusta. Yleensä vahvistimen tehon pitäisi olla 10–15 % korkeampi kuin kaiuttimen kokonaisteho. Edullisemman hintansa ansiosta passiivi-PA-kaiuttimet sopivat erityisen hyvin lavatapahtumiin ja muihin tilaisuuksiin, joihin tarvitaan useampaa PA-kaiutinta.

Subwoofer vai full range ja mitä se tekee

Bileidesi musiikkitaso ei saa hävitä klubille – tämän ymmärrämme hyvin. PA-kaiutinjärjestelmät kykenevät yleensä soittamaan vain keski- ja ylemmät frekvenssit ongelmitta, siksi me Electronic-Starilla tarjoamme sopivat PA-subwoofer ja full range PA-kaiuttimet. Subwooferia voi pitää PA-kaiuttimesi upgreidauksena. Subwooferit on trimmattu soittamaan bassot eli matalat äänet parhaalla mahdollisella tavalla. PA-kaiuttimet pitävät siis huolen keski- ja ylä-äänistä, subwoofer alaäänistä. Näin syntyy täyteläinen äänielämys joka tilaisuuteen. Yhtä hieno on full range -kaiuttimiemme soundi. Ne pystyvät kattamaan tavallisia kaiuttimia laajemman frekvenssialan. Silloin ääni on monipuolisempi ja basso kuuluu ja tuntuu selvemmin. Full range -kaiuttimet ovat PA-kaiuttimien ”yleismies”-versio, yhdistelmä kaiutinta ja subwooferia. Bassontoisto on kuitenkin hieman heikompi kuin PA-subwooferin. Full range PA-kaiutin on aktiivinen ja siksi kätevä kuljettaa. Sitä voisi kutsua täydelliseksi ratkaisuksi musiikkitilaisuuksiin, joiden paikka vaihtelee.
Jos nyt mietit, mikä järjestelmä olisi sinulle paras, voimme sanoa vain: Se riippuu käyttötarkoituksesta.

Lava tai studio ja mitä monitoreilla on tekemistä tämän kanssa

Tunnetko monitorin vain tietokoneen yhteydessä? Periaate siinä on sama kuin lava- ja studiomonitoreissamme: Mikä tulee sisään, tulee ulos. PC:lläsi monitorista tulee kuvaa, PA-kaiuttimien kohdalla ulos tulee ääntä. Lavamonitorit, aivan kuin nimestä kuuluu, on suunniteltu käyttöön lavalle. Ne välittävät bändille tai laulajalle autenttisen kuvan soundista sellaisena, kuin yleisö sen kuulee. Myös studiomonitorien äänenlaatu on autenttinen. Ne on suunniteltu joka musiikkilajin tuottajille ja ovat jokaisen studion olennainen osa. Kaikki tuottajat haluavat toki aidon kuuloisen soundin.

Tee tapahtumastasi menestys! Osta PA-kaiutin edullisesti Electronic-Star.fi -kaupasta.

Meiltä löydät kaiken, mitä tarvitset, jotta palaset loksahtelevat kohdalleen. Voit hankkia meiltä tarvittavat lisätarvikkeet PA-kaiuttimiin: statiivit, liittimet, suojat yms. varmistavat onnistumisen.

Ylös