Kahvakuulat

Valitse
Järjestä
17 Osumia "Kahvakuulat"
Suodatin ja lajitella
Kahvakuulat

Kahvakuula

Urheilu on tärkeää, jotta keho pysyy terveenä. Kahvakuulalla tehdyt harjoitukset ovat erityisen tehokkaita. Kyseessä on kuulan muotoinen käsipaino, jolla voi harjoitella niin kotona kuin kuntosalillakin. Kahvakuulaharjoittelu vahvistaa, vakauttaa ja nopeuttaa ja voi myös ehkäistä terveysongelmia, kuten selkäkipuja. Seuraavassa kerromme, miten tehokasta se voi olla, mitkä ovat hyviä harjoituksia aloittelijoille ja edistyneille, ja mitä etuja kahvakuulaharjoittelussa on.

Kahvakuulat – ihanteelliset apuvälineet kokovartaloharjoitteluun

Monet kohottavat kuntoaan kahvakuulaharjoittelulla, joka on aina toiminnallista. Kuulalla, jonka alaosa on tasainen ja jonka yläosassa on kahva, voidaan treenata koko kehoa voiman, kestävyyden, koordinaation, liikkuvuuden, nopeuden ja kehonhallinnan osalta. Painot edistävät lisäksi lihasten kasvua sekä selän ja lantion vakautta.

Lisäksi harjoittelu parantaa sydän- ja verisuonijärjestelmää ja polttaa runsaasti kaloreita. Harjoittelussa käytetään kaikkia lihasryhmiä. Kahvakuulat kuuluvatkin sen vuoksi jokaisen kuntosalin ehdottomaan varustukseen. Ne ovat monikäyttöisiä, ja niitä on saatavilla joko yksittäin tai seteissä. Kahva sopii erityisen hyvin nopeille ja monia toistoja sisältäville harjoituksille. Harjoittelu tarjoaa lukuisia erilaisia harjoituksia, kuten:

 • maastaveto
 • heilautus
 • tempaus
 • pystypunnerrus
 • rinnalleveto

Harjoittelun monipuoliset mahdollisuudet ovat lähes rajattomat. Painoissa on se hyvä puoli, että harjoittelu ei vaadi juurikaan muita välineitä ja sen voi toteuttaa mukavasti kotona.

Kahvakuulan osto – saatavilla on erilaisia painoja

Saatavilla on eripainoisia kahvakuulia, esimerkiksi 8, 12 tai 24 kg:n painolla, joten jokaiselle löytyy omaan tarpeeseen sopiva. Kahvakuulasettiin sisältyy eri painoluokkia aina 8 ja 32 kg:n väliltä. Painot voidaan ottaa mukaan myös matkoille, joten harjoittelu on mahdollista missä ja milloin vain.

Aloittelijat voivat aluksi opetella oikean tekniikan kevyemmällä, 12 tai 16 kg painavalla kahvakuulalla. Ne sopivat myös lämmittelyyn. Urheilullisille naisille suositellaan aluksi 8 kg:n painoa. Painavilla kahvakuulilla voi treenata kohdistetusti tiettyjä lihasryhmiä. Jos kahvakuula on säädettävä, se mahdollistaa monipuolisen ja vaihtelurikkaan treenin.

Ihanteellinen kahvakuulatreeni

Aloittelijoiden pitää ensin tottua harjoittelupainoon ja opetella oikea asento. Hyviin kahvakuulaharjoituksiin kuuluu esimerkiksi maastaveto, joissa paino nostetaan selkä suorana alemmilla selkälihaksilla ja lantiolla. Jopa helpoilta vaikuttavat harjoitukset vauhdittavat sydän- ja verisuonijärjestelmää ja saavat rasvan palamaan. Heilautus on tyypillinen harjoitus, joka treenaa koko vartaloa:

 • Aseta jalat hartioiden leveyteen.
 • Aseta kahvakuula taaksesi.
 • Mene kevyeen kyykkyyn.
 • Suorista selkä ja työnnä takapuoli taakse.
 • Ota ote kahvakuulasta kurottamalla kätesi jalkojesi välistä.
 • Heilauta kahvakuulaa vartalo jännittyneenä niin kauan kuin mahdollista, vauhdin tulee tulla lantiosta, ei käsivarsista.

Kokeneet harjoittelijat voivat kokeilla heilautusta myös yhdellä kädellä

Yhteenveto

Kahvakuulilla harjoittelu on paljon muutakin kuin pelkkää voimaharjoittelua. Se harjoittaa myös kuntoa, koordinaatiota, liikkuvuutta, nopeutta, joustavuutta ja monia muita osa-alueita. Kahvakuulaharjoitukset ovat lisäksi täydellisiä sydän- ja verisuonijärjestelmän kestävyysharjoitteluun. Erilaisten painojen ansiosta treeni sopii yhtä lailla sekä aloittelijoille että edistyneille. Jos kahvakuula on säädettävä, sen kanssa voi tehdä entistä enemmän erilaisia harjoituksia.

Kirjaudu sisään
Anna tähän sähköpostiosoitteesi.
Anna vähintään 6 merkkiä.
Kirjaudu sisään
Anna tähän sähköpostiosoitteesi.
Anna vähintään 6 merkkiä.