PA-kaapelit, rasiat & adapterit

Valitse
Järjestä
  • Sivu 1 / 3
41 Osumia "PA-kaapelit, rasiat & adapterit"
Suodatin ja lajitella
  • Sivu 1 / 3
PA-kaapelit, rasiat & adapterit

PA-kaapelit, pistokkeet ja adapterit Elektronik-Star -nettikaupasta

Tuttu tilanne: kaiutin paikallaan, mikseri liitettynä, myös valo toimii. Samalla huomaat, että olet ottanut väärän kaapelin mukaan! Koska tapahtuman järjestäminen ilman äänentoistoa on erittäin vaikeaa, olemme huolehtineet sopivista adaptereista sekä tarvittavista pistokkeista kauppamme valikoimaan. Niiden kanssa mikään ei voi mennä vikaan. Tuotteet ja tieto löytyvät samasta paikasta.

RCA-kaapeli

Kaapelin usein kuultu käyttönimi "cinch" liittyy maailmanlaajuisesti nimitykseen standardista poikkeavaan sähköliittimeen. RCA-kaapeleita löytyy erityisesti kaikenlaisista kodin audio- ja video -laitteista. Jokainen signaali käyttää omaa pistoketta, ja niiden erotuksesta huolehtii erityinen kaapeleiden värikoodaus. Suurin osa yhtenäisistä värikoodeista on maailmanlaajuisesti yleisesti käytössä. Audiokäytössä punainen liitetään oikeaan kanavaan ja valkoinen vasempaan kanavaan. Tämän lisäksi löytyy oranssi pistoke digitaali-audio -liitäntöihin, sekä musta bassokaiuttimiin tai keskus-kanavaan. RCA-kaapeleita voidaan käyttää myös erilaisten efekti- tai mikserilaitteiden yhdistämiseen. Tämän lisäksi erilaiset soittolaitteet kuten levysoitin tai CD-soitin voidaan liittää jakkiliitännän avulla tarvittaviin miksereihin.

PA-kaapeli

PA-liitäntäpistoke tai -kaapeli, josta käytetään joskus nimistystä „speakon“, on kaiutin-sähköliitin, jonka ominaisuuksia ovat mm:ssa toimivuus, suuri suorituskyky sekä turvallinen lukinta. Speakon-pistoke on firma Neutrikin kehitystyötä. PA-liitäntä on rakenteeltaan lähes samanlainen kuin Neutrik -tuotteet. Tämä liitäntä on luotettavin ja täten myös eniten käytetty liitäntä esitysteknisissä olosuhteissa. Liitäntää käytetään yhdistämään PA-kaiuttimia erilaisiin vahvistimiin tai miksereihin.

Jakki-kaapeli

Jakkiliitännät eli jakkikaapelit ovat hyvin yleisesti käytettyjä liitäntämahdollisuuksia audiolähteisiin kuten MP3-soittimiin tms., tai erilaisiin toistolaitteisiin kuten vahvistimiin tai autoradioon. Niin mono- kuin stereovaihtoehtoina jakkikaapeleita löytyy 2,5mm:n, 3,5mm:n sekä 6,35mm:n paksuisina. 3,5mm:n stereo-jakkiliitäntä soveltuu yleisiin kannettavien laitteiden kuulokeliitäntöihin. 6,35mm:n stereo-jakkiliitäntä soveltuu puolestaan yleisten vahvistimien sekä DJ-miksereiden kuulokeliitäntöihin. Näissä tapauksissa lisänä toimitetaan usein adapteri, sillä hyvin vähäisissä kuulokkeissa on 6,35mm:n liitäntämahdollisuus, vaan useimmat ovat rakennettu suuremman yhteensopivuuden saavuttamiseksi 3,5mm:n liitännäöillä..

XLR-kaapeli

XLR viittaa elektronisten sähköliittimien teollisuusstandardiin. XLR-liitännät ovat joko kolme-, viisi- tai seitsemännapaisia ja niitä käytetään ammattimaisissa PA-, äänistudio- ja valoteknisissa liitännöissä analogisiin mikrofoni- ja kaiutinsignaaleihin. Yleisien jakkiliitäntöjen vastakohdaksi XLR:n hyvänä puolena on sen pieni likaantuminen, sillä sen ei tarvitse olla kontaktissa muiden esineiden tai ihopintojen kanssa. Tämän vuoksi XLR-liitännät ovat usein pitkäikäisiä. Useimmat korkeamman hintatason DJ-mikserit omaavat XLR-liitännät, jotta ne voidaan yhdistää suoraan erilaisiin kaiuttimiin

Showtekniset jatkojohdot, adapterit sekä muut tarvikkeet

Monipuolisten kaapeleiden lisäksi löydät kaupastamme myös showteknisiä jatkojohtoja. Jatkojohdot showtekniikkaan omaavat on/off -kytkimen, ja ne voidaan liittää yleisiin sähköpistorasioihin, mikä puolestaan mahdollistaa valoefektien dynaamisen kytkennän ja hallinnan. Lisäksi suurimmassa osassa johdoista on flash -toiminto jokaiselle yksittäiselle kanavalle, mikä mahdollistaa jokaisen kanavan virranlähteen rytmisen kytkennän. Jotta liitännät käyvät yhteen myös silloin, milloin ne eivät käykään, löydät kaupastamme useita erilaisia adaptereja sekä adapterikaapeleita, esimerkiksi RCA–jakki , RCA–XLR, jakkiadapterin ohuesta paksumpaan sekä toisinpäin. Tämä vasta esimakua, loput tarvikkeista löydät verkkokaupastamme.

Kirjaudu sisään
Anna tähän sähköpostiosoitteesi.
Anna vähintään 6 merkkiä.
Kirjaudu sisään
Anna tähän sähköpostiosoitteesi.
Anna vähintään 6 merkkiä.