14 päivän peruutusoikeus Ilmainen toimitus

Lämmittimet

Millaisia lämmittimiä on tarjolla?

Lämmittimien kuumin aika on kylminä kuukausina lokakuusta huhtikuuhun. Liikuteltavat lämmittimet tarjoavat apua tiloissa, joissa ei ole kiinteää lämmitystä tai jos varsinainen lämmitysjärjestelmä ei jostain syystä tarjoa tarpeeksi lämpöä. Eri malleja on saatavilla eri käyttötarkoituksiin. Ne ihastuttavat innovatiivisilla teknologioillaan, upeilla malleillaan ja omaperäisyydellään. Modernit liikuteltavat lämmittimet lämmittävät huoneen paikallisesti, mutta tehokkaasti, mikä luo lämpimän ja mukavan ilmapiirin. Myös käyttämätöntä tilaa voi suojella kylmältä tai kosteuden ja homeenkin leviämiseltä lämmittimen avulla. Siirreltävät lämpöpatterit varmistavat myös rakenteiden säilymisen kuivina ja terveinä. Joitakin lämmittimiä voidaan käyttää myös tehokkaasti ulkoalueilla, kuten terasseilla tai parvekkeilla viileinä päivinä tai vuodenaikoina.

Entä miten lämmittimet välittävät lämpöä? Lämmitysjärjestelmät voivat siirtää lämpöä kahdella tavalla ja ne myös jaotellaan näiden mukaisesti. Yksi on kiertoilma ja toinen lämpösäteily. Kiertoilmalämmittimet siirtävät lämmön viileään huoneilmaan. Huoneilma virtaa lämmittimeen, joka lämmittää sen. Sitten se virtaa takaisin huoneeseen ylöspäin katon suuntaan ja laskee jälleen alas vastakkaista seinää myöten. Tämä luo kiertoliikkeen, sillä viileä ilma virtaa alhaalta ja luo ilmankierron huoneeseen. Ilmavirran vuoksi huone lämpenee lyhyessä ajassa.

Säteilylämmitin sitä vastoin ei siirrä lämpöä ilmaan vaan säteilee sitä suoraan ihmisiin tai esineisiin, jotka puolestaan vapauttavat saamaansa lämpöä tasaisesti ympäristöön. Näin toimivat esimerkiksi kaakeliuuni ja takka. Säteilylämmittimet ovat korkean lämpötilan säteilijöitä, kuten sähkösäteilylämmitin, kaasusäteilylämmitin ja infrapunalämmitin. Ne voivat jakaa lämpöä tai lämpöenergiaa suurempien etäisyyksien päähän tai säteillä suuremmalle alueelle, eivätkä tuota paljoakaan ilmankiertoa huoneeseen.

Millainen siirrettävä lämmitin sopii minulle parhaiten?

Ensin tulee miettiä:

  • Miksi lämmitystä tarvitaan?
  • Minne lämmitin halutaan laittaa?
  • Mitä halutaan lämmittää? Esineitä, henkilöitä vaiko ympäristöä?

Sisätiloihin on saatavilla siirreltäviä kiertoilmalämmittimiä, sähkölämmittimiä tai infrapunalämmittimiä. Modernilla muotoilullaan lämmittimet rikastuttavat asuinalueen tunnelmaa. Niitä voidaan tarvittaessa siirrellä. Tyyppiominaisuuksien lisäksi on huomioitava myös muut kriteerit: energialähteen tyyppi, vattimäärä, lämmitysjärjestelmän tyyppi, energiankulutus ja tehokkuus. Varsinkin näkyvällä paikalla laitteen ulkomuodon tulee sopia ympäristöön sekä huoneen tunnelmaan. Electronic Star tarjoaa laajan valikoiman houkuttelevia ja moderneja lämmittimiä.

Erityisenä kohokohtana ovat sähkötakat, joissa on integroitu lämmitin, taustavalo ja eloisa keinoliekki. Modernin mallisena tai autenttisessa historiallisessa tyylissä ne luovat harmonisen ja romanttisen ilmapiirin ja tehokkaan lämmöntuotannon. Suurin osa laitteista on suunniteltu sisätiloihin ja seinälle asetettavaksi. Jotkut mallit soveltuvat myös sijoitettavaksi suojaisiin ulkotiloihin.

Myös ulkoalueita voidaan lämmittää. Infrapunalämmittimetja terassilämmittimet tarjoavat lämpösäteilyllään miellyttävää lämpöä terassilla, parvekkeella, pihalla, katetuilla alueilla tai ulkoalueilla. Tällä tavoin myös viileällä ilmalla voidaan käyttää raittiissa ilmassa olevaa tilaa.

On myös käytännöllisiä ja hyödyllisiä erityislämmittimiä, kuten seinälle kiinnitettävä kenkäkuivaaja. Ne pitävät sähköisten kuumailmapuhaltimien ja letkujen avulla kengät aina lämpiminä ja kuivina. Erityinen lämmitin on myös vauvan hoitopöydän lämmitin pehmeällä valolla. Näiden avulla hoitopöytä lämpenee ja hemmottelee vauvaa vaipan vaihdon aikana. Erityisiin lämmityslaitteisiin kuuluvat myös lämpöpeitot ja -tyynyt. Ne lämpenevät sähköllä ja antavat lämpöä kylminä talviöinä - tai iltoina.

Tiesitkö, että fiksusti lämmittämällä voit säästää rahaa?

Useimmat tietävät tärkeimmät energiansäästövihjeet lämmitettäessä: 1. Kymmenen minuutin tehokas tuuletus kuluttaa huomattavasti vähemmän energiaa kuin ikkuna raollaan neljän tunnin ajan. 2. Käytä termostaattia optimaalisen lämmityslämpötilan asettamiseen. 3. Tiivistä ja eristä ikkunat tarvittaessa. Kuitenkin harvat meistä ajattelevat, että yhden asteen huonelämpötilan alennus voi säästää 5 - 10 prosenttia energiaa ja sen lisäksi noin 200 kilogrammaa hiilidioksidipäästöjä. Tämä on suotuisaa sekä lompakolle että ympäristölle.

Tiesitkö, että infrapunalämmitin on lämmitinten kameleontti?

Infrapunalämmittimet sopivat täydellisesti kodin tunnelmaan. Niitä on nimittäin saatavilla monissa eri malleissa. Niitä on useita itsenäisiä siirreltäviä lämmittimiä sekä malleja, jotka on valmistettu lasista, luonnonkivestä tai erityisellä muotoilulla. Jos katsot tarkkaan, jopa jotkin peilit voivat paljastua infrapunalämmittimiksi.

Ylös