Laserit

Show laser ja disco laser Electronic-Starilta

Haluatko juhliisi valoa ja kenties sinulla on jo savukone? Silloin disko laser on juuri oikea valinta. Show-laser antaa tapahtumien valaistukseen juuri sitä jotakin, ja yhdessä savukoneen kanssa laservalot muistuttavat 80-luvun science fictionista. Meillä on laser-valoja erilaisilla ohjausmekanismeilla, väreillä ja voimakkuuksilla. Katsele aivan rauhassa – ehkä löydät välineet omaa lasershow'tasi varten!

Ääni- vai DMX-ohjaus?

Disco-laser-valikoimassa on laitteita erilaisillaa ohjaustyypeillä – alkaen aloittelijoille sopivasta ääniohjauksesta. Show-laser, jossa on ääniohjaus, tarvitsee vain asentaa paikalleen, lopun laite hoitaa itse. Sisäänrakennetut mikrofonit reagoivat dynaamisesti musiikin vaihteluun ja sopeuttavat liikeensä siihen. Disco-laser, jossa on ääniohjaus, on vaivaton, mutta toisaalta ei kovin persoonallinen ratkaisu. Toinen, erityisesti ammattikäytössä suosittu laservalojen ja muiden ohjausratkaisu, on DMX eli ”Digital Multiplex”. DMX-ohjattavien showlasereiden liitäntöihin käytetään ihan tavallisia, kolminapaisia XLR-liittimiä, mutta lisäksi ohjaamiseen tarvitaan DMX-ohjain eli ns. valomikseri. DMX on paras ratkaisu show-laser -ohjaukseen lasershow'n aikana.

Tekniikka ja sen tuomat hyödyt

Showlasereita on erilaisia eri käyttötarkoituksia varten. Suurimmassa osassa on kaksi väriä, punainen ja vihreä. On kuitenkin olemassa myös disko-laser -tyyppejä, joissa on vain yksi väri, mutta jotka silti ovat tehokkaampia. Huolimatta siitä, kuinka monta väriä valossa on, on alhaisimman hintaluokan show-valoissa aina vain yksi laseryksikkö. Korkeampien hintaluokkien laitteissa on useampia laseryksiköitä ja siten ne mahdollistavat myös suuremman efektimäärän. Show-laser -valolaitteiden tiedot ilmoitetaan nm- tai mW-muodossa. ”nm” tarkoittaa nanometriä ja se viittaa disco-lasereiden aallonpituuteen. ”mW” puolestaan tarjoittaa milliwattia ja viittaa laservoimaan. Myös disco-laser -tapauksessa pätee sanonta ”enempi parempi”, mutta varoivaisuus tulee silti aina muistaa: showlasereita tulee käyttää huolellisesti ja varoen ja suoraan katsekontaktia laservaloon pitää aina välttää!

Kirjaudu sisään
Anna tähän sähköpostiosoitteesi.
Anna vähintään 6 merkkiä.
Kirjaudu sisään
Anna tähän sähköpostiosoitteesi.
Anna vähintään 6 merkkiä.